Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Μουσικό αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ

 
Δύο ημέρες αφιερωμένες στη μουσική και τα τραγούδια του κορυφαίου συνθέτη της «ελαφράς μουσικής», Μιχάλη Σουγιούλ, φιλοξενεί το Μέγαρο Μουσικής, τη Δευτέρα 2 και την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.

Η μουσική που ταυτίστηκε με την Ελλάδα του Μεσοπολέμου μέχρι τις αρχές της μεταπολεμικής Ελλάδας, είναι αναμφισβήτητα οι μελωδίες του Μιχάλη Σουγιούλ. Για δύο βραδιές, τα χιλιοτραγουδισμένα κομμάτια του θα ζωντανέψουν στο Μέγαρο Μουσικής, από μια σειρά εξαιρετικών καλλιτεχνών. 

Συμμετέχουν οι: Μελίνα Ασλανίδου, Φωτεινή Δάρρα, Σόνια Θεοδωρίδου, Νίνα Λοτσάρη, Κώστας Μακεδόνας, Άγγελος Παπαδημητρίου, Λάκης Παπαδόπουλος, Θάνος Πολύδωρας,  Χρυσούλα Στεφανάκη, Μπάμπης Τσέρτος, Κώστας Χατζής, η Παιδική Χορωδία «Εμπνευσις» και η Ζωζώ Σαπουντζάκη σε μια έκτακτη εμφάνιση. Την  παρουσίαση της μουσικής παράστασης έχει αναλάβει ο Σπύρος Παπαδόπουλος υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Δημήτρη Μαλισσόβα. 

Υπό τον τίτλο «Το τραγούδι που σου ‘γραφα», η μουσική παράσταση θα ταξιδέψει σε μουσικές γνωστές και αγαπημένες, στο λεγόμενο ελαφρό τραγούδι. Και ποιος δεν έχει τραγουδήσει το «Άρχισαν τα όργανα», «Ο μήνας έχει εννιά», «Άστα τα μαλλάκια σου», «Το τραμ το τελευταίο», «Πάμε σαν άλλοτε», και πολλά ακόμα κομμάτια του Σουγιούλ, που δεν έχουν ηλικία, καθώς τραγουδιούνται ακόμα και σήμερα από μεγάλους μέχρι πολύ νεότερους. 

Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, 210 7282333, είσοδος 14, 25, 35 και 50 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades