Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Τσουνάμι απο νεράτζια και γιαούρτια στους κυβερνητικούς φασουλήδες...


Με νεράτζια και καρεκλοπόλεμο υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό στη Σύρο οι φοιτητές. Μετά τα γιαούρτια στον Θόδωρο Πάγκαλο, ο κόσμος στρέφεται και ενάντιον του πρωθυπουργού. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου βρισκόταν στο Πνευματικό Κέντρο της Σύρου, στην κεντρική πλατεία του νησιού “άναψαν” τα αίματα και ξεκίνησαν οι συγκρούσεις.
 
Πώς έχουν όμως τα πράγματα;
 
Ο πρωθυπουργός που συνοδευόταν από ευρύ κυβερνητικό κλιμάκιο βρισκόταν σήμερα το μεσημέρι σε τηλεδιάσκεψη με παραρτήματα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κυκλάδων με τα παραρτήματά του σε επτά νησιά του νοτίου Αιγαίου. Την ίδια στιγμή, στην πλατεία της Ερμούπολης πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία φοιτητές του τοπικού τμήματος του Πανεπιστημίου. Όταν έμαθαν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου βρισκόταν στο Πνευματικό Κέντρο, επιχείρησαν να σπάσουν το “φραγμό” των ΜΑΤ και να πλησιάσουν στο κτίριο.

Φωτο syrostoday.gr
 
Όταν οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι οι φοιτητές πλησιάζουν πολύ στο χώρο όπου επρόκειτο να μιλήσει ο κ. Παπανδρέου, πέταξαν δακρυγόνο. Και αυτό ήταν η σπίθα που άναψε τη φωτιά και πυροδότησε τα επεισόδια. Κάποιοι άρχισαν να εκτοξεύουν νεράντζια και αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν με δακρυγόνα.

Φωτο syrostoday.gr
 
Στη συνέχεια, όμως, τα πράγματα έγινα πιο... ροκ! Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να παίρνουν καρέκλες από τα μαγαζιά που βρίσκονται στην πλατεία και να τις πετούν στους αστυνομικούς. Ο πετροπόλεμος δεν έλειψε, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός που χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

3 σχόλια:

zoyzoy είπε...

Δεν έγιναν έτσι ακριβώς!
Δεν πηγαίνεις σε νησί για σύσκεψη τοπικών προβλημάτων με 1-2διμοιρίες ΜΑΤ.
Ο πρόεδρος των φοιτητών ζήτησε να μιλήσει με τον Πρωθυπουργό και άρχισαν τα έκτροπα.
Ωστόσο καλά έκανες και το προβάλεις!

REBET CAFE είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
REBET CAFE είπε...

Ναι και μενα μου φανηκε περιεργο...
Ποιο ειναι ακριβως το παρασκηνιο ;;

Η αποδοκιμασια ομως ειναι για το εν γενει χαλι που μας εφερε η κυβερνηση ΓΑΠ, ειναι κατι που το ζουμε ολοι καθημερινα με τους"κοψοχερηδες"....

cretan music - mantinades