Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

«Πάρτι» με ραδιοφωνικές εκπομπές στην ΕΡΤ

 
 Παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, στην ΕΡΤ και πιο συγκεκριμένα στη Ραδιοφωνία, λεφτά υπάρχουν! Το αποδεικνύει η… συναυλία αποφάσεων του Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

Στην εταιρεία «Μ. Παπαθανασίου & ΣΙΑ ΟΕ» ανατέθηκε η παραγωγή της εκπομπής «ο ελληνικός ποιητικός λόγος στην ΕΡΑ», για το χρονικό διάστημα από 1 Ιουνίου έως 31 Δεκεμβρίου. Η εκπομπή μεταδίδεται από το Β΄ και Γ΄ πρόγραμμα. Παραγωγός ο Κώστας Φασουλάς και κόστος χωρίς ΦΠΑ, 36.814 ευρώ. Αυτό μας κάνει κάτι παραπάνω από 6.000 ευρώ το μήνα για μια ραδιοφωνική εκπομπή!

Στην ατομική επιχείρηση «Πέτρος Αδάμ- Ραδιοφωνικές υπηρεσίες- παραγωγές», για το ίδιο χρονικό διάστημα, ανατέθηκε η παραγωγή της εκπομπής «Από τις 33 στις 45 στροφές» με συνολικό κόστος 25.840 ευρώ. Δηλαδή κάτι παραπάνω από 4.300 ευρώ το μήνα. Η εκπομπή είναι ζωντανή και μεταδίδεται για το Ράδιο Κόσμος. Για την εκπομπή «Τα ΠΙ της αγάπης» η ατομική επιχείρηση «Γεώργιος Ν. Ευσταθίου», για έξι μήνες επίσης, 26.096 ευρώ. Δηλαδή κάπου 4.350 ευρώ το μήνα. Η εκπομπή μεταδίδεται ηχογραφημένη από το Γ’ Πρόγραμμα.

Τέλος, μόλις προ ολίγων ημερών, στις 11 Οκτωβρίου, ανατέθηκε στην εταιρεία «MSPS AE» της δίωρης ζωντανής εκπομπής «Καθρέπτης»- από Δευτέρα έως Παρασκευή, για το Β’ Πρόγραμμα, με κόστος 9.240 ευρώ. Με δεδομένο ότι η εκπομπή άρχισε στις 15 Οκτωβρίου, στοιχίζει περίπου 3.700 το μήνα. Παραγωγός ο Χρήστος Μιχαηλίδης.
Αυτά τα λεφτά στην ΕΡΤ, για να μην αναφέρω τους συμβασιούχους και… λαϊκίσω, δεν τα παίρνει ούτε ο διευθύνων Νίκος Σίμος, ούτε η Έλλη Στάη!
«Αγάπες που μ΄ ανάθρεψαν», όπως έγραψε στους στίχους του και ο Κώστας Φασουλάς και τραγούδησε η Φωτεινή Δάρρα σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου…
Χριστίνα Αναστασίου

ΥΓ: Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί μας, ο Κώστας Φασουλάς, διευκρίνισε ότι η προσωπική του αμοιβή είναι «στη σφαίρα του φυσιολογικού» και ότι το αναγραφόμενο κόστος αφορά στο σύνολο της παραγωγής που είναι εξωτερική.

Δεν έχω λόγο να τον αμφισβητήσω. Θα μπορούσε ωστόσο, ο Δ. Παπαδημητρίου να του αυξήσει την αμοιβή (!) κάνοντας την εκπομπή εσωτερική. Με τον τρόπο αυτό και ο κ. Φασουλάς θα ήταν ευχαριστημένος και η ΕΡΤ θα γλύτωνε λεφτά.


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades