Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Διόρθωση σε ένα άρθρο για το Ναύτη και το Νίκο Τσουρλάκη

Η οδος Κανεβάρο στο Καστέλλι, 
την παλιά αριστοκρατική συνοικία των Χανίων

 http://rebetcafe.blogspot.com/2009/10/blog-post_15.html

Ο Ναύτης παίζει λαγούτο γύρω στο 1955

Η διόρθωση αφορά το αν ο Κώστας Παπαδάκης ή Ναύτης υπηρέτησε πριν τον πόλεμο στο Ναυτικό ή το Λιμενικό. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες τα χρόνια του Ναύτη πριν τον πόλεμο ήταν πολυ περιπετειώδη!! Ειδικά για το 1933-34 υπάρχουν πληροφορίες που θα δημοσιευθούν σύντομα και θα δημιουρήσουν αίσθηση και έχουν να κάνουν με τον ίδιο τον Ελευθέριο Βενιζέλο που εξετίμησε την ευστροφία και το ταλέντο του. Αναμένεται να γίνει η τεκμηρίωση απο εφημερίδες της εποχής και επίσημα έγγραφα.
Εξ ίσου βέβαια περιπετειώδης ήταν η ζωη του Ναύτη στη συνέχεια αφου πήγε στην Αθήνα, (ερευνάται αν πήγε οικογενειακώς) και μετέπειτα συμμετέχοντας στην αντίσταση όπου κινδύνεψε δύο φορές και τραυματίστηκε στην κοιλιά. Στην αντίσταση συμμετείχε και μία αδερφή του, αυτη που αναφέρεται στο άρθρο παρ'όλο που ήταν ιδιαίτερα εύπορη και η οποία χάθηκε στο κρητικό πέλαγος το 1942 όταν το καϊκι με το οποίο εφοδίαζαν με λάδι τους αντάρτες βομβαρδίστηκε.
Ο ίδιος μας έλεγε ιστορίες απο τον πόλεμο και κάποιοες σχετικές με καράβια, τότε όμως δεν είχαμε την πρόνοια να τα καταγράψουμε. Πιθανολογείται να είχε παρουσιαστεί στο στρατο το 1940, (αφου ήταν γεννηθείς του 1920) αλλά η σειρά αυτη απολύθηκε γιατί δεν είχε εκπαιδευτεί και υπηρέτησαν όλες οι σειρές '40-'45 μετα τον πόλεμο.

Γ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades