Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ζωή Γεωργαντά - Το ΠΑΣΟΚ αύξησε σκόπιμα το έλλειμμα



Η κα Γεωργαντά μπήκε στην ΕΛΣΤΑΤ τον Αύγουστο του 2010, δηλαδή ΜΕΤΑ από την ένταξη της Ελλάδας σε καθεστώς Μνημονίου. Επομένως, ΔΕΝ μπορούσε να γνωρίζει τι γινόταν ΠΡΙΝ. To έλλειμμα αναθεωρήθηκε από 13,6% σε 15,4% το ΝΟΕΜΒΡΙΟ του 2010. Αφού είχε προηγουμένως διαφωνήσει σε υπηρεσιακό επίπεδο, ενημέρωσε πολιτικά πρόσωπα και προσπάθησε να δημοσιοποιήσει τις απόψεις της στον Τύπο, αλλά συνάντησε εμπόδια.

Το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ διορίστηκε με ΕΠΙΛΟΓΗ του τότε υπουργού (Γιώργου Παπακωνσταντίνου), ο οποίος τώρα δεν απαντάει επί της ουσίας στην καταγγελία.

Η καθηγήτρια ΔΕΝ λέει πως δεν είχαμε υψηλό έλλειμμα, αλλά πως αυξήθηκε ΤΕΧΝΗΤΑ εκ των υστέρων (από 12-13% στο 15,4%).

Επαγγελματική και ακαδημαϊκή εμπειρία της κας Γεωργαντά: http://pastebin.com/fse8Mbpn

---

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ζωή Γεωργαντά, στην εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8.

Σχετικό άρθρο στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία:

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=310053

«Το έλλειμμα του '09 είχε τεχνηέντως διογκωθεί για να φανεί ότι η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμα και από αυτό της Ιρλανδίας που ήταν 14%, με σκοπό να δικαιολογηθούν όλα αυτά τα βαριά μέτρα κατά της χώρας.»

Άρθρο Real.gr: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=92915&catID=11

Η σελίδα της κας Γεωργαντά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: http://www.uom.gr/modules.php?op=modload&name=Cv&file=index&id=97...

Τα βιβλία της: http://www.biblionet.gr/main.asp?page=showauthor&personsid=81112

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades