Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Καζαντζίδης αθάνατος

  Σάκης Τσότογλου, Κώστας Ψαρουδάκης, Γιώργος Βαβουλές - Λιακωτό 27.4.11 by rebetcafe

Στις 27.4.11 βρέθηκαν με πρωτοβουλία του Γιώργη του Χατζηδάκη, πρόεδρου του Συλλόγου φίλων Στέλιου Καζαντζίδη, Αποκόρωνα, Χανίων, στο καφε Λιακωτό στο Βάμο, ο Σάκης Τσότογλου, ο Κώστας Ψαρουδάκης και ο Γιώργος Βαβουλές.
Προέκυψε μια ωραία βραδυά με τραγούδια κυρίως του Στέλιου, που φέτος κλείνουν 10 χρόνια απο το θάνατο του.
Ο Σάκης Τσότογλου ζει και δραστηριοποείται στη Δράμα. Είναι ερασιτέχνης μουσικός, αφου πρόσφατα πήρε σύνταξη απο την κύρια δουλειά του, όμως στη Δράμα είναι γνωστος και συμμετέχει σε μουσικά δρώμενα, εκδηλώσεις, συναυλίες και ενίοτε και σε μαγαζιά. Παίζει υπέροχα τετράχορδο μπουζούκι και τραγουδάει, αλλά το ενδιαφέρον και το κυρίαρχο είναι ότι έχει ένα ποταμό απο τραγούδια στο ρεπερτόριο του, θυμίζοντας μπουζουξήδες παλιάς κοπης και επίσης τα αποδίδει πιστα στο λαϊκό χρώμα και παρασάγγας απο το κυρίαρχο αχαρακτήριστο στυλάκι του συρμού...
Δυστυχώς τα τζιμάνια της δισκογραφίας μας δεν τον έχουν εντοπίσει και είναι κρίμα για το πανελλήνιο μιλάω ειλικιρινά !!
Ο Κώστας ο Ψαρουδάκης επίσης χρόνια στα ρεμπετάδικα της Αθήνας σαν φοιτητής, είχε μια αξιόλογη παρουσία. Με φωνη στεντόρεια στο ύφος του Στελάρα και το ακκορντεόν του, αλλα και την όλη κοσμοθεωρία του είναι τάλε κουάλε στο χρώμα του λαϊκού τραγουδιού και της εποχής που κουβαλάει !!!
Στην κιθάρα και στα σιγόντα ο Γιώργος Βαβουλές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades