Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

9 δις πάλι δανεικά το Σεπτέμβρη... Παιδια τα γράφει κανείς ;;


Σήμερα διαβάζουμε στην Καθημερινή (την πολυ έγκυρη) ότι έρχεται πάλι η Τρόϊκα -ως συνήθως 3-4 λεβέντες με ένα υφος "γαμάω, γιατί έχω τα φράγκα κωλόγυφτοι", για να μας ελέγξουν, να ανοίξουν τα κιτάπια τα δικα μας, που κρατάνε τα λαμόγια που χρόνια τωρα κατακλέβουν τον ιδρώτα μας και να πουνε αν είμαστε καλα παιδάκια να μας δώσουνε ένα δανειάκι, για να αγοράσουμε τα ρούχα τους (Ζαρα κλπ) τα έπιπλα τους (Ικεα κλπ), τα αυτοκίνητα τους (...), τα αεροπλάνα τους, τα υποβρύχια τους, τα τανκς τους
κλπ κλπ
Αϊ στιχτίρ κοπρόσκυλα που θα μασήσουμε το παραμύθι...

Βέβαια το σενάριο αυτο βολεύει τους μπλε και πράσινους βολεμένους και κομματικοδίαιτους, που όσο ο λαος ζορίζεται, αυτοι πλουτίζουν αφου για αυτους ποτε δεν είναι κρίση !!! Μη μασάτε συντρόφια πέφτει χοντρη κουτάλα ακομα και τωρα... Και ακόμα τωρα που η κρίση ειναι μεγάλη για τους πολλους και έχουν ανάγκη πουλάνε όσο-όσο ακίνητα κλπ και οι έχοντες κερδίζουν σε συνθήκες κατοχής όπου ο μαυραγορίτης πλουτίζει και οι πολλοι πεινάνε !!!

Λέει λοιπον η Καθημερινή :
Ο έλεγχος αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 6 Αυγούστου και στη συνέχεια, προς τα μέσα Αυγούστου θα δημοσιοποιηθεί το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προς το τέλος του ίδιου μήνα το πόρισμα του ΔΝΤ, προκειμένου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου η χώρα να λάβει τη 2η δόση του δανείου, ύψους 9 δισ. ευρώ.

Και τελικα ρε παιδια κρατάει κανεις λογαριασμό ;;
Ποσο έχουμε δανειστεί φέτος ;;
10 ;; 20 ;; 30 ;; δις
Ποσα ξεπληρώσαμε ;;
Ποσα χρωστούσαμε ;;
Που πήγανε ;;

Θα προσπαθήσουμε να το ψάξουμε, αν και τον υπουργο να ρωτησεις θα σου πει... δε μας χ.. ρε ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades