Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Εμπλοκή Παπανδρέου σε αγοραπωλησία CDS καταγγέλει ο Καμμένος


Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ, Πάνου Καμμένου, ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει ενεργήσει ως έμμισθος μεσίτης ξένων συμφερόντων σε υπόθεση αγοραπωλησίας ασφαλίστρων κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ο κ. Καμμένος είχε υποστηρίξει ότι στην υπόθεση είχαν εμπλακεί ακόμα ο αδελφός του πρωθυπουργού Ανδρίκος Παπανδρέου, το στέλεχος του ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά και ο κατηγορούμενος για την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού Θανάσης Μαργέλης.
Ο βουλευτής της ΝΔ παρεμβαίνοντας είπε ότι έγινε μία αγοραπωλησία cds (ασφαλίστρων κινδύνου) με εμπλεκόμενο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2009, από την οποία το Ταμιευτήριο κέρδισε 40 εκατ. δολάρια, ενώ θα μπορούσε να βγάλει περισσότερα.

Μέρος των κερδών
, κατά τον βουλευτή, ο οποίος σημειωτέον αποκάλεσε για πρώτη φορά "έμμεσο Broker" τον πρωθυπουργό κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Siemens, πήγε σε μία εταιρεία στην οποία πρόεδρος είναι ο Θ. Μαργέλος, γνωστός από την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, ενώ αντιπρόεδρος είναι η Μιράντα Ξαφά του ΔΝΤ, ενώ εμπλεκόμενοι, πάντα κατά τον βουλευτή, είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού Αντρίκος.

Το θέμα ανακίνησε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση.

Ο υπουργός χαρακτήρισε τα όσα υποστήριξε ο κ. Καμμένος ως “πισώπλατο άθλιο κτύπημα κατά του πρωθυπουργού”, κτύπημα που, όπως είπε, εντάσσεται στη στοχοποίηση του πρωθυπουργού μέσα από μία εκστρατεία λάσπης από διάφορα κέντρα, ειδικά μάλιστα σε μία περίοδο που ο πρωθυπουργός δίνει μάχες εμπροσθοφυλακής για τα εθνικά συμφέροντα και την έξοδο από την κρίση.

Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι όταν προέρχεται η καταγγελία από τον συγκεκριμένο βουλευτή, παραμένει ερώτημα αν πρέπει κάποιος να τα λάβει σοβαρά υπόψη. Ταυτόχρονα όμως είπε ότι είναι μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης, αν θα κρατήσει τον κ. Καμμένο ως βουλευτή της η ΝΔ.

"Ο πρωθυπουργός, επανειλημμένως έχει πει ότι και αδέλφια έχει και συνεργάτες, αλλά όταν πρόκειται για το δημόσιο συμφέρον δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Πλανώνται όσοι νομίζουν ότι αυτού του πρωθυπουργού μπορεί να αμφισβητηθεί το ήθος κι η εντιμότητα."
, είπε ο κ. Ραγκούσης.

Απαντώντας στον κ. Ραγκούση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας χαρακτήρισε μείζον θέμα από την απάντηση του υπουργού, το οποίο χαρακτήρισε ως αντικοινοβουλευτικό ολίσθημα με στόχο τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Συμπλήρωσε ότι για το θέμα Καμμένου δεν υπάρχει υποχρέωση αναφοράς από τη ΝΔ, αλλά συνιστά προσβολή γα τον κ. Σαμαρά όταν γίνεται προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων.
Στη συζήτηση παρενέβη ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας που δήλωσε ενοχλημένος"από την θεατρινίστικη κίνηση του κ. Καρατζαφέρη".

"Όσο ζητάμε από τον κ. Καμμένο να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του, άλλο τόσο ζητάμε από τη κυβέρνηση, είτε την εποπτεύουσα Τράπεζα Ελλάδος να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση, δίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία", συμπλήρωσε.

"Υπάρχει πράγματι σοβαρό θέμα, όπως φαίνεται και πρέπει να υπάρξει απάντηση",
δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

http://www.cosmo.gr/Politics/Hellas/323789.html

ΣΧΟΛΙΟ

Και ενω και η τελευταία κυρά στη χώρα πιστεύει οτι ο Γιωργάκης είναι μειωμένης αντίληψης για να μην πουμε κατι αλλο..., βλέπουμε ξεκάθαρα ότι η οικογένεια Παπανδρέου και ο ίδιος ο Τζέφρυ-Γεώργιος Παπανδρέου, είναι βαθειά χωμένοι στην κονόμα... Αλλωστε ποιος θα ξεχάσει τις διαπραγματεύσεις του -ενω ηταν ακομα 30ρης- με τον Κοσκωτά, ένα απο τα πρώτα μεγάλα λαμόγια της μεταπολίτευσης μετα τον Πόπωτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades