Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

«Τα παντελόνια…», στον 902


30η ΕΚΠΟΜΠΗ 14/05/2010
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ
Μοιρασμένη αυτή τη φορά η εκπομπή στα δυο. Το πρώτο της μέρος είναι αφιερωμένο στον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Παντελή Κωνσταντινίδη. Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και κατόπιν, από 12 χρονών, βρέθηκε στην Αθήνα, μαθητής του Θέμη Παπαβασιλείου.
Μέχρι σήμερα έχει εμφανιστεί δίπλα σε γνωστούς λαϊκούς καλλιτέχνες και έχει συνθέσει αρκετά τραγούδια, ενώ παράλληλα είναι ένα από τα τέσσερα μέλη του κουαρτέτου μπουζουκιών ΡΑΣΤ. Στην εκπομπή παίζει τραγούδια οργανικά, σόλο και δικές του συνθέσεις.
Δεύτερος καλεσμένος, ο Κώστας Τσεκούρας, κιθαρίστας που έχει διαγράψει σημαντική πορεία στο λαϊκό τραγούδι, με συμμετοχές σε γνωστά σχήματα και πολλές ώρες ηχογραφήσεων. Μέλος του συγκροτήματος μπουζουκιών ΔΡΟΜΟΣ, με το οποίο εμφανίζεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ιδιαίτερη επιτυχία. Στην εκπομπή, παρέα με τους Νώε Ζαφειρίδη και Γρηγόρη Βασίλα στα μπουζούκια, παίζει και τραγουδά κλασσικές λαϊκές επιτυχίες και οργανικά.
Σε «κατ’ ιδίαν» συζητήσεις με τον Πάρη Μήτσου και οι δύο καλεσμένοι αναφέρονται στη μουσική τους διαδρομή και σχολιάζουν τη σημερινή μουσική πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades