Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Δημήτρης Καλαντζής : Κορώνα Γράμματα


Ο Δημήτρης Καλαντζής έχει ιδιαίτερη μουσική διαδρομή. Ιδρυτικό μέλος των ΦΑΤΜΕ στα τέλη της δεκαετίας του ’70, συμμετέχει στους δύο πρώτους δίσκους του σχήματος και αποχωρεί το 1985. Έκτοτε μελετά το λαϊκό τραγούδι, παίζει ενίοτε σε πάλκα και συναυλίες, ενώ παράλληλα δέχεται την καταλυτική επιρροή του Άκη Πάνου, με τον οποίον συνδέεται για χρόνια, φιλικά αλλά και επαγγελματικά.

Πρώτος προσωπικός δίσκος του Δημήτρη Καλαντζή, ο κύκλος Κορώνα Γράμματα περιλαμβάνει τραγούδια που γράφτηκαν σε διάφορες χρονικές στιγμές, με διάφορες αφορμές και με εξομολογητική, αυτοκριτική διάθεση. Τραγούδια που ξαφνιάζουν με την αμεσότητα, τη δύναμη της ψυχής, τις μουσικές και στιχουργικές τους αναφορές αλλά και κάποια συνταιριάσματα, που, με τρόπο μυστήριο και κινηματογραφικό, φέρνουν τη ροκ μπαλάντα ως τους νυχτερινούς πληθυσμούς των κέντρων της επαρχίας και το λαϊκό τραγούδι κοντά στην ψυχοσύνθεση του μπλουζ.

Με τους Λάμπρο Καρελά, Κατερίνα Τσιρίδου, Νίκο Ζιώγαλα, Ντένια Κουρούση και τον συνθέτη, το μικρόφωνο μοιράζονται δυο ερμηνευτές με μακριά διαδρομή στο λαϊκό τραγούδι. Ο Μανώλης Τοπάλης -σπάνιος ερμηνευτής από τη δεκαετία του '70 σε τραγούδια των Νίκου Καρανικόλα, Άκη Πάνου και άλλων- ο οποίος επιστρέφει στη δισκογραφία μετά από σιγή αρκετών χρόνων και η Μαριώ, άνευ άλλων συστάσεων. Επίσης συμμετέχουν ο Δημήτρης Λίβανος και ο Μιχάλης Μουστάκης.

Συντελεστές
Στίχοι-μουσική, ενορχηστρώσεις: Δημήτρης Καλαντζής

Τραγουδούν: Μανώλης Τοπάλης (2,5,9,11,12), Μαριώ (3), Λάμπρος Καρελάς (4,7),
Κατερίνα Τσιρίδου (8), Νίκος Ζιώγαλας (13), Δημήτρης Καλαντζής (1,6)

Δεύτερες φωνές: Ντένια Κουρούση (1,3,6,10,11), Ιφιγένεια Πεταλάκη (2), Δημήτρης Καλαντζής (5,13)

Παίζουν οι μουσικοί:
Δημήτρης Καλαντζής: κιθάρες, μπάσο
Δημήτρης Λίβανος: μπουζούκι (2,3,10,11,12), μπαγλαμάς (3,9,12)
Γιάννης Σινάνης: μπουζούκι (5,9), μπαγλαμάς (11)
Νίκος Παούρης: τύμπανα (2,3,5,9,10,11,12)
Γιώργος Γκαραβούνης: κρουστά (1,2,3,5,6,8,9,10,11,12)
Άκης Αμπράζης: μπάσο (7), πλήκτρα (7)
Βασίλης Γιαννίτσης: βιολί (10)
Μιχάλης Μουστάκης: πλήκτρα (13)
Γιώργος Αναγνώστου: μπουζούκι (8)
Νίκος Πρωτόπαππας: κιθάρα (8)

Παραγωγή: Δημήτρης Καλαντζής, Δίκτυο, 2010

Ηχογράφηση: Ο κύριος όγκος έγινε στο στούντιο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με ηχολήπτες τους Τζόρτζιο Γουάστορ, Οδυσσέα Γαλανάκη, Άκη Αμπράζη. Οι συμπληρωματικές αλλά ουσιώδεις ηχογραφήσεις έγιναν στο στούντιο του Στράτου Ζερβού από τον ίδιο.
Μίξη-Mastering: Στράτος Ζερβός 

Κυκλοφορία: Οκτώβριος 2010


απο το site της εταιρείας ΔΙΚΤΥΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades