Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Απο το "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία" στο "Μαζί τα φάγαμε"


Τέλος εποχής της μεταπολίτευσης και αρχής εποχής Ράϊχενμπαχ, Σόϊμπλε, Μέρκελ ΔΝΤ, ΕΚΤ κλπ

Η γενιά του Πολυτεχνείου ήρθε στην εξουσία, αν όχι όλη, ένα κομμάτι της -Δαμανάκη, Ανδρουλάκης, Λαλιώτης κλπ- κάποιοι άλλοι παρέμειναν ανώνυμοι, είτε ελαφρώς βολεμένοι έιτε πολυ βολεμένοι και κάποιοι άλλοι στο περιθώριο...

Η Μαρία Δαμανάκη έχει ένα αξιοθαύμαστο Ε9 και τρελές οικοκονομικές απολαβές για πρώην κομμουνίστρια, της αρέσει το καλό ντύσιμο και η χλίδα της νεο-ΠΑΣΟΚ εποχής. Ο Μίμης με τον οποίο μάλιστα ήταν συμμαθητές στον Αγιο Νικόλαο και γι'αυτην έλεγε ότι ήταν μια χοντρή και άσχημη σπασίκλα κόρη αξιωματικού χωροφυλακής (διορθώστε με αν κάνω λάθος...), ανακάλυψε το μ εις την νι και την διαλεκτική του σοσιαλφιλελευθερισμού, μας φλόμωσε με φιλο-Σημιτικές κορώνες και βιοπορίζεται μια χαρα μέσα σ'αυτο το αλούτερο σοσιαλιστικό μόρφωμα που ζήσαμε 23 απο τα 37 χρόνια.
Ο Λαλιώτης δεν τον άφησε ο αγώνας για το σοσιαλισμό να πάρει πτυχίο, όμως το κόμμα τον αντάμειψε γερά !! Εγινε πρωτοκλασσάτος υπουργός σε εποχή Ολυμπιάδας και οι κακές γλώσσες λένε πως δεν τα πήγε άσχημα οικονομικά. Η σύζυγος του γιατρός, είναι μαζι με τον Σκανδαλίδη κύριοι μέτοχοι σε κλινική, σε αυτη μάλιστα που νοσηλεύτηκε πρόσφατα ο Β.Βενιζέλος.

Φαίνεται ζήλεψαν την ευζωία των φιλελεύθερων γκόλντεν μπόυς, αφου ο Αρης Σπηλιωτόπουλος αγόρασε πολυετελες διαμέρισμα στο Κολωνάκι με πισίνα στην ταράτσα και ο Μιχάλης Λιάπης έχει βάλει σε λογαρισμό τράπεζας 130 εκατομμύρια ευρω...


Τέλος πάντων η χούντα ευτυχώς έφυγε... για νάρθουν οι απόγονοι των οικογενειών Καραμανλή και Παπανδρέου να ξεπουλήσουν τη χώρα στα κοράκια των "αγορών και των διεθνών τραπεζών, δυστυχώς.
ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades