Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ναι ναι, έτσι γερά.. να τους πάρουμε τα σώβρακα !!!


Στους 100 παγκόσμιους στοχαστές ο Παπανδρέου
30 Νοεμβρίου 2010, 08:32


Στην 79η θέση ανάμεσα στους 100 παγκόσμιους στοχαστές κατατάσσει το αμερικανικό περιοδικό συντηρητικών τάσεων Foreign Policy τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, γιατί, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του περιοδικού, «έκανε ό,τι καλύτερο στη χειρότερη χρονιά για την Ελλάδα».

«Ακόμα και πριν την οικονομική κρίση του 2008, η οικονομία της Ελλάδας λειτουργούσε με δανεικό χρόνο» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του περιοδικού.

«Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, ανακάλυψε ότι το έλλειμμα δεν ήταν στα επίπεδα του 6%, όπως είχε υποστηρίξει ο προκάτοχός του, αλλά στο 12,7%, τέσσερις φορές υψηλότερο από ό,τι προβλέπουν οι κανόνες της Ευρωζώνης. Ο Γιώργος Παπανδρέου πέρασε το 2010 λέγοντας στους Έλληνες σκληρές αλήθειες για την κατάσταση τους στέλνοντας ένα διεθνές μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι “το καναρίνι στο ανθρακωρυχείο της Ευρώπης”. Ο γεννημένος στη Μινεσότα γιος ενός σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργού, εκπόνησε ένα σχέδιο λιτότητας που θα αυξήσει τους φόρους και θα περικόψει δαπάνες στον δημόσιο τομέα, ένα πακέτο, δηλαδή, που είναι τόσο φιλόδοξο ώστε να πείσει την Ευρώπη να διατηρήσει την Ελλάδα πάνω από τον αφρό αν και προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας».

Madata.gr

ΣΧΟΛΙΟ

Αυτο πραγματικά κι αν είναι απο τα άγραφα !!!
Να έχεις καταφέρει να φέρεις τη χώρα σου σε πτώχευση, λόγω της αισχρής παλαιοκομματικής πολιτικής των δύο προηγουμενων πρωθυπουργών (οπως και των προηγουμενων 2) που κυβέρνησαν επι 15 χρόνια και δανείζονταν απο ξενες τραπεζες για να πληρώνουν δημόσιους υπάλληλους κηφήνες, πολιτικούς πελάτες... και παράλληλα το κράτος να είναι μπάχαλο μη θέλοντας να εισπράξει φόρους και και να παράγει... κάτι που επιμελώς και με κόλπα διάφορα -όπως χαρισματικες αναθέσεις σε ξένες εταιρείες κλπ- κατάφεραν να διατηρήσουν οι προηγούμενοι και ενω επι 4-5 μήνες δεν έκανε τίποτα γιαυτο και ενω μπορουσε να δανειστεί το Γενάρη ώστε να βγάλει την επερχόμενη κριση λογω αδυναμιας είσπραξης χρημάτων και αφου χαράτσωσε πάλι όλο το λαο και όχι τους έχοντες και αφου ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΣΧΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ ΒΑΝΑΥΣΑ σε αυτους που κάποτε λέγαμε : "τρώγανε βελανίδια όταν εμεις κάναμε πολιτισμό" τώρα έρχονται κάποια "κέντρα" (όχι διασκεδάσεως...) να μας πουν ότι είναι ένας απο τους 100 μεγαλύτερους στοχαστές του πλανήτη....
Οπότε και εμεις δεν μπαίνουμε καθόλου στον κόπο να δούμε ποιοι είναι οι υπόλοιποι αφου έχουμε πέσει κάτω απο τα γέλια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades