Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Η σιωπή μας δεν είναι ανοχή μας...


Βγήκε χθες ο Βενιζέλος περιχαρής και μας ανήγγειλε ότι σωθήκαμε, ότι συμφωνήσανε επιτέλους με την τρόικα και τους Γερμανούς για το χρέος και τα δάνεια που θα μας δώσουν, σε εμάς τα φτωχαδάκια.
Ο κόσμος σιωπηλός περιμένει, να δει που θα τον ξαναχτυπήσουνε αυτες οι συμφωνίες και τι "μέτρα" θα πάρουνε οι χρυσοπληρωμένοι εκλεγμένοι ή υπάλληλοι. Αυτη τη σιωπή όμως οι τύποι με τα εκατομμύρια -που μαζι τα φάγανε- νομίζουν πως είναι και ανοχή, νομίζουν πως είναι συγκατάβαση...
Κάνουν γκάλοπ, να δουν πόσο αλλάξανε τα ποσοστά των κομμάτων και ανάλογα να κάνουν το κουμάντο τους για συνεργασίες και ημερομηνίες για εκλογές.

Απο κει και πέρα η ζωή συνεχίζεται με :
- Αυτοκτονίες μικρών και μεγάλων
- Θανάτους λόγω άγχους και στεναχώριας
- Αρρώστειες λόγω άγχους και στεναχώριας 
- Ληστείες μετά φόνου
- Ληστείες και κλοπές
- Απεργίες και επισχέσεις γιατρών νοσοκομείων
- Απεργίες δικηγόρων
- Απεργίες μηχανικών
- Κλείσιμο επιχειρήσεων
- Αδυναμία πληρωμής οφειλών
- Αδυναμία είσπραξης οφειλών απο αυτους που χρωστάνε εκατομύρια
- Αδυναμία είσπραξης οφειλών απο κότερα που τα δήλωναν επαγγελματικά
- Καμμία "άφιξη" χρημάτων απο τα 200 έως 600 δις που βρίσκονται εκτος Ελλάδας
- Καμμία ροη χρήματος απο τις τράπεζες
- Μείωση μισθών ιδιωτικών υπαλλήλων
- Μείωση επικουρικών συντάξεων απο λεφτά που έχουν δοθεί επι 10ετίες 
- Αγωνία
- Αβεβαιότητα
- Απογοήτευση
- Κατάθλιψη

και άλλα πολλά...

Την ίδια ώρα,
η Αννα Διαμαντοπούλου, δίνει χρυσές υπερωρίες και σαββατοκύριακα στους υπαλλήλους του γραφείου της, της Φώφης και της Χριστοφιλοπούλου.
Οι δήμοι προσλαμβάνουν κόσμο στους Δήμους μέσω κάποιων χρημάτων που βρέθηκαν ξαφνικά απο το ΕΣΠΑ προεκλογικά, με αυτεπιστασία όπως το ονόμασαν... Σίγουρες ψήφοι επι 5, αφου πλέον το να είσαι δημόσιος υπάλληλος σήμερα έστω και 4μηνίτης θεωρείσαι χαρισματικός !!!
Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν απο το χαράτσι της ΔΕΗ απο αυτους που το πλήρωσαν είναι κάπου 3 δις ευρω. Με την ευκαιρία αυτη μάθαμε πως οι (ενεργοί) λογαριασμοί της ΔΕΗ είναι 7,5 εκατομμύρια. Αρα το ετήσιο χαράτσι που δίνουμε στην ΕΡΤ είναι : 7,5 x 50 = 375.000.000
μυθικό ποσο αν προσθέσουμε και τις διαφημίσεις που μπορεί να είναι άλλο τόσο, σύνολο έστω μισο δίς. Γι'αυτο βλέπουμε τις ΕΤ να είναι γεμάτες "μωρά"... ενω μέχρι πρόσφατα υπήρχαν μέχρι και μαφιόζοι... Να υπενθυμίσουμε ότι στο BBC δουλεύουν κάπου 800 άτομα ένω στη χλιδάτη ΕΡΤ δουλεύουν κάπου 8.500 κόσμος, μιά ολόκληρη πόλη !!! Βέβαια τις χρυσές εποχές δούλευαν περισσότεροι αλλά με το ντόρο που έγινε τους μείωσαν... Επίσης σύμφωνα με το ίδιο νούμερο μέσω της ΔΕΗ ο φόρος που πληρώνουμε χρόνια τώρα, ο ΦΑΠ, είναι περίπου 1,5 δις το χρόνο!!!!!!!!!!!
Οι δημόσιες επιχειρήσεις, ετοιμάζονται να τις πουλήσουν-χαρίσουν με πρώτη την ΕΥΑΘ, την ΕΥΔΑΠ  της Θεσσαλονίκης, όπου θα πουλήσουν (χαρίσουν) το 40 %.
Σειρά για πούλημα-χάρισμα μετά έχει ο ΟΠΑΠ ο οποίος τζιράρει περίπου 4-4,5 δις και έχει -αν είναι δυνατόν- καθαρά 700 εκατ. Πολλά απο τα έξοδα είναι διαφημίσεις σε ημετέρους που μοιράζονται μεταξύ τους, μιλάμε δηλαδή για τρελλό χρήμα, αφου και 365 εκατ. το χρόνο να πηγαίνουν σε διαφήμιση, μλάμε για 1.000.000 τη μέρα, μαζι με τα Σαββατοκύριακα...
Ενα άλλο που ετοιμάζουν η προσωποποίηση των μπλογκς. Ηδη το google έχει αρχίσει να δίνει διαφορετικά domain στα μπλογκ, που θα δείχνουν την προέλευση του.
Απο κει και πέρα θα μας δέσουν σταδικά, θα μας αναγκάσουν να το βουλώσουμε και να τους προσκυνάμε. Να προσκυνάμε τον κάθε απατεώνα που κατσικώνεται σε μια θέση και κλέβει το βιός μας... Οπως στην ανταλλαγη αρχείων μουσικής έχει πέσει άγριο κυνηητό και δεν τολμά κανεις ούτε με μέιλ που λέει ο λόγος να στείλει ενα τραγουδάκι, έτσι πιθανότατα θα βάλουν καμμιά υπηρεσία να παρακολουθεί όλη μέρα τι γράφουν τα μπλογκ και να στέλνει εισαγγελέα εν τω άμα.. (τώρα δίνουμε και ιδέες αλλά τέλος πάντων).

Και για να έχουμε μία τάξη μεγέθους, οι εισπράξεις και τα έξοδα της χώρας για τα επόμενα χρόνια σύμφωνα με τον καθηγητή οικονομικών Γκλεζάκο σήμερα το πρωι στην εκπομπή του ΣΚΑΙ αναμένεται να είναι :
ΕΣΟΔΑ : 50 δις ευρω
ΕΞΟΔΑ : 70 δις ευρω
αρα
ΕΛΛΕΙΜΜΑ : 20 δις το χρόνο
ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ : 0

Με αγορά ομολόγων όπως γίνεται χρόνια τώρα με επιτόκια σήμερα 4-5 % αυτα τα 20 δις θα καλύπτονται, ήδη πήραμε δύο φορές μέχρι σήμερα. Η χασούρα είναι 20 δις x 5 % x 6 μηνες =100 εκατομ. ευρω το χρόνο τουλάχιστον.
Ομως τα παλιά δάνεια τρέχουν με τρελλά επιτόκια, το δάνειο έχει γίνει επαχθές, αυτοι οι φωστήρες δεν βάζουν τέτοιο θέμα και πάλι σε 2-3 χρόνια με τη δημοσιονομική πολτική και τις πολιτικές της μάσας και της ξάπλας που εφαρμόζουν οι μέχρι σήμερα πολιτικοί η χώρα πάει για μεγαλύτερο φούντο. Και για να το πούμε πιο απλά, οι αγοραστές ή δωρολήπτες της χώρας, είδαν αντίσταση απο το λαό και αναβάλουν το πλιάτσικο για μετά απο 2-3 χρόνια, παραμύθια το 2020... αρα εφησυχασμός δεν υφίσταται ουτε επανάπαυση...


Ως τότε δρομολογούν όπως ειπώθηκε φίμωση των blogs, εξασθένηση κι άλλο του λαου, μεγάλωμα του κομματικού κράτους στα μουλωχτά με μισθους πείνας όμως, κλείσιμο κι άλλων επιχειρήσεων και "απελευθέρωση" των επαγγελμάτων ώστε να έρθουν εταιρείες και με υπάλληλους με ελάχιστους μισθούς θα πουλάνε σπίτια σε οικόπεδα που θα αγοράζουν τζάμπα, διαχείριση του τουριστικού πακέτου απο ευρωπαίους, διωγμός της νεολαίας στο εξωτερικό και αποδυνάμωση του εργατικού δυναμικού της χώρας.
Παράλληλα με την ανέχεια που δημιουργούν, δρομολογούν τάσεις απόσχισης κάποιων περιοχών και προσπάθεια ανεξαρτητοποιήσσης, οπότε τότε θα μπουκάρουν οι γείτονες τάχα να τις απελευθερώσουν και χαιρέτα μου τον πλάτανο... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades