Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Η μάζωξη του ρεμπέτικου sealabs στο Βόλο...



Πεννιές χορταστικές απόλαυσαν παίζοντας και ακούγοντας, τα μέλη και οι φίλοι του ρεμπέτικου διαδικτυακού site και forum, Rebetiko Sealabs που βρίσκεται στο διαδίκτυο γύρω στα 7 χρόνια.
Ξεκίνησε απο δύο φοιτητές στο Πολυτεχνείο Χανίων σαν μια μικρη βάση δεδομένων για το ρεμπέτικο, για δικη τους χρήση και εξελίχτηκε σε ένα δυναμικό ιστότοπο με γόνιμες συζητήσεις, έρευνα αλλα και αρκετό χαβαλέ... 
Μέσα απο το site αυτο προέκυψαν γνωριμίες και φιλίες και κάθε χρόνο έχει καθιερωθεί η ετήσια καλοκαιρινή μάζωξη-γλέντι στην Κουρούτα, την υπέροχη παραλία της Ηλείας.
Φέτος είπαν (-με) να γίνει και μία ακόμα μάζωξη χειμωνιάτικη αυτη τη φορα, προς Βορράν και έτσι προέκυψε η διήμερη συνάντηση στο Βόλο.
Ας πάρουμε μία πρώτη δόση απο τις πεννιές που παίχτηκαν στο τσιπουράδικο του Βόλου κι ας είναι το  τραγούδι λίγο λειψό προς το τέλος, είναι ένα υπέροχο χασάπικο απο τα τέλη της δεκαετίας του '30, σε μιά πανηγυρική θα λέγαμε -με την καλη έννοια- εκτέλεση απο την ομύγηρη !!!

1 σχόλιο:

Περικλής είπε...

Πολυ ομορφες στιγμες ρε παιδια αυτες.Ακουω απο 10 χρονων ρεμπετικα και εδω στο βολο πασχουμε απο τετοιες στιγμες. Το μονο μαγαζι που θυμαμαι με παλια βαρια ρεμπετικα ηταν ¨ο οντας¨ στην πολυμερη.
Που να τραγουδισουμε το πονο μας???

cretan music - mantinades