Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ψηφίστε εδώ για να γίνει το άγαλμα του Νικηταρά του «Τουρκοφάγου»


 Yπογραφές για να στηθεί Άγαλμα του «Τουρκοφάγου»  Νικηταρά  μαζεύουν οι πατριώτες του ήρωα που κατάγεται από την Τουρκολέκα Αρκαδίας. Για το σκοπό αυτό ο  παγκόσμιος πρωταθλητής και κάτοχος πολλαπλών υπερμαραθώνιων παγκόσμιων επιδόσεων Γιάννης Κούρος, με εκκίνηση τον τόπο καταγωγής του Νικηταρά  την Τρίτη 22/11/11, και περνώντας από τη γενέτειρά του τη Νέδουσα, έτρεξε διαδρομές στους Νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Αττικής, για να τερματίσει στον Πειραιά στις 29/11/11, όπου ο Νικηταράς απεβίωσε.

Η 8ήμερη διαδρομή προς τιμήν του ήρωα του 1821 Νικηταρά (Νικήτας Σταματελόπουλος) σε περιοχές που έδρασε ήταν  υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με στόχο να προβληθούν ιστορικοί τόποι και μνημεία της περιφέρειας, αλλά και η δράση και το ήθος του Νικηταρά.
Η prionokordela.gr παρουσίασε ρεπορτάζ από το πέρασμα του Γ.Κούρουυ από το Μαρτυρικό Δίστομο Βοιωτίας όπου ο Νικηταράς είχε διανυκτερεύσει στο εκεί Στρατηγείο του Καραισκάκη πριν τις  μάχες στην περιοχή (http://www.prionokordela.gr/ellada/sta-vimata-toy-nikitara-mesw-distomoy-o-kouros/).

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, θεωρώντας μέγιστη την προσφορά του Νικήτα Σταματελόπουλου (ΝΙΚΗΤΑΡΑ) στην απελευθέρωση της Ελλάδας κατά την επανάσταση του 1821 -καθώς και πριν αλλά και στα μετέπειτα έτη- με όλες τις υπηρεσίες ανιδιοτέλειας και ανδρείας του, κινούμενες από υπέρμετρη αγάπη για την πατρίδα, προτείνουμε την ανάθεση, κατασκευή και τοποθέτηση ενός αγάλματος αυτής της ηρωικής μορφής σε θέση περιωπής στον ΠΕΙΡΑΙΑ -ή δυνατόν δίπλα στον Καραϊσκάκη.
Με πλήρη επίγνωση των δύσκολων καιρών, αλλά με την πεποίθηση ότι ο Νικηταράς χρήζει της δέουσας αναγνώρισης και τιμής, ευελπιστούμε στη διευθέτηση της ως άνω πρότασης για να μη διαιωνιστεί η αδικία στο πρόσωπό του, που έχει επέλθει από την ολιγωρία φορέων και κρατούντων επί δεκαετίες, γιατί είναι χρέος όλων μας.

Οι υπογράφοντες:

Παρακαλούνται όσοι θέλουν να υπογράψουν το Ψήφισμα μπορούν ή να έρθουν αυτοπροσώπως σε χώρους τελετών/εκδηλώσεων, ή να δηλώσουν με ένα «μου αρέσει» (like) –με την προϋπόθεση το προφίλ τους να έχει όνομα και επώνυμο, κι όχι ψευδώνυμο. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συμβάλλουν στην αναγνώριση της προσφοράς του Νικηταρά.

http://www.arcadiavoice.gr/12378/news/greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades