Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

"Εφυγε" η Πόλυ Πάνου


  Και κάπου εκεί χθες το απόγευμα, Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη και ενώ είχαμε μάθει πως η υγεία της ειχε επιδεινωθεί και ήταν στην εντατική, άφησε τον κόσμο αυτό η μεγάλη κυρία του λαϊκού μας τραγουδιού, Πόλυ Πάνου

Όλοι λένε πώς ήταν μία κυρία και σίγουρα θα'χουν δίκιο να το λένε, άλλο είναι όμως να την έχεις ζήσει από κοντά όπως είχα την ευκαιρία το 1987 σε ένα κεντρο στην Κρήτη, όπου τραγούδησε γιά δύο μέρες και τη συνόδευσα στην ορχήστρα. Μαζί της είχε τον ανηψιο της πολύ καλό μπουζουξή Γιώργο Πάνου. Οχι μονο κυρία αλλά και μάγκας, περισσότερο από πολλούς που φοράνε παντελόνια... Γιά τη φήμη και την οικονομική της κατάσταση, η συμπεριφορά της και η αντιμετώπιση στον καθένα που συναλλάσονταν ήταν άψογη, κιμπάρισα, ντόμπρα και λεβέντισα!! Και ειδικά σε αυτόν τον ψυχοφθόρο κοσμο της νύχτας ένα ακόμα παραπάνω!!

Ετσι παρέμεινε και μέχρι τέλος από όσο γνωρίζω από φίλους που συνεργάστηκαν μαζί της, όπως ο Ανδρέας που συνεργάστηκε μαζί της στου "Μοστρού", στην Πλάκα, στη δεκ.'90 όταν εμφανιζονταν εκει με μπουζούκι το Βύζα.


  Άπειρα τραγούδια κυκλοφόρησε η Πόλυ σε πολλές εταιρείες και μόνο κάποιος ειδικός θα μπορούσε να φτιάξει την πλήρη δισκογραφία της. Μάλιστα γύρω στο 1966 ξεκίνησε μιά δισκογραφική εταιρεία δικιά της τη "Βεντέτα" αν δεν κάνω λάθος και στη συνέχεια με τον Γαβαλά και τον Καζαντζίδη προσπάθησαν να φτιάξουν δική τους εταιρεία.

 Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades