Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Πάμε στα μπουζούκια


ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ
Ο ΠΑΡΗΣ ΜΗΤΣΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ «ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΝΥΧΤΕΣ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΒΡΑΔΙΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΟΥ
A’ Μέρος : ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ

Στο πρώτο μέρος το μπουζούκι "συνομιλεί" με την κλασσική κιθάρα του Α.Βρεττάκη,ακολουθεί τους ρυθμούς των LosTreSwing που μπλέκουν τη μουσική του Μ.Χιώτη με το swing του Django Reinhardt και συνοδεύει σε λαϊκά τραγούδια του Μ.Χιώτη δύο εξαιρετικές φωνές,τη Χ.Λαζάρου και τον Κ.Κοκόλη.
Ο Ν.Κατσίκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από 14 χρονών δουλεύει παίζοντας μπουζούκι σε νυχτερινά κέντρα και συναυλίες έχοντας την τύχη να συνεργαστεί με σπουδαίους σολίστες όπως οι Ζαφειρίου,Παπαδόπουλος,Μωραϊτης,Βύζας κ.α. και σημαντικούς συνθέτες (.Πλέσσας,Σπανός,Κραουνάκης,κ.α) και τραγουδιστές (Μπέλλου,Νταλάρας,Αλεξίου,Γαλάνη,Πρωτοψάλτη,Αρβανιτάκη,Μητσιάς.Λιδάκης κ.α) Συμμετείχε στα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, την «Ορχήστρα των Χρωμάτων» και τη λαϊκή ορχήστρα «Μ.Θεοδωράκης».Παράλληλα το 1999 ιδρύει μαζί με τους Γ.Αλτή, Θ.Βασιλά και Π.Κωνσταντινίδη το «Κουαρτέτο Μπουζουκιών Ραστ» και εμφανίζονται σε συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από το 1999 επίσης διδάσκει μπουζούκι στο ΚΔΑΠ Δάφνης.
Συμμετέχουν:
Los tre swing
Αριστοτέλης Βρεττάκης :κλασσική κιθάρα
Χριστίνα Λαζάρου: τραγούδι
Κοσμάς Κοκόλης: τραγούδι

B’ Μέρος: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΤΗΣ 

Ορχηστρικά και τραγούδια του Γιώργου Αλτή απο τους : Γιώργο Αλτή-Φώτη Τσούτσια( μπουζούκι), Σπύρο Πανταζή (κιθάρα), -Γιώργο Μπαμπάνη( ακκορντεόν),Αντώνη Τζίκα( κοντραμπάσο). Θα τραγουδήσουν οι : Μανώλης Τοπάλης, Γιάννα Κομνηνού,Θοδωρής Μέρμηγκας, Άννα Καραγεωργιάδου
.Ο Γιώργος Αλτής γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 13 χρόνων πρωτόπιασε μπουζούκι και αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στη λαϊκή μουσική. Δουλεύει επαγγελματικά από το 1984-85 σε διάφορα νυχτερινά κέντρα, ενώ πήρε μαθήματα από το Θ. Παπαβασιλείου και τον Γ. Παλαιολόγο. Βασικό μέλος του κουαρτέτου μπουζουκιών « ΡΑΣΤ », έχει συμμετάσχει σε συναυλίες ορχηστικής μουσικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού «Μετρονόμος».Έγραψε τη μουσική για τη θεατρική παράσταση «Δέστε μας».Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό CD « Ας’ την Αγάπη να σε σκοτώσει » με ερμηνεύτρια τη Χαρά Πομώνη. Το 2007 κυκλοφόρησε το βιβλίο « Οκτώ Λαϊκά Πορτραίτα»Το 2009 κυκλοφόρησε το cd <Λέει η ζωή> με ερμηνεύτριες τις: Αννα Καραγεωργιάδου, Φωτεινή Βελεσιώτη, Μαρία Κώτη,Μαριλένα Λευκιμμιάτη. Το 2010 κυκλοφόρησε ενα cd single σε στίχους του Βαγγέλη Ατραίδη με ερμηνευτή το Κώστα Δουμουλιάκα. Στα μαγαζιά που εμφανίζεται έχει την επιμέλεια του προγράμματος.

Γ' Μέρος Γ.ΑΛΤΗΣ-Ν.ΚΑΤΣΙΚΗΣ-Κ.ΚΟΚΚΟΛΗΣ
 
Αγαπημένα λαϊκά τραγούδια και ορχηστρικά με 3 μπουζούκια επί σκηνής
Γιώργος Αλτής: μπουζούκι
Νίκος Κατσίκης: μπουζούκι
Κοσμάς Κοκκόλης: μπουζούκι,τραγούδι
Σπυρος Πανταζής:κιθάρα

Ώρα έναρξης 22:30 Είσοδος € 7


Πάμε -και φέτος- στα μπουζούκια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades