Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Σβήστε με απ'το χάρτη - Τώνης ΜαρούδαςΤο έχει πει λοιπόν και ο Μαρούδας αυτο το αρχοντορεμπέτικο μεν αλλά ρεμπετικότατο δε ζεϊμπέκικο, απο τα 1952-'53.

Η πρώτη εκτέλεση είναι απο το ντουέτο Κορώνης-Φίλανδρος, μαζί με την Ελσα Λάμπο απο τα 1952, σύνθεση του Σογιούλ, σε στίχους Χρ.Γιαννακόπουλου


Ακούγεται επίσης στην ταινία "Το σωφεράκι" απο το Μανώλη Χιώτη και το Γιάννη Τατασόπουλο. Αυτή η εκτέλεση δεν έχει βγει σε δίσκο βρίσκεται στην ταινία μόνο όπου καλύπτεται στο μεγαλύτερο μέρος απο τις ομιλίες των ηθοποιών. Ισως υπαρχει σε κάποια "μπάντα" απο τότε σε κανένα συρτάρι...

Εδω στην εκτέλεση του Μαρούδα ακούγεται αυτο το "ωωω" στην αρχή κάθε κουπλέ και μάλλον αυτος πρέπει να το προσέθεσε. Ετσι το μάθαμε και μεις απο το συγχωρεμένο τον Τάκη το Βεργιώτη που το έλεγε στη "Στοά Αθανάτων.

Κάτι που έλεγε όταν του σκάλιζες τα παλιά ο Τάκης, ήταν : "δούλευα τότε γύρω στο '70-'71 στο ... (δε συγκρατώ το όνομα) στην Πλάκα και γινότανε χαμος, δεν έβρισκες να κάτσεις. Δίπλα ήτανε ο Νταλάρας και δεν κάνανε σεφτέ..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades