Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Έφυγε απο τη ζωη ο Νίκος Πουρπουράκης...


Ο Νίκος Πουρπουράκης, μπουζουξής που έζησε τα περισσότερα του χρόνια στην Αμερική έφυγε απο κοντα μας για να συναντήσει τα καρντάσια του στα μπουζούκια της Παράδεισος... Πέθανε το Μεγάλο Σάββατο, 11  Απρίλη, σε ηλικία 85 χρονών.

Μετανάστευσε απο τη Σάμο που γεννήθηκε, στις Η.Π.Α το 1948 και με το ταλέντο του και τη μελέτη στο τρίχορδο μπουζούκι, έγινε μέσα σε λίγα χρόνια περιζήτητος. Η ικανότητα του στο μπουζούκι έφτασε σε μεγάλα σημεία όπως διαπιστώνουμε και σε βίντεο που υπάρχουν στο youtube και στη δεκαετία του 1960 συνεργάστηκε με το Μανώλη Χιώτη. Στο προφίλ του στο facebook υπάρχουν πολλές φωτογραφίες απο αυτη την περίοδο, τη σύζυγο του, το Χιώτη και τη Μαίρη Λίντα.



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΙΚΙΝΟ

Μέσω fb είχαμε μιλήσει και του είχα ζητήσει μία συνέντευξη. Μου υποσχέθηκε πως θα γίνει  ωστόσο εκείνο το διάστημα είχε δώσει μια  περιεκτική συνέντευξη στο φιλο "Πίκινο" που υπάρχει στο blog του.

Η ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΙΛΑΟ

Τελευταία ο φίλος ο Σήφης ο Λεκάκης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου, λυράρης, δημιουργός και ερευνητής απέκτησε απο το γιό του Χαρίλαου Πιπεράκη, Gus Piperakis, που ζει στο Σαν Φρανσίσκο αρκετές φωτογραφίες του Χαρίλαου. Τις φωτο είδα γύρω στον Οκτώβρη του '14 και σε μία απο αυτες αναγνώρισα το Νίκο Πουρπουράκη, είναι σε ένα πάλκο μαζι με το Χαρίλαο και ακόμα δύο μουσικούς. Πλην όμως είχε δεσμευτεί στο μεσολαβητή που του έστειλε τις φωτο και δεν μπορούσε να μου τις δώσει εκτος απο κάποιες που θα χρησιμοποιηθούν σε αναμενόμενη έκδοση. Μιλώντας με το συγχωρεμένο Πουρπουράκη στο fb του το είπα και η έκπληξη και η χαρά του ήταν μεγάλη!! Δεσμεύθηκα πως θα πείσω το Σήφη να μου τη δώσει και να του τη στείλω. Ο Σήφης όντως συμφώνησε και έπρεπε να πάω στο Ρέθυμνο να την ψάξουμε μαζι στον υπολογιστή. Ο καιρός περνούσε με όλα τα πολιτικά γεγονότα που ακολούθησαν και υπήρξε καθυστέρηση. Όταν πήγα στο Σήφη ο υπολογιστής είχε πάθει ζημιά και ψάχναμε δύο ώρες σε στικάκια και dvd να βρούμε κάποιο απο το υλικό της Αμερικής. Μου είπε ότι θα ψάξει στα μειλ και αν δεν τα βρει θα ζητήσε ιαπο τον Χ.Τ. απο την Αμερική να του τα ξαναστείλει...
Συμπτωματικά χωρις να ξέρει τίποτα ο Σήφης για το θάνατο του Πουρπουράκη, το Πάσχα μιλήσαμε στο τηλέφωνο για να ευχηθούμε ο ένας στον άλλο και μου είπε ότι βρήκε το μέιλ και τη φωτο και θα μου τη στείλει!! Τη φωτο απέκτησα τη Δευτέρα του Πάσχα. Η φωτο θα σταλεί στη σύζυγο του αύριο και θα την αναρτήσουμε και απο εδω...

Περισσότερα στοιχεία θα αναρτήσουμε σύντομα...

Καλό παράδεισο Νίκο Πουρπουράκη...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades