Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ο… φανταστικός κόσμος του Γιώργου


Του Γιάννη Μακρυγιάννη

Στην «έκτη αίσθηση» με τον Μπρους Γουίλις, ο μικρός συμπρωταγωνιστής του, έχει έναν ανατριχιαστικό ρόλο, καθώς έχει την ικανότητα να βλέπει πράγματα, που δεν βλέπουν οι άλλοι, ιδίως να συνομιλεί με νεκρούς, οι οποίοι έχουν αγκιστρωθεί για κάποιο λόγο στο ενδιάμεσο, περιμένοντας να λυθεί κάποιο εκκρεμές θέμα τους. Κατ’ αντιστοιχία ο Γιώργος Παπανδρέου διαθέτει αυτή την «έκτη αίσθηση» για την Ελλάδα, στην οποία… «βλέπει» όντως πράγματα, που δεν βλέπει κανείς άλλος. Κι αν ο μικρός της ταινίας αποφεύγει να τα λέει, ο δικός μας, μέχρις πρότινος πρωθυπουργός, δεν έχει κανένα ενδοιασμό.

Φτάνει κάποιος να τον ακούσει να μιλάει σε διάφορες συνεδριάσεις και εκδηλώσεις για να καταλάβει ότι πρόκειται για αθεράπευτη περίπτωση, ανώτερη κι από την έμπνευση του σεναριογράφου της «έκτης αίσθησης». Από τον καιρό μάλιστα που παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία, ο Γιώργος τα βλέπει όλο και πιο ρόδινα, η δε πεποίθησή του ότι δικαιώθηκε η διετής πολιτική του στη διακυβέρνηση της χώρα, αρχίζει να γίνεται ακλόνητη.

Και τι δεν είπε, για παράδειγμα, ο Γιώργος στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας το απόγευμα της Πέμπτης. Κανονικά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εάν είχαν χιούμορ θα τον ευχαριστούσαν αποθεώνοντάς τον για τη μοναδική παράσταση, που τους έδωσε, αφού τα όσα είπε ήταν για πολύ γέλιο.

Προφανώς, η δυστυχής συγκυρία, δεν επιτρέπει τόσο χιούμορ. Τι είπε όμως ο Γιώργος, που επιβεβαιώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με την καθημερινή πραγματικότητα του Έλληνα και κυρίως με την πραγματική κατάσταση της χώρας; Ουσιαστικά υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ πέτυχε, αλλά τα συμφέροντα το έριξαν από την κυβέρνηση. Ότι η χώρα σώθηκε, αλλά ο κόσμος δεν το έχει καταλάβει. Ότι η Ελλάδα ζει ένδοξες στιγμές, που δεν γίνονται αντιληπτές. Ότι οι πολίτες πρέπει να πουν και ευχαριστώ για τα όσα έγιναν την τελευταία διετία.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε περίπου το… Νομπέλ για τη σωτηρία της Ελλάδας. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η χρεοκοπία της χώρας απετράπη και η απειλή αυτή έμεινε σε θεωρητικό επίπεδο. Όταν κάποιος αποτρέπει μία καταστροφή, έναν πόλεμο, τότε του απονέμουν το Νομπέλ, είπε ο πρώην πρωθυπουργός, σε μία αποστροφή του λόγου του, γεμάτη υπονοούμενα.

Μεταξύ των άλλων:

Ο Γιώργος βάφτισε την πλήρη διάλυση… νοικοκύρεμα: «Υπήρξαν καθυστερήσεις και λάθη, αλλά εμείς κάναμε την αρχή στο πραγματικό νοικοκύρεμα της οικονομίας»!!!!

«Υπήρξαν καθυστερήσεις και λάθη αλλά εμείς κάναμε την αρχή στο πραγματικό νοικοκύρεμα της οικονομίας. Αναταράξαμε τα νερά. Μέσα στη διετία έσκασε όλη η φούσκα του παρελθόντος, αλλά εμείς μπορούμε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας διεθνώς», πρόσθεσε.

Παρά τα όσα έχουν γίνει στο εξωτερικό, όπου επιθυμητός είναι μόνο στα φόρα της σοσιαλιστικής διεθνούς, υποστήριξε ότι ο ίδιος «συνεχίζει να δίνει τη μάχη ενάντια στην απαξίωση της Ελλάδας, προβάλλοντας και υπερασπιζόμενος τη χώρα ανά την υφήλιο».

Για τον Γιώργο τα μονοψήφια ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις δεν έχουν σημασία, προφανώς γιατί ακόμη είναι εξασφαλισμένη η είσοδός του στη Βουλή: «Ας μη χαθούμε στα μικρά, στα ποσοστά, στις δημοσκοπήσεις χάνοντας το μεγάλο που είναι η μάχη να σώσουμε τη χώρα. Βάζουμε πρώτα την πατρίδα και μετά τις δικές μας δημοκρατικές εσωτερικές διαδικασίες».

Αγνοώντας το δράμα, που ζουν οι βουλευτές, με την ψήφιση αλλεπάλληλων πακέτων σκληρών μέτρων, τόλμησε να πει: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι υπερήφανη για το βάρος που σήκωσε»!

Χωρίς να καταλαβαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη διαλυθεί από το λαιμό και κάτω, τόνισε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι και θα είναι ενωμένο και συντεταγμένο. Είναι το δικό μας καθήκον. Είμαστε ο πυλώνας σταθερότητας και αλλαγών για τη χώρα»!!!!

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades