Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Δώρα και δωράκια Σαμαρά, Μέρκελ, τρόϊκας, στους ιθαγενείς Ελληνες, λίγο πριν τις εκλογές...



Σίγουρα μας έχουν περάσει γιά ιθαγενείς, βλάχους, γύφτους και ότι άλλο... Επίσης μικροπρεπείς,  ολιγαργκείς και κακομοίρηδες... Ε ναι λοιπόν είμαστε τόσο γύφτοι και βλάχοι και κακομοίρηδες κλπ όσο ακριβώς και σείς, γκέ γκε;;; 

Γι'αυτό λοιπόν ρε όργια:  
WE WANT THE KLEMMENA BACK 
AND WE WANT THEM NOW!!!!!

Με την ανατολή του νέου έτους λοιπόν, σε Δήμους και Περιφέρειες άρχισαν τα έργα της τελευταίας στιγμής (επί το πλείστον σε έργα που είχαν τρεναριστεί χρόνια...) ενω η κεντρική κυβέρνηση άρχισε να μοιράζει χρήμα σε μορφή επιδομάτων και ένα σωρό άλλα κοινωνικά και (ας τα ονομάσουμε...) φιλολαϊκά μέτρα απο ευαισθησίες που ενεργοποιήθηκαν παραμονές των εκλογών!!!

Ας κάνουμε λοιπόν μία σούμα γιατί δεν βλέπω κάποιος να το τονίζει...

 

Γενάρης 2014
Πρωτογενές πλεόνασμα

 

21/3/2104
Επίδομα από 500 ευρώ για εισοδήματα ως 10.000 ευρώ

  Ποσό 500 ευρώ ανά άτομο, και χωρίς κλιμάκωση με βάση την οικογενειακή κατάσταση, θα δοθεί άπαξ στους περίπου 64.000 ένστολους από το «κοινωνικό μέρισμα», ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες των αδυνάμων, το επίδομα δύναται να υπερβαίνει τα 500 ευρώ (χωρίς επ’ ουδενί να είναι άνω των 1.000 ευρώ), καθώς θα λαμβάνεται υπόψη και η οικογενειακή κατάσταση.


Ειδικότερα:
  
Για τους ένστολους θα χορηγηθούν άπαξ 500 ευρώ ανά άτομο, χωρίς το επίδομα να κλιμακώνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Ως όριο για τους δικαιούχους, καθορίζονται τα 1.500 ευρώ στις ακαθάριστες τακτικές αποδοχές, χωρίς νυχτερινά και πενθήμερα, αλλά, όπως διευκρίνισε μέλος της επιτροπής, θα υπάρξει «ανοχή» στην περίπτωση υπέρβασης τού ορίου κατά 40- 50 ευρώ.
  
Όπως προέκυψε από τη σύσκεψη, το ελάχιστο ποσό για τους αδύναμους (πλην ένστολων) θα είναι στην περιοχή των 500 ευρώ (ενδεχομένως λίγο πιο κάτω), ενώ σε καμία περίπτωση- ακόμα και με τη κλιμάκωση λόγω παιδιών- δεν θα υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ. Υπό αυτά τα δεδομένα αυτά, τα εισοδηματικά όρια κυμαίνονται μεταξύ 7.000 ευρώ και 10.000 ευρώ.
  
Ως βάση δεδομένων, θα χρησιμοποιηθούν οι φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2013 (για τα εισοδηματικά κριτήρια) και οι δηλώσεις ΦΑΠ του 2013 για τα περιουσιακά κριτήρια (αξία ακινήτων). Σύμφωνα με μέλος της επιτροπής, θα εξαιρεθεί, κατά πάσα πιθανότητα, η πρώτη κατοικία (σ.σ. πάντως, η επιτροπή δεν έχει ακόμη υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, π.χ. να τεθεί και όριο εμβαδού της κατοικίας).


26/3/14

Δωρεάν Wi-Fi σε 4.000 σημεία από τον Νοέμβριο

 Δωρεάν πρόσβαση στο Ίντερνετ από δημόσια σημεία θα μπορούν να έχουν οι πολίτες από τον Νοέμβριο του 2014, υλοποιώντας έτσι την εξαγγελία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά (Νοέμβριος 2013) για ενεργοποίηση της υπηρεσίας σε όλη την Ελλάδα σε έναν χρόνο.

Σύμφωνα με σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Μεταφορών και Δικτύων Μιχ. Χρυσοχοΐδη και του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών Μενέλαου Δασκαλάκη, η πρώτη φάση του έργου, το οποίο τίθεται από αύριο σε διαβούλευση, αφορά δωρεάν ασύρματη πρόσβαση σε 4.000 κλειστούς και ανοικτούς δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα.
Η δεύτερη θα επεκταθεί σε χώρους μεγάλης έκτασης, ειδικού ενδιαφέροντος και ειδικών τεχνικών και λειτουργικών απαιτήσεων δικτύου και εξοπλισμού και η τρίτη φάση αφορά πανεπιστήμια, νοσοκομεία και μέσα μαζικής μεταφοράς. Η πλήρης λειτουργία του δικτύου αναμένεται τέλος του 2014.
Για την πρώτη φάση του έργου, η επιλογή των σημείων (wi-fi hotspots) αφορά χώρους από 302 δήμους της χώρας (σε σύνολο 325) που υπέδειξαν οι ίδιοι, 100 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και 200 χώρους λιμένων και μαρινών.


31/3/14
500€ σε 75.000 στρατιωτικούς - ένστολους

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ κατά 11.000 από όσους είχαν αρχικά υπολογιστεί θα είναι τελικά οι στρατιωτικοί - ένστολοι που δικαιούνται την εφάπαξ ενίσχυση των 500 ευρώ, καθώς... η κυβέρνηση στο τελικό κείμενο της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης επέφερε «βελτιώσεις».

Η αλλαγή

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελική ρύθμιση, στο όριο των ακαθαρίστων τακτικών αποδοχών των 1.500 ευρώ το μήνα που έχει τεθεί προκειμένου να αναδειχθούν οι δικαιούχοι της ενίσχυσης δεν συμπεριλαμβάνονται η οικογενειακή παροχή και το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας, με συνέπεια αυτοί που θα λάβουν τελικά την ενίσχυση να υπολογίζονται πλέον σε 75.000 αντί 64.000 που είχαν εκτιμηθεί αρχικά.

Στη σχετική διευκρίνιση προέβη χθες στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταΐκούρας.

Η εφάπαξ εισοδηματική ενίσχυση 500 ευρώ θα καταβληθεί στις 9 Μαΐου 2014 σε περίπου 75.000 στρατιωτικούς - ένστολους, των οποίων οι ακαθάριστες τακτικές αποδοχές του μηνός Ιανουαρίου 2014 δεν υπερέβησαν τα 1.500 ευρώ. Ποσά μικρότερα θα λάβουν και όσοι είχαν τον περασμένο Ιανουάριο ακαθάριστες τακτικές αποδοχές από 1.501 έως 1.542 ευρώ.

 

11/4/14
Εξοδος στις αγορές

 

13/4/14
Ρύθμιση χρέους

Merkel - Θα εξεταστεί στο μέλλον η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους - Οι ελληνικές τράπεζες στέκονται στα πόδια τους

 

14/4/14

35 δημόσια κτίρια εγκαταλειμένα θα δοθούν σε αστεγους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades