Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Χρόνια πολλά ή θα τη βγάλουμε εφέτος ;;


Πραγματικά το Ρεμπέτ Καφέ προβληματίζεται με τα φετεινά Χριστούγεννα. Σε μία απο τις κορυφαίες  γιορτές της Ορθοδοξίας μέσα σε ένα περιβάλλον μαύρης μαυρίλας, φτώχειας, ανελευθερίας, αβεβαιότητας, ξεπουλήματος της χώρας, η επίσημη εκκλησία βρίσκεται κατώτερη των περιστάσεων και πίσω απο τα τεράστια κτίρια, τα χλιδάτα γραφεία, τους τεράστιους λογαριασμούς και άλλα πολλα οικονομικής φύσεως μεγάλη μεγέθη, κυττάει απο μακρυά και περιμένει να δει την επόμενη σκηνή του δράματος.
Αρέσκεται να χρησιμοποιεί βαρύγδουπες εκφράσεις περί λευτεριάς, λεβεντιάς, ανδρείας, ρωμιοσύνης, ελληνισμού, πατρίδας κλπ όταν πάλι ο λαός έδωσε το αίμα του -με βοηθό και οδηγό την πίστη του- να ζούμε εμεις σήμερα ελεύθερα και φτάνουμε χωρις κάποιο ιδαίτερο λόγο -τυφώνα, τσουνάμι, σεισμό, καταποντισμό, λοιμο κλπ- να είμαστε στο χείλος του γκρεμού, σε μία κρίση που οδηγεί σε θανάτους, αρρώστιες, καταστροφές, φόνους, ληστείες, ανεργία, μετανάστευση, ζητιανιά, απόλυτη φτώχεια, άγχος, αβεβαιότητα και άλλα δεινα, ταυτόχρονα η χώρα δίνεται σε τιμή ευκαιρίας σε ξένους μεγαλοκαρχαρίες και οι όποιες ευχες για ξεπέρασμα της κρίσης να είναι άκυρες τη στιγμή που οι πάντες μιλάνε μάλλον για επιδείνωση της κατάστασης, παρά για κάποια βελτίωση ή ανόρθωση.
Τα σκάνδαλα και οι βρωμιές των 35 χρόνων της κατεφημισμόν δημοκρατίας, με αυτουργούς πολιτικούς και μεγάλο μέρος των κομματικών στελεχών, έφτασαν σε σημείο κορεσμού και η επίσημες παγκόσμιες μετρήσεις μας κατατάσσουν σαν χώρα με εξευτελισμένη ηθική και αξιoπιστία.
Σποραδικά κάποιοι παπάδες κάνουν το χρέος τους αφου και αυτοι άργησαν να πάρουν χαμπάρι ότι ο κόσμος πεινάει, ο κόσμος έχει πρόβλημα και ενω κάποιοι ακόμα κάνουν γιορτούλες για τις δάφνες τις παλιές... Μην ξεχνάμε ότι ο Χριστός στη λίμνη και ενω κινδύνευε ο κόσμος απο την τρικυμία δεν τους άφησε να πεθάνουν και να σώσει την πάρτη Του, αλλά τους βοήθησε να επιβιώσουν και στη συνέχεια τους έδωσε να φάνε ψάρια, φαγητό δηλαδή!!! 

Αρα οι μοναδικές ευχές που μπορούμε να κάνουμε είναι : εδω και τώρα κάθαρση και λύτρωση, παραδειγματική τιμωρία, λειτουργία της δημοκρατίας και ισονομίας, επιστροφή των κλεμμένων και εκκίνηση του κράτους απο το μηδεν χωρις τη μεσολάβηση ξένων, χωρις ξεπούλημα των πρώτων υλών και του πλούτου της χώρας αλλα με τη βοήθεια που προβλέπουν οι ευρωπαϊκές νόρμες απο την πρώτη στιγμή της ενοποίησης έως σήμερα, οι διεθνείς πρακτικές αλληλοβοήθειας των κρατών και οι παραδοσιακή φιλία μεταξύ λαών.  
Επίσης μια σωστή διακύβέρνηση απο άφθαρτους ανθρώπους !!!  
Τότε πλέον θα μπορούμε και πάλι να λέμε, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!! 

Φέτος τα Χριστούγεννα πολλά παιδιά ευχήθηκαν να μην κλείσουν τα σχολεία

Χριστούγεννα του 2011... Εξαθλίωση, υποσιτισμός, πείνα, αλλά και "χλιδή"....

Πράξη Ανθρωπιάς: Ταβέρνες μοιράζουν δωρεάν φαγητό στον Πύργο

Μαγνησία: Κατέθεσαν 15.000 πινακίδες…

Που πάει το χρυσάφι των Ελλήνων - Φως στο άγνωστο κύκλωμα πίσω από τα ενεχυροδανειστήρια

ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΑΝΤΕΡ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-1997)
(Την εποχή που η Ελλάδα ήταν μία απο τις φτωχότερες χώρες και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι μας λυπόταν και μας "έδιναν" 7 τρις δρχ. δηλαδή 20 δις ευρω)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades