Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Δημοσιογράφοι μεροκαματιάρηδες σε διατεταγμένη υπηρεσία...


 Βασικοί εκπαιδευτές («trainern» αναφέρονται στο επίσημο πρόγραμμα) των δημοσιογράφων, είναι ο γερμανός πρέσβης Wolfgang Dold, το μέλος της Task Force Jens Bastian, ο συνεργάτης του ΕΛΙΑΜΕΠ Γιώργος Τζογόπουλος και ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής» και του «Σκάι» Τάσος Τέλογλου (Εκπροσώπος του KAS μας διευκρύνησε ότι οι κύριοι Τζογόπουλος και Τέλογλου συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως ομιλητές).

Τα σεμινάρια αυτά φανερώνουν το αυξημένο ενδιαφέρον της Γερμανίας για την Ελλάδα , καθώς εδώ και καιρό, εκτός από την πολιτική, ενδιαφέρονται εντόνως και για τη λεγόμενη «τέταρτη» εξουσία, τα ΜΜΕ. Μέχρι τώρα η σχέση του ιδρύματος (καθώς και της γερμανικής πρεσβείας) περιοριζόταν στη στενή επαφή που είχε με δυο τρεις γνωστούς δημοσιογράφους, αλλά τελευταία ενδιαφέρεται και για τη νέα γενιά των ελλήνων δημοσιογράφων .

Το ίδρυμα KAS δραστηριοποιείται πολύ ενεργά στην Ελλάδα από τον περασμένο Μάιο, σε πολλά επίπεδα. Είχε και παλαιότερα παρουσία στην Αθήνα, αλλά αυτή ήταν πολύ πιο περιορισμένη και κάποια στιγμή, το 1993, διέκοψε εντελώς τη λειτουργία του, αφού η Ελλάδα τότε δεν είχε πολιτικό ενδιαφέρον για τους Γερμανούς Αυτά μέχρι το 2009, που τα πράγματα άρχιζαν να αλλάζουν και να πυκνώνουν –αρχικά στο Βερολίνο- οι εκδηλώσεις για την Ελλάδα, με καλεσμένους όπως τη Ντόρα Μπακογιάννη, τον Πέτρο Μάρκαρη κ.α

Τον περασμένο Μάιο ήρθε στην Αθήνα ένα κλιμάκιο έμπειρων στελεχών κι εγκαταστάθηκαν στην οδό Μουρούζη 8, όπου βρίσκεται η έδρα του Konrad – Adenauer Stiftung. Από τότε έχουν «σηκώσει τα μανίκια» κι έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά. Στο μεταξύ έχουν αναπτύξει πολύ στενές σχέσεις με το «Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής» της Ν.Δ (βλ. εδώ συνέδριο με τη συνεργασία των δύο ιδρυμάτων) καθώς και με το ΕΛΙΑΜΕΠ.

Το πολιτικό ίδρυμα του κόμματος της Μέρκελ εκπαιδεύει Έλληνες δημοσιογράφους στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades