Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Τα καλύτερα μπουζούκια...



Μας προκαλούν εμέσως ή μας ρωτάνε άμεσα, ποιός είναι ο καλύτερος μπουζουξής εν Ελλάδι;;...
Δεν είναι σωστό να ανακηρύσσει κανείς το "νικητή" ειναι η απόλυτη άποψη μας... αφού και η κρητική παροιμία λέει: καλλιάς του καλλιά δεν εβρέθηκε" δηλαδή "ο καλύτερος του καλύτερου δεν βρέθηκε" (ακόμα...και ούτε θα βρεθεί...) αλλά αφού υπάρχει αυτή η ανάγκη ας κάνουμε το χατήρι σε όσους έχουν την περιέργεια.



Ας δούμε λοιπόν ποιούς μπουζουξήδες βάζουμε στην κορυφή αφού δεν πρόκειται γιά ένα μόνο..!! Στο ψηλότερο σκαλί λοιπόν κατα τη γνώμη μας είναι οι : 
Παναγιώτης Στεργίου, Χρήστος Ολύμπιος, Νίκος Τατασόπουλος, Μανώλης Πάππος, Λάκης Λαφτσής και Δημήτρης Λάππας.
Κατά τη γνώμη μας δεν είναι ότι τους συμπαθούμε, αλλά σίγουρα έχουν κατακτήσει ένα  επίπεδο προχωρημένο σε σχέση με το μέσο καλό μπουζουξή, που έχει να κάνει με πρωτότυπες και δύσκολες δεξιοτεχνίες, τη γνώση των ελληνικών δρόμων και τρόπων, την εναλλαγή στυλ, την καθαρότητα στις νότες και τον εν γένει επαγγελματισμό τους, που εκφράζεται με τη συμμετοχή τους σε ορχηστρικά σχήματα, εμπορικά ή μη και στη δισκογραφία.
Ενα μικρό σκαλί παρακάτω, αλλά πάλι στην κορυφή, οι : Γιώργος Δράμαλης, Βαγγέλης Τρίγκας, Βαγγέλης Λιόλιος, Ανδρέας Στεφανάκης, Μανώλης Καραντίνης, Θανάσης Βασιλάς, Λάκης Ορφανίδης και ο Βαγγέλης Κορακάκης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades