Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

"Απο τον ταμπουρά στο μπουζούκι"


 Παρουσίαση του βιβλίου – cd του Σταύρου Κουρούση «Από τον ταμπουρά στο μπουζούκι».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι ομιλητές-ερευνητές Πάνος Σαββόπουλος και Ηλίας Μπαρούνης. 


Θα συμμετάσχουν ρεμπέτικα συγκροτήματα 

Ημέρα : Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013 
Ωρα : 20:00 
Χώρος : Καφέ Πόλις - "Στοά βιβλίου"
Διεύθυνση : Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου 
Τηλέφωνο : 210 3249588 
Οργάνωση : ΜΚΟ «Orpheum Phonograph» 

Polis Art Cafe

Εθνικό Κέντρο Βιβλίου 

= = = = = = = = = = = 

Επιτέλους η πολυαναμενόμενη έκδοση του φίλου Σταύρου, έφτασε η στιγμή να κυκλοφορήσει!! Πρόκειται γιά μία δουλειά αξιώσεων, αποτέλεσμα μιας έρευνας πολλών χρόνων, με ουσία, αντικειμενικότητα και επαγγελματισμό, που θα φέρει στο φως νέα ντοκουμέντα γιά την ιστορία του ρεμπέτικου !!

Δεν είναι μόνο τα καινούρια κομμάτια που θα ακούσουμε από "χαμένες" ηχογραφήσεις, του Καριπιπέρη, του Τσώρου, του Θανάση Μανέτα και άλλων, αλλά και το αποτέλεσμα της πολύχρονης και κοπιαστικής έρευνητικής δουλειάς του Σταύρου και των συνεργατών του, που από αυτές προήλθε ένα πολυσέλιδο βιβλίο, που συνοδεύει την έκδοση και εμπεριέχει όλη την ιστορία του άγνωστου εν πολλοίς όργανου "ταμπουρά", ένα πολύ δημοφιλές όργανο στην Ελλάδα το 19ο αιώνα και από τον οποίο προήλθε το επίσης δημοφιλές πλέον σήμερα μπουζούκι που το ξέρουν οι πάντες σε ολο τον ντουνιά!!

Αναμένουμε λοιπόν με ανυπομονησία να πιάσουμε στα χέρια μας το πόνημα αυτό, να διαβάσουμε όλα αυτά τα νέα στοιχεία και να ακούσουμε τις πρωτόλειες αυτές και ολοκάθαρες ηχογραφήσεις από τις δεκατίες 1920 και 1930...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades