Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Καφέ αμάν στο Μέτς


 Στο μπλογκ του περιοδικού "Λαϊκό Τραγούδι" είδαμε μια ωραία ανάρτηση για δύο καφε-αμάν στην περιοχή του Μέτς, μια περιοχή όπου και σε άρθρο εφημερίδας του 1915 υπήρξε άρθρο για ανάλογο κέντρο στο λόφο του Μέτς, που μάλιστα είχε δημοσιευτεί στο ίδιο έντυπο παλιότερα. 

Στη συμβολή των δρόμων Αρχιμήδους και Στρατηγού Ιωάννου, στην περιοχή Παγκράτι-Μέτς, υπάρχει ένα παλιό ισόγειο κτίριο, που μόλις πριν λίγες μέρες ένας γείτονας με πληροφόρησε οτι στα χρόνια του '30 ήταν Καφε Σαντάν ή Καφέ Αμαν. Ο Δημητρης Καραμήτσος, κάτοικος της περιοχής, που μου έδωσε την πληροφορία, το θυμάται στα χρόνια του '50 να λειτουργεί ως σαπωνοποιείο. Από το 1980 και μετά, που ήρθα κι εγώ στην περιοχή, είχε γίνει κατάστημα βιολογικών/υγιεινών προϊόντων. Εδώ και μερικά χρόνια είναι κλειστό.

ολόκληρο το θέμα εδω

ΣΧΟΛΙΟ

Να λοιπόν μια ωραία αφορμή να αποκτήσουμε ένα ή δύο χώρους που θα μπορούσαν να γίνουν τόποι αναφοράς για τη λαϊκή μας μουσική!!! Ας μην υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, με λίγη φαντασία ο καθένας μπορεί να σκεφτεί και να προτείνει δράσεις και λειτουργίες... αν αυτο το Υπουργείο που θέλει να λεγεται Πολιτισμού ήταν Πολιτισμού και όχι Κατιναρίας...
(παραπέμπω και στην πρόσφατη επιστολή της Σ.Διγενή στον Πρόεδρο της δημοκρατίας και τους υπαινιγμούς μεταξύ άλλων για τον υπουργό και το ζεστο χρήμα που εξασφαλίζει στη μαμά του...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades