Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Πούλησαν το 10% του ΟΤΕ έναντι 400 εκ. ευρώ – Το 30% είχε πουληθεί έναντι 4 δις. ευρώ!


Η γερμανική Deutsche Telecom ανακοίνωσε την επιπλέον εξαγορά του 10% των μετοχών του ΟΤΕ έναντι 400 εκατ. ευρώ, και το ελληνικό υπουργείο Οικονομίας δεν έχει εκδώσει ούτε μια ανακοίνωση!
Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την χώρα και ενώ οι ξένοι επενδυτές περιμένουν ανακοινώσεις, το ελληνικό Δημόσιο δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση, ωσάν να νιώθει τύψεις για την τιμή της πώλησης. Εκτός των άλλων, όμως, οι Έλληνες επενδυτές δεν έχουν ενημερωθεί και περιμένουν τις ξένες ιστοσελίδες να ενημερωθούν. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα των Γερμανών, « η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε σήμερα την Deutche Telecom ότι το Δημόσιο με βάση τα προβλεπόμενα της συμφωνίας του 2008 θα κάνει πράξη του δικαιώματος του να πωλήσει 10% στον ΟΤΕ. Η τιμή στην οποία θα ασκηθεί είναι η μέση τιμή των 20 τελευταίων συνεδριάσεων συν ένα premium 15% .
Μετά την νέα πώληση το ελληνικό Δημόσιο θα κατέχει 10% ενώ η γερμανική πλευρά θα κατέχει 40%. Είναι απορίας άξιον πάντως πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε ανακοίνωση παρά την χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Η αμερικανική εφημερίδα Wall street Journal τονίζει σε δημοσίευμα της το ποσό των 400 εκατ. ευρώ και θυμίζει ότι η πώληση του 30% έγινε έναντι 4 δις. ευρώ. Και όπως θυμούνται όλοι τότε η σημερινή κυβέρνηση αποκαλούσε με μια νέα νεοελληνική λέξη «ξεπουληματίες».

http://www.klapanaras.eu/?p=3889

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades