Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Αίσχος και αιδώς μαζί... η χώρα βουλιάζει κι αυτοι κάνουν ταξιδάκια...


Και ενω πάμε σούμπιτοι για το γκρεμό, για πτώχευση και νέα μνημόνια ενω η καθαρίστρια στον ΟΠΑΠ παίρνει όσο 3 εργάτες και όσο 2 καθηγητές... ο Γιωργάκης αντι να παέι στο Λουξεμβούργο, πρώτα περνάει απο το Λονδίνο για να γυμναστεί σε χλιδάτο γυμναστήριο και το βράδυ στο επίσης χλιδάτο ρέστωραν "Ζούμα" με την Αντα και φιλικό ζευγάρι και ο Πάγκαλος με τη σύζυγο του στη Βενετία για ρομαντικό τριήμερο...

To σούσι του Παπανδρέου στο πανάκριβο “Ζούμα” του Λονδίνου πριν από τη συνάντηση με τον Γιουνγκέρ για την 5η δόση του δανείου!

Aντιδράσεις προκαλεί η είδηση για το σούσι Παπανδρέου στο Λονδίνο πριν τη συνάντηση με τον Γιουνγκέρ. Η “Ελευθεροτυπία” στα πολιτικά της παρακήνια περιγράφει την έκπληξη Ελλήνων φοιτητών που είδαν τον πρωθυπουργό να τρώει στις 10 το βράδυ την Πέμπτη σε εστιατόριο του Λονδίνου σούσι με τη σύζυγό του και ένα φιλικό τους ζευγάρι στο εστιατόριο “Ζούμα», πίσω από το γνωστό πολυκατάστημα «Χάροντς». Υπενθυμίζει ότι στο Λονδίνο, σπουδάζει η κόρη του Μαργαρίτα. Το zoomnews.gr έκανε ρεποστάζ και έμαθε ότι το “Ζούμα” είναι από τα πιο ακριβά εστιατόρια του Λονδίνου. Είναι στέκι του πρώην συζύγου της Μαντόνα Γκάϊ Ρίτσι, της ίδιας της Μαντόνα, και πολλών άλλων selebrities. Θα μου πείτε δεν έχει ένας πρωθυπουργός να πληρώσει ένα τέτοιο δείπνο; Αλοίμονο. Οταν όμως αυτός ο πρωθυπουργός είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και την επομένη έχει ραντεβού με τον Γιουνγκέρ γα την 5η δόση του δανείου και το νεό πακέτο βοήθειας προκειμένου να μην χρεοκοπήσει η χώρα του, θα μπορούσε να κρατήσει κάποια προσχήματα.
Το zoomnews.gr θέτει και ένα ερώτημα: Ο πρωθυπουργός συνήθως ταξιδεύει με το κυβερνητικό αεροσκάφος. Το χρησιμοποίησε και αυτή τη φορά; Και αν ναι, ποιος επιβαρύνθηκε από το κόστος της ιδιωτικής επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Λονδίνο; Διότι ο επαγγελματικός του προορισμός ήταν το Λουξεμβούργο και μόνο τα αεροπορικά εξοδα (δεν ξέρουμε αν υπήρχε και κόστος ξενοδοχείων κλπ) φτάνουν κάποιες χιλιάδες ευρώ καθώς τα αεροδρόμια του Λονδίνου είναι από τα ακριβότερα στον κόσμο. Οταν ο Γιώργος Παπανδρέου φορολογεί ακόμη και αυτόν που παίρνει 500 ευρώ πρώτος ο ίδιος οφείλει να αποδεικνύει ότι δεν κάνει προκλητικές σπατάλες χρησιμοποιώντας τα λεφτά των φορολογούμενων…

zoomnews

Ρομαντικό τριήμερο του Πάγκαλου στη Βενετία - Οργισμένη απάντηση του αντιπροέδρου

Ρομαντικό τριήμερο του Πάγκαλου στη Βενετία - Οργισμένη απάντηση του αντιπροέδρου

Ένα ρομαντικό και χλιδάτο τριήμερο στην πιο ερωτική πόλη της Ιταλίας, τη Βενετία, είχε την ευκαιρία να περάσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος μαζί με τη σύζυγό του Χριστίνα Χριστοφάκη, «αρπάζοντας» την ευκαιρία των -ολιγόλεπτων- εγκαινίων του ελληνικού περιπτέρου της φετινής Biennale της πόλης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», το ρομαντικό τριήμερο για τον κ. Πάγκαλο ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής και περιελάμβανε διαμονή στο πεντάστερο και φυσικά, πανάκριβο ξενοδοχείο της πόλης το «Danieli Excelsior», το οποίο βρίσκεται δίπλα στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και μέσα από τους πολυτελείς χώρους του «βλέπει» προς τα ειδυλλιακά κανάλια της Βενετίας.

Όσο για τις τιμές του εντυπωσιακού ξενοδοχείου των τριών κτιρίων του 14ου, 19ου και 20ου αιώνα; Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου για το μήνα που διανύουμε, οι τιμές για μία διανυκτέρευση ξεκινούν από τα 515 ευρώ και φτάνουν τα 2.880, τα οποία ισούνται με ένα ή περισσότερα μηνιάτικα για πολλούς Έλληνες.

Στη Biennale κανονικά θα έπρεπε να δώσει το παρών, ως αρμόδιος, ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, αλλά φαίνεται πώς ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήθελε πολύ αυτό το ταξίδι για να ξεφύγει από τα πολλά προβλήματα της χώρας του αλλά και από την  κριτική προς το πρόσωπό του...

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος,  απάντησε με ανακοίνωση τύπου η οποία αναφέρει τα εξής:

Πουλώντας ψέματα και σπέρνοντας το μίσος.

    Πρόσφατα εμφανίστηκε στα εκδοτικά πράγματα της χώρας μια εφημερίδα αγνώστου προελεύσεως, αγνώστου ιδιοκτήτη και χωρίς κανείς να γνωρίζει τα κεφάλαια που την χρηματοδότησαν. Ο αριθμός αναγνωστών της δεν δικαιολογεί οικονομικά την ύπαρξή της. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι ποιος βάζει τα χρήματα και γιατί δέχεται να χάνει χιλιάδες ευρώ καθημερινά.

    Η εφημερίδα που μοίρασε σε CD τους λόγους του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου και άλλα συναφή, φέρνοντας ξανά στη ζωή το αλήστου μνήμης σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», δε ζητά ούτε την αλήθεια ούτε απαντήσεις. Το μόνο που επιδιώκουν είναι με κάθε τρόπο και κάθε μέσο την πτώση της Κυβέρνησης, έστω κι αν αυτή η πτώση, ειδικά τώρα, οδηγήσει την χώρα στο χάος. Δεν διστάζουν να σπρώξουν την χώρα στο γκρεμό, καλλιεργώντας τον λαϊκισμό, το μίσος, τον φθόνο και τα πιο ταπεινά ένστικτα του ανθρώπου.

    Η ακροδεξιά διεύθυνση της εφημερίδας "Δημοκρατία" κατασκεύασε ένα ακόμα ψέμα. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας έχει μόνο ένα πραγματικό γεγονός: ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εκπροσώπησε στη Biennale της Βενετίας την χώρα. Όλα τα άλλα που αναφέρει η εφημερίδα "Δημοκρατία" για να κατασκευάσει το δημοσίευμα, και κυρίως το ξενοδοχείο και τα ποσά, είναι παντελώς ψευδή και, φυσικά, θα λογοδοτήσουν γι' αυτά στη δικαιοσύνη.

    Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης διέμεινε στο ξενοδοχείο "Gabrielli Sandwirth" με κόστος 425 ευρώ τη βραδιά, ιδιαιτέρως φθηνό για την πόλη και την εποχή. Βεβαίως, οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι της εφημερίδας "Δημοκρατία" θα ήταν ευχαριστημένοι αν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης είχε διανυκτερεύσει μόνος του κάτω από μια γέφυρα, ώστε μετά να κυκλοφορήσει με τίτλο: "Ξεφτίλισαν τον ελληνικό λαό σ? όλο τον κόσμο - Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα έξοδα ταξιδιού για την εκπροσώπηση στη Biennalle".

    Το μίσος που σπέρνει το σύστημα που διευθύνει ο 2ος όροφος της Συγγρού, μέσα από συγκεκριμένες εφημερίδες, διάφορα blogs και μεταμεσονύκτιες εκπομπές σε παράνομα κανάλια, θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε ξεσπάσματα βίας, μεγαλύτερα απ? όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα. Αν νομίζουν ότι αυτό το μίσος, ενός λαϊκισμού χωρίς τέλος, μπορούν να το περιορίσουν στην Κυβέρνηση, κάνουν λάθος. Κάθε μέρα παίρνει όλο και πιο ξεκάθαρα αντιδημοκρατικά και αντικοινοβουλευτικά χαρακτηριστικά.

    Οι στιγμές είναι κρίσιμες, η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μεγάλα διλήμματα και πρέπει να αποφασίσει ψύχραιμα, γιατί οι αποφάσεις δεν θα καθορίσουν μόνο το παρόν, αλλά το μέλλον όλων και κυρίως των παιδιών μας. Ας αποφασίσουμε με κριτήριο τη λογική και όχι τον θυμό ή την οργή. Ας μην κάνουμε τα λάθη των Αθηναίων όταν αποφάσιζαν ακολουθώντας τον Κλέωνα, που η ιστορία δικαίως τον ονόμασε Δημαγωγό. Και γνωρίζουμε όλοι πού κατέληξε η Αθήνα και η δημοκρατία της επειδή επέλεξε τους δημαγωγούς.

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades