Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ο "Αλλού Φαν Μαρξ" έφυγε πριν ένα χρόνο...


Ο μπλόγκερ Allou Fun Marx  άφησε τα εγκόσμια πέρσυ το Γενάρη, σε ηλικία 47 χρονών. Το μάθαμε πέρσυ αλλά από ότι βλέπω δεν κάναμε σχετική ανάρτηση. Παραθέτουμε πιο κάτω την αναφορά απο άλλο μπλογκ. Επίσης ήταν ο ιδιοκτήτης του καταπληκτικού blog http://4misirlou.blogspot.gr/
"Μαγική ξωτική ομορφιά", όπου κάνει μιά καλόγουστη και καλοστημένη συλλογή, καταγραφή και έρευνα, για τις αναρίθμητες διασκευές του τραγουδιού "Μισιρλού"!!!



Το blog Ελληνικό Καφενείο έγραψε:



Ο Allu Fun Marx, φίλος – ακόμα κι αν δεν τον είδα ποτέ από κοντά – πέθανε από ότι μαθαίνω. Δε μ’αρέσει να λέω “έφυγε” και τέτοια. Πέθανε. Τη γράφω έτσι αυτή τη λέξη πάντα γιατί είναι αμείλικτη και τελεσίδικη όπως πρέπει να είναι. Γιατί δείχνει τη μεγάλη απώλεια.
  Τον θάνατό του τον έμαθε η μπλογκόσφαιρα προχτές αργά το βράδυ, αλλά ο Γιώργος έφυγε από τον κόσμο εδώ και πέντε μήνες. Τα τελευταία ένα-δυο χρόνια είχε αραιώσει τις δημοσιεύσεις του, οπότε δεν έβαλαν κακό στο μυαλό τους όσοι σύχναζαν στο ιστολόγιό του. 
Ήταν άλλωστε και νεότατος, δεν πρόλαβε να κλείσει τα 47 του χρόνια. Τον πρόδωσε η καρδιά του, που... τον ταλαιπωρούσε από καιρό.  
Ο Αλλού Φαν Μαρξ λεγόταν Γιώργος Ζαγκιόρης, γεννημένος τον Γενάρη του 1967, χημικός. Ζούσε στο Διδυμότειχο και δίδασκε σε φροντιστήρια, δεν είχε διοριστεί. Άνοιξε το ιστολόγιό του “Αριστερά στη Μπλογκοσλοβακία” τον Γενάρη του 2006 και το τελευταίο του άρθρο το δημοσίευσε στις 5 Ιανουαρίου 2014, λίγες μέρες πριν φύγει από τη ζωή. (..)
  Παραφράζοντας τον Μαγιακόφσκι, είχε το σύνθημα: Το blog δεν πρέπει να αντανακλά σαν τον καθρέφτη, μα σαν φακός να μεγεθύνει… Έτσι, με κόκκινα γράμματα, μια και ο Γιώργος ήταν, όπως έλεγε, “ανερυθρίαστα κόκκινος”. Ήταν ΚΚΕ, αλλά χωρίς να μισεί τους άλλους αριστερούς, ήταν και φανατικός ολυμπιακός.


 http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2014/06/blog-post_725.html#.VNYksy6Hsec

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades