Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Εσυ πόσα έβγαλες ;;



Η διακυβέρνηση της Ελλάδας απο το 1974 και μετά ήταν κατα 96 % απο τα δύο κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μετά την αποχώρηση στα τέλη της δεκαετίας '80 των περισσότερων πολιτικών προσώπων (εκτος του Μητσοτάκη) που δραστηριοποιούνταν μεταπολεμικά, ήρθε η επόμενη γενιά και στη συνέχεια η αμέσως επόμενη. Ορμητικές και διψασμένες για εξουσία, χρήμα, μεγαλεία και απολαύσεις. Ασχετα απο το ιδεολογικό πεδίο του καθένα, το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν το ίδιο, ρεμούλες εν κρυπτώ και παραμύθια στο λαό για να μασάει το κουτόχορτο. Μαζι με το κουτόχορτο και ψίχουλα, αρκετά ψίχουλα θα λέγαμε, κάτι που έπρεπε να δώσει το σοσιαλιστικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ για να εδραιωθεί για χρόνια στην εξουσία και να προσελκύσει κεντρώους ψηφοφόρους, πράγμα που αποδείχτηκε τελικά εύκολο λόγω ονόματος.. Παπανδρέου και υιός !!
Μια οικογένεια π.χ. που της διορίσανε το γιο στην αστυνομία και μία αλλη την κόρη στην ΕΡΤ, για μία 30ετία τουλάχιστον θα τους ψήφιζε μονοκούκι... δεν πα να βουλιάξει η χώρα, εμεις να παίρνουμε το μισθό..!!
Στην πορεία, απο τις ρεμούλες της δεξιάς και τα Φίατ της ασφάλειας που μας παρακολουθούσαν μήπως είμαστε κομμουνισταί... φτάσαμε στους διπλοθεσίτες του ΠΑΣΟΚ, στα θαλασσοδάνεια και στα δώρα των 500.000 του Μαυράκη. Τόσα ήταν τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ μέχρι το '88 που οι δεξιές εφημερίδες καταφέραν να στρέψουν μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων εναντίον του κεντροαριστερού ιδεολογικού φορέα. Τότε πήρε ανάποδες η τάχα μου επαναστατική οργάνωση 17 Ν και με ακρίβεια που θα ζήλευε και η Μoσάντ, άρχισε να εκτελεί δεξιούς εκδότες και εισαγγελείς. Είναι και η τελευταία φορά που άνθρωποι του δικαστικού σώματος τα έβαλαν στην Ελλάδα με τους πολιτικούς.
Μάλιστα εκτέλεσαν και τον κεντροαριστερό φερόμενο σαν νεό ηγήτορα της Ν.Δ., Μπακογιάννη για λόγους που αυτοι ήξεραν. Κάποιο άλλοι πριν 15 χρόνια είχαν βγάλει απ'τη μέση τον ήρωα Αλέκο Παναγούλη.
Στη συνέχεια η διακυβέρνηση Μητσοτάκη άρχισε να αναπτύσσει τη δική της αυτοκρατορία με τα τσιμέντα και με δύο καλές συμφωνίες με γαλλική εταιρεία για το μετρό και γερμανική για το αεροδρόμιο των Σπάτων (Ελ.Βενιζέλος) που ονειρεύτηκε πρώτος ο Καραμανλής, στη δεκαετία 1950. Ομως ο λαβωμένος Παπανδρέου στάθηκε όρθιος χωρίζοντας τη Μάργκαρετ Τσαντ, φτιάχνοντας το προφίλ του μετανοημένου και ερωτευμένου σοσιαλιστή, με μόνο σύμμαχο τον Κουρή και το Γιαννόπουλο στην αρχή και στη συνέχεια μαζι με το σύστημα Λαμπράκη, Τεγόπουλου, Μπόμπολα. Ετσι η ΝΔ έπεσε με ένα κόλπο του Κόκκαλη απ'οτι λέγεται, αλλά και με τις απεργίες της ΔΕΗ, των τραπεζών και των λεωφορείων που εξουθένωσαν και παράλυσαν την κοινωνία.
Ο Κουρής όμως έμελε να στείλει τον Ανδρέα στο Ωνάσειο με τις φωτογραφίες της Μιμής και έτσι τότε δύο ηγέτες ήρθαν να διεκδικήσουν την αρχηγία απο τον εξίσου λαβωμένο ΓΑΠ -λόγω Κοσκωτά- που ήταν όμως και αρκετά μικρός για τα τότε "γούστα" του έλληνα ψηφοφόρου.
Με την διακυβέρηνση Σημίτη ήμασταν στη φάση που ξύπνησαν οι αγορές. Σύμφωνα με τον καθηγητή Γ.Σταθάκη, απο τα μέσα της δεκ.'90 οι αγορές που είχαν ξεσαλώσει τη δεκαετία 1970 με παγκόσμια χρηματιστηριακά "παιγνίδια" και είχαν αντιμετωπιστεί με ισχυρές νομοθεσίες απο τα κρατη, άρχισαν να ξεφεύγουν και να δρουν ανεξέλεγκτα. Για να επιτευχθεί αυτο, συμπληρώνουμε ότι, θα έπρεπε να υπάρχουν "γενίτσαροι", άτομα δηλαδή που να προέρχονται απο τις τράπεζες και να διεισδύουν στο πολιτικό σύστημα ή και αντίστροφα. Ετσι βλέπουμε άτομα όπως η Ξαφά, ο Παπαδήμος, ο Αλογοσκούφης, ο Δούκας και αλλοι, να διαβαίνουν τις πόρτες των πανίσχυρων αυτων χρηματηστηριακών κολοσσών-μαγαζιών και με μαθηματική ακρίβεια στο σωστό χρόνο (timing) να μπαίνουν στις κυβερνήσεις και να αλώνουν τα πάντα.
Τα δομημένα ομόλογα των ταμίων που μάζεψαν δραχμή-δραχμή οι ηλιοκαμένοι έλληνες εργάτες, οι επαγγελματίες, οι έμποροι, βιοτέχνες κλπ και που διέθεσαν σε φάντς (funds) οι νεοδημοκράτες φωστήρες το 2005-06 μετα απο πρόσκληση ενδιαφέροντος και αφου διάλεξαν την 45η εταιρεία στη λίστα, φαγώθηκαν και εξανεμίστηκαν εν μιά νυκτί!!! Κανείς δεν τιμωρήθηκε, κανείς δε ζήτησε αποζημίωση απο φυσικά πρόσωπα ή κόμματα κανείς δεν ίδρωσε και μάτωσε. Και φυσικά κανείς δεν έμαθε τι έγινε και πως χάθηκαν τα λεφτά. Και στο φινάλε αφου ήταν τόσο καλοι παίκτες και γνώστες του πως δουλεύουν τα φάντς, γιατί δεν κέρδισαν ώστε να κερδίσουν και τα ταμεία και να πάρουν κι αυτοι μερίδιο ;; Αν ήταν τόσο ρίσκο γιατί τα έπαιξαν;;
Πριν 6 χρόνια απο το προηγούμενο, στο παιγνίδι της φούσκας του ελληνικού χρηματιστήριου χάθηκαν κάπου 100 δις ευρω. Πήγαν σε 100-150 τσέπες. Χειραγωγήθηκε το Χ.Α. και για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία, ανοίχτηκαν εκατομμύρια κωδικοί άρα έπαιξε όλη η Ελλάδα. Και εκει δεν άνοιξε μύτη και πρόσφατα με πρόσχημα ότι οι φυλακές γεμίζουν με κακοποιούς, ιδίως ξένους, ακόμα και αυτοι οι 2-3 που μπήκαν φυλακή τώρα είναι σπίτια τους.

Απο τις δηλώσεις του "πόθεν έσχες"(=πόσα έσχες) και απο δημοσιεύματα του τύπου, βλέπουμε ότι το μεγάλο μέρος των πολιτικών μας ζούν σαν αγάδες. Οχι μόνο απο οικονομική άνεση, αλλά έχουν και όλα τα κομφόρ που έχει ένας άραβας χαλίφης, δωρεάν εισιτήρια, τιμές, προσβάσεις παντού, παράνομες βίλλες, παράνομες πισίνες, ιδιωτικά λιμάνια, ιδιωτικές πλάζ κλπ και προ πάντων το ατιμώρητο έστω και μία κλήση της τροχαίας.

Πριν λίγο καιρό ο Παπαγιάννης αποκάλυψε πως ο ξάδερφος του Κωστάκη Καραμανλή, Λιάπης, έχει 135 εκατ. ευρω στην Ελβετία. Αμέσως κάποιοι μίλησαν για έναν πασόκο με 100 εκ. και κάποιον άλλο βουλευτή με 70. Για τον Ακη επίσης λένε ότι πήρε το ακίνητο κάτω απο την Ακρόπολη γύρω στα 5 εκατ. και ότι έχει πολλα ακόμα. Του Παπαντωνίου το εξοχικό επίσης που είδαμε σε μπλόγκ και έχει σε κάποιο νησί των Κυκλάδων αξίζει αρκετά εκατομύρια. Η Ντόρα, ο Κωστάκης, ο Καρατζαφέρης (αν και δεν κυβέρνησε) παίζουν κι αυτοι με πολλά εκατομμύρια. Ο Λαλιώτης έχει εξαφανιστεί!! Λέτε να πεινάει ;; Η γυναίκα του, μαζι με τον Σκανδαλίδη άκουσα ότι έχουν δική τους κλινική, εκει που νοσηλεύτηκε την ημέρα του παρ'ολίγον δημοψηφίσματος, ο Βενιζέλος!
Είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο χαλίφικο περιβάλλον η οικογένεια Παπανδρέου να αισθάνεται καλά;; Λογικό δεν είναι όταν η Μιμή έχει 6 μεζονέτες στην Εκάλη στο οικόπεδο του Λουμίδη που της πήρε ο Ανδρέας, να μη θέλουν κι αυτοι το κατι τις τους ;;

Και ο κυρίαρχος δημοκρατικός ΛΑΟΣ ;; Είναι δυνατόν να τους κυττάμε να ξεμασελιάζονται;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades