Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Αφραγκο-Συριανοί

Αν δεις καράβι στο βουνό, ΠΑΣΟΚ το έχει σύρει. Κι άμα στη Σύρο δεις μπουχό, ο ΓΑΠ κινάει να φύγει.

Στην ταινία “Επικίνδυνες Αποστολές 4” φημολογείται ότι ο πράκτορας Ίθαν Χαντ (τον ενσαρκώνει ο Τομ Κρουζ) έχει αναλάβει να συνοδεύσει τον Θεόδωρο Πάγκαλο στα Έβερεστ της πλατείας Συντάγματος για να αγοράσει εικοσιτέσσερα τοστ ζαμπόν-τυρί και έναν φυσικό χυμό πορτοκάλι. Στη συνέχεια ο υπερκατάσκοπος των πέντε ηπείρων και των επτά θαλασσών θα προστατεύει τον Γιώργο Παπανδρέου καθ' όλη τη διάρκεια της παράτολμης απόπειρας του πρωθυπουργού να κάνει τζόκινγκ στο Ζάππειο. Αν η σπερμολογία περί του σεναρίου έχει έστω ίχνη αληθείας, οι Έλληνες θεατές θα συνωστισθούν κατά εκατομμύρια στις κινηματογραφικές αίθουσες για να παρακολουθήσουν το αδύνατο να διαδραματίζεται στη μεγάλη οθόνη. Ποιο είναι το αδύνατο; Να κυκλοφορήσουν άνετοι και μόνοι. Το ενδιαφέρον του κοινού για τις δραστηριότητες των στελεχών της κυβέρνησης μπορεί να συγκριθεί μόνο με εκείνο που είχαν οι δεκαεξάχρονες αγγλιδούλες (την δεκαετία του '60) για τους Beatles. Σήμερα, ο μέσος πασόκος μνημονιακός στελεχάριος, βιώνει την αγωνία και το στρες που διακατείχε τον Τζον Λένον, τον Πολ Μακάρτνεϊ, τον Τζορτζ Χάρισον και τον Ρίνγκο Σταρ έπειτα από την κυκλοφορία των άλμπουμ “Help!”, “A Hard Day's Night” και “Abbey Road”. Τα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος αν αποτολμούσαν να περπατήσουν έστω και δέκα μέτρα δίχως φρουρά, απροστάτευτοι από τις εκδηλώσεις λατρείας, θα γυρνούσαν στα σπίτια τους (αν γυρνούσαν) ξεβράκωτοι, γδαρμένοι, αναμαλλιασμένοι (αν τους είχε μείνει καμιά τούφα από τις λυσσάρες) και γεμάτοι κοκκινάδια.

Κορίτσια ο ΓΑΠ!

Ο Έλληνας στοχαστής Γιώργος Παπανδρέου, ο Λένον του Κινήματος, αντιμετώπισε πολλάκις το προαναφερθέν πρόβλημα. Ειδικά οι περιοδείες έχουν εξελιχθεί σε κανονικό εφιάλτη. Στη Γερμανία αναμετρήθηκε με ορμητικές φοιτητριούλες που συμπεριφέρθηκαν σαν μαινάδες του Διονύσου. Ο οίστρος τους διέκοψε την ομιλία του φυσικού διαδόχου του Δημοσθένους (του αρχαίου ρήτορα ντε) και έτσι η παγκόσμια γραμματεία απώλεσε την ευκαιρία να εντάξει στο πνευματικό οπλοστάσιό της έναν νέο Ολυνθιακό λόγο εναντίον της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Αμ στην εκνευριστικά φιλήσυχη Σύρο τι νομίζετε ότι έγινε;
Πριν προλάβει ο λαοπρόβλητος να καταπιεί μια μπουκίτσα από χαλβαδόπιτα και να κατεβάσει λουκουμάκι μαζί με το ισοτονικό ποτάκι του, τον πήραν στο κατόπι άπαντες οι Συριανοί. Ορθόδοξοι και Καθολικοί. Νέοι, γέροι και παιδιά, έστησαν μπλόκο στον κ. Παπανδρέου, στην πλατεία Ερμουπόλεως ακριβώς στο σημείο του δρόμου που περνάει από το κτίριο ΟΤΕ και κατευθύνεται στον Άγιο Νικόλαο και τη συνοικία “Βαπόρια”. Προφανώς ήθελαν να τον αποθεώσουν επειδή τελευταία ακούνε ότι το ναυπηγείο Νεώρειο πάει για φούντο και θα γλιτώσουν από τη ρύπανση κι από τον ανθρωποβόρο κάματο, που τσακίζει τα κορμιά και τα νιάτα του μισού πληθυσμού του νησιού που εργάζεται εκεί. Συχαρίκια πολλά θα δεχόταν για ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο και κυρίως για τον αντιπρόεδρό του, τον κ. Πάγκαλο. Οι φιλολαϊκές και πατριωτικές θέσεις του έχουν αγγίξει τις ψυχές των ευαίσθητων κυκλαδιτών.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοκρατία στις 23 Μαρτίου 2011


Εμεις το βρήκαμε στο blog ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΙ

Το λογοπαίγνιο είναι όλα τα λεφτά !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades