Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Ο ταλαντούχος κύριος Gaillard



Η περίπτωση του Σλίμ Γκάλλιαρντ ή Γκάγιαρντ είναι μοναδική!! Απο αυτα που διαβάζουμε στην wiki-pedia, ο πατέρας του ίσως είχε ελληνική καταγωγή ή κατα μία άλλη εκδοχή κουβανέζικη. Ο Johny Otis επίσης ήταν μισός έλληνας -Βελιώτης- αλλα στην περίπτωση του Γκάλλιαρντ, φήμες λένε ότι ο πατέρας του τον ξέχασε κάποιο διάστημα στην Κρήτη (!!!) ενω γνώριζε και 8 γλώσσες!!! 



Μέσα στα εντυπωσιακά του βιογραφικού του είναι το ξεκίνημα του στα τέλη της δεκαετίας του 1930, σχεδον 20χρονος και ήδη το 1941 είχε εμφανιστεί σε Χολυγουντιανή ταινία. Στη συνέχεια με το σχήμα του δούλεψε ως μουσικός, όχι μόνο ως πιανίστας αλλα και κιθαρίστας, ενω δημιούργησε δικη του γλώσσα "Vout".
Αν και παρόμοιου στυλ με τους Louis Jordan και Fats Waller, δεν φαίνεται να απέκτσηε τη δικη τους φήμη. ΑΚόμα και το γεγονός ότι η κόρη του παντρεύτηκε τον σουπερ-σταρ της soul, Marvin Gaye, δεν του έδωσε ώθηση για περαιτέρω φήμη...
Παρέμεινε ενεργός μέχρι τα τελευταία του παίζοντας σε κλαμπ στις Η.Π.Α. και σε συναυλίες στην Ευρώπη.

Για εμας τους Έλληνες θα παραμείνει μυστήριο ποια ήταν η πραγματική του σχέση με την Ελλάδα και γιατί χρησιμοποιούσε ελληνικές λέξεις στα τραγούδια του;; Εκτος απο το το πασίγνωστο πια "Tee say malle" που είναι μια τζαζ διασκευή ή μάλλον μεταφορά του στίχου σε τζαζ μελωδία, του μικρασιάτικου "Τι σε μέλλει εσένανε",  στο παραπάνω βίντεο που είναι απο λαϊβ εμφάνιση ακούγονται κι αλλα ελληνικά!!

Στο επόμενο βίντεο "Cement mixer", φαίνεται το πόσο ταλαντούχος ήταν και σαν τραγουδιστής και μουσικός σε δύο όργανα και διασκευαστής!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades