Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ο Νίκος στο ΣΔΟΕ. Την επομένη της αποκάλυψης των ονομάτων

 Ήταν φανερά ανήσυχος ο αδελφός του Παπανδρέου = Φιλτραρισμένη η λίστα που δημοσιεύτηκε; = 1.600 από τους 54.246 έτρεξαν στην Εφορία να πληρώσουν


Την είσοδο των κεντρικών γραφείων του ΣΔΟΕ πέρασε την περασμένη Δευτέρα το πρωί ο Νίκος Παπανδρέου, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, συνοδευόμενος από κάποιον κύριο, φίλο του, το όνομα του οποίου αρχίζει από «Κ»!
Η αποκλειστική πληροφορία του «Π» είναι απολύτως έγκυρη.

Κατά την ίδια πληροφορία, ο Νίκος Παπανδρέου κατά την είσοδό του στα γραφεία του ΣΔΟΕ ήταν εξαιρετικά ανήσυχος!

Υπενθυμίζουμε ότι στη λίστα Λαγκάρντ, που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης μέσω του περιοδικού «Hot Doc» που κυκλοφόρησε εκτάκτως το Σάββατο το βράδυ, λίγες δηλαδή ώρες πριν από την περίεργη, μυστηριώδη επίσκεψη του Νίκου Παπανδρέου στο ΣΔΟΕ, το όνομα «Νίκος Παπανδρέου» υπάρχει δύο φορές, τη μία ως «Νικόλαος Παπανδρέου» και την άλλη ως «Νικόλαος Παπανδρέου» και δίπλα η αναγραφή «CHAIRMAN».

Βέβαια ο Ν. Παπανδρέου μέσω «κύκλων» του διέψευσε ανάμειξή του με τη φράση: «Γιατί, ένας Νίκος Παπανδρέου υπάρχει μόνο»;

Ωστόσο η επίσκεψη αυτή, λίγες ώρες επαναλαμβάνουμε μετά την κυκλοφορία του περιοδικού, είναι δύσκολο να εκληφθεί ως συμπτωματική. Και σίγουρα είναι πολύ περίεργη...

Σε ό,τι αφορά τώρα στα της λίστας, τις περίεργες και ύποπτες διαδρομές της και τις πολιτικές προεκτάσεις της, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

• Σχετικά με τις πολιτικές ευθύνες και μετά την αποστολή του σχετικού φακέλου στη Βουλή απ' τους Οικονομικούς Εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη, θεωρείται βέβαιο ότι τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής (χωρίς να αποκλείεται και προανακριτικής) Επιτροπής για τους Γ. Παπακωνσταντίνου και Β. Βενιζέλο. Έχει τους απαιτούμενους προς τούτο 60 βουλευτές. Και είναι ενδιαφέρον τι θα πράξει τότε η ΝΔ. Και φυσικά μια τέτοια πρόταση, σε συνδυασμό με τις παρενέργειές της, θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στο ήδη θυελλώδες εσωκομματικό μέτωπο του ΠΑΣΟΚ...

• Θεωρείται επίσης βέβαιο ότι πάρα πολύ δύσκολα θα αποφύγουν τη διερεύνηση ποινικών τους ευθυνών οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Καπελέρης και Διώτης.

• Ήταν εξόχως αποκαλυπτική η κατάθεση στην επιτροπή της Βουλής του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, μεγάλο μέρος της οποίας αφορούσε την αποκάλυψη του «Π», σύμφωνα με την οποία περίεργη συμμετοχή στη διακίνηση της λίστας είχε η... διαχρονική συνεργάτης των υπουργών Οικονομικών Σ. Ρίτσου. Ο κ. Στουρνάρας ισχυρίστηκε ότι... δεν γνώριζε την ανάμειξή της και απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι κράτησε την κ. Ρίτσου στη θέση της επειδή... είναι έμπειρη!

Λίστα... πειραγμένη;

Σε ό,τι αφορά τώρα τη λίστα που δημοσιοποίησε ο Κ. Βαξεβάνης, «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» τονίζει πως αποτελεί δημοσιογραφική (και όχι μόνο) επιτυχία. Ο δημοσιογράφος έπραξε απολύτως σωστά με τη δημοσίευσή της. Ότι ήταν απαράδεκτη η δίωξή του και μάλιστα με τον τρόπο που έγινε (εντολή για τη σύλληψή του κ.λπ.). Ότι είναι επίσης επιτυχία η αθώωσή του.

Από κει και πέρα, κάποιοι οι οποίοι είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και παρασκήνιο, επισημαίνουν ότι:

• Η λίστα, όπως δημοσιεύθηκε, είναι «φιλτραρισμένη» και «πειραγμένη». Φυσικά δεν έχει ευθύνη γι' αυτό ο δημοσιογράφος. Το «φιλτράρισμα» προφανώς έγινε απ' αυτόν ο οποίος του την έδωσε...

Το «φιλτράρισμα» αφορά την αφαίρεση ονομάτων πολιτικών, μελών πολιτικών οικογενειών (για τρεις πολιτικές οικογένειες έκανε λόγο «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» την περασμένη Κυριακή) καθώς και ορισμένων άλλων που έπρεπε να «προστατευτούν». Και αυτή η αποκάλυψη ακυρώνει το επιχείρημα Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου ότι δεν είχαν λόγο να κρύψουν τη λίστα!

Υπάρχουν ερωτήματα, γιατί παράλληλα με τα ονόματα δεν δημοσιεύθηκαν και τα ποσά καταθέσεων. Βέβαια επ' αυτού ο Κ. Βαξεβάνης έχει δώσει απάντηση, ότι δεν ανέφερε τα ποσά στο πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων.

• Αρμόδιο στέλεχος της ΕΥΠ ήταν κατηγορηματικό στη διαβεβαίωση ότι η λίστα δεν... έκανε στάση στην Κατεχάκη...

Προξενεί εντύπωση ότι ενώ τα ονόματα, όπως ήταν γνωστό, ήσαν 1.991, τελικά προέκυψαν 2.059. Ίσως αυτό να οφείλεται στην προαναφερθείσα επισήμανση, ότι δημοσιεύτηκε λίστα «πειραγμένη», καθώς και στο ότι κάποια ονόματα εμφανίζονται γραμμένα πάνω από μία φορά...

Ονόματα που υπάρχουν στη λίστα

Επισημαίνουμε ότι ορισμένοι εκ των περιλαμβανομένων στη λίστα που δημοσίευσε ο Κ. Βαξεβάνης έχουν διαψεύσει ότι έχουν καταθέσεις στην τράπεζα HSBC, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν δηλώσει ότι είχαν κάποτε λογαριασμό, αλλά τώρα είναι ανενεργός.

Μεταξύ άλλων στη λίστα περιλαμβάνονται:

Εφοπλιστές

Δροσόπουλος Νίκος, Σιγάλας Γιώργος, Σιγάλα Γεωργία, Γεωργιλής, Καραγιώργης Σπυρίδων, Οικονόμου Κωνσταντίνος, Οικονόμου Μάριος, Τολάκης Ιωάννης, Τολάκη Φωτεινή, Πετράκης Ανδρέας, Πετράκη Χριστίνα, Γιγιλίνης Μιχαήλ, Γιγιλίνης Δημήτρης, Σισσάνης Νικόλαος, Αλεξανδράτος Σπυρίδων, Τουμπής Μιχαήλ, Μανιός Βασίλειος, Τσάκος Παναγιώτης, Βενετσάνος Θεόδωρος, Μαρτίνος Ανδρέας, Μαρτίνου Αθηνά, Τάττος Αλκιβιάδης, οικογένεια Γουλανδρή.

Δημοσιογράφοι και εκδότες

Φωτιάδης Γιώργος, Τράγκας Γιώργος, Μπόμπολας Φώτιος, Μπόμπολας Γιώργος, Σχοινά Αικατερίνη, Σχοινά Ελένη, Λάμψιας Παναγιώτης (διέψευσε), Τράγκας Ιωάννης, Σκαναβής Αλέξιος

Επιχειρηματίες

Μυλωνάς Δημήτριος, Μανιάς Παναγιώτης, Μαυροφρίδης Γιώργος, Μεϊμάρογλου, Μαλιούρης, Ταμπάογλου Βύρων, Μοσκαχλαΐδης Ηρακλής, Κατσούρης Παναγιώτης, Παγίδας Ζαν, Γκέρτσος Δημήτριος, Μπαλντίνι Αλφιώ, Καρακίτσος Ιωάννης, Καπράλος Σπυρίδων, Μαρινόπουλος, Λαυρεντιάδης, Interamerican, Βάλβης Ιωάννης, Λαλαούνης Ηλίας, Κυριαζής Αντώνιος, οικογένεια Τσαντίλη, Δούρος, Αεράκης.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades