Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Κέντρο Ερευνας & Προβολής της Εθνικής Μουσικής, "Σίμων Καρράς"


Η μουσική, και συγκεκριμένα η ελληνική παραδοσιακή μουσική, εκκλησιαστική και κοσμική, είναι ίσως η ραχοκοκαλιά, ο πιο ζωντανός φορέας του πολιτισμού ενός λαού. Η διαρκής έρευνα του συζύγου μου Σίμωνα και οι συνεχείς περιοδείες μας ανά την Ελλάδα ένα σκοπό είχαν· η μουσική αυτή να καταγραφεί, να ερευνηθεί και τελικά να προβληθεί και να διδαχθεί, για να επιστρέψει στον ίδιο τον λαό,ώστε να ζωογονεί διαρκώς την ιστορική, θρησκευτική, ποιητική και μουσικοχορευτική του παράδοση. 

Το 2009, ακολουθώντας τα βήματα του Σίμωνα Καρά, ιδρύσαμε το Κέντρον Ερεύνης και Προβολής της Εθνικής Μουσικής, με σκοπό την διάσωση και την μετάδοση της γνώσης αλλά και του βιώματος γύρω από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, τον ελληνικό χορό, τα παραδοσιακά όργανα, τα ήθη και τα έθιμα του ελληνικού λαού. 

 Ας αγαπήσουμε λοιπόν την ελληνική μουσική και ας γνωριστούμε μαζί της, συνεισφέροντας καθείς το μεράκι, την γνώση και την αγάπη του. Ο χώρος αυτός εύχομαι να καταστεί κέντρο βίωσης, διατήρησης και μεταλαμπάδευσης του ζωντανού πολιτισμού μας· ενός πολιτισμού που τον έχει ανάγκη τόσο η σημερινή ελληνική κοινωνία όσο και η παγκόσμια πραγματικότητα. 


 Αγγελική Καρά 


 Το κέντρο γιά την παραδοσιακή μουσική που ίδρυσε ο Σίμων Καρράς, διατηρείται και συμμετέχει  στις πολιτιστικές δράσεις του σήμερα. Στον ιστότοπο που βρίσκουμε στο διαδίκτυο, υπάρχει πλήρης ενημέρωση γιά τις δράσεις αυτές. 

Μαθήματα χορών, μουσικής, οργάνων
Δισκοπωλείο 
Διαδικτυακά σεμινάρια (!!!) 
Διαδικτυακά μαθήματα  ;-)

(γιά βιβλία δεν είδαμε κάτι...)


http://simonkaras.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades