Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Σενάρια της Morgan Stanley για αποχώρηση της Γερμανίας από την Ευρωζώνη


Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley εκτιμά πως η ελληνική κρίση και τα γεγονότα γύρω από τη στήριξη της χώρας μας μπορούν να πυροδοτήσουν μια αλυσίδα γεγονότων, που ενδέχεται να ωθήσουν τη Γερμανία σε αποχώρηση από την Ευρωζώνη...

Ο επικεφαλής του τομέα ανάλυσης της Morgan Stanley, κ. Joachim Fels σε σημείωμα που απηύθυνε σε πελάτες του πιστωτικού ιδρύματος και το οποίο απεκάλυψε η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, αναφέρει πως η ελληνική κρίση πυροδοτεί μια αλυσίδα γεγονότων που ενδέχεται να ωθήσουν την Γερμανία σε αποχώρηση από την Ευρωζώνη.

«Το πακέτο στήριξης για την Ελλάδα και η υπαναχώρηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όσον αφορά στους θεσμοθετημένους κανόνες, δημιουργεί κακό προηγούμενο για τις άλλες χώρες τις Ευρωζώνης. Καθιστά πιθανή την υποβάθμιση της περιοχής του ευρώ σε ζώνη δημοσιονομικής ασωτίας, συναλλαγματικής αδυναμίας και υψηλότερων πληθωριστικών πιέσεων μελλοντικά», τονίζει ο αναλυτής της Morgan Stanley.

Ο ίδιος επισημαίνει πως τα αδύναμα κράτη της Ευρωζώνης δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την Οικονομική και Νομισματική Ένωση, γιατί αυτό θα είχε τεράστιο κόστος, που θα αποτυπωνόταν στα υψηλότερα επιτόκια, στις δανειακές τους υποχρεώσεις και στην φυγή κεφαλαίων. Υπογραμμίζει ωστόσο πως αυτό δεν ισχύει και για την Γερμανία, η οποία θα μπορούσε εξερχόμενη της ΟΝΕ να έχει χαμηλότερα επιτόκια και εξασφαλισμένη νομισματική σταθερότητα.

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ένα τέτοιο σενάριο διάσπασης έχει γίνει πιο πιθανό. Ο κίνδυνος σίγουρα δεν είναι αμελητέος και οι συνέπειες για τις αγορές θα ήταν σοβαρές. Οι επενδυτές ας αγνοήσουν τον κίνδυνο της διάσπασης με δικό τους ρίσκο», αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα.

TA NEA


ΣΧΟΛΙΟ

Τελικά μήπως μιλάμε για ένα ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΟ πόλεμο ;; Ποιος μπορει να έχει τοσο αγχος εκτος απο την Τουρκια που θέλει να μπει παση θυσια να μπει στην ΕΕ και ο μόνος που θέλει ειναι η Γερμανία ;;;
Αυτη τη στιγμη ολη η κινητοποίηση του ντουνιά είναι να μην μπουκάρουν οι Ιρανοί στο Ισραήλ (εξ ου και εχουν παραταχτεί τα Ισραηλινά υποβρύχια με τις ατομικές κεφαλές απεναντι απο το ΙΡΑΝ) και η καψούρα της Τουρκίας να μπει στην ΕΕ...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΩΡΓΗ ΑΚΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΗΡΧΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ.ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΕΘΝΟΣ.
ΔΩΣΤΕ ΦΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟ- ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΙΠΕΣ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΜΕ ΠΑΝΤΑ.

ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΔΝΤ.
ΜΕΤΑ ΒΑΡΑΜΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ.ΚΟΒΟΥΜΕ ΔΡΑΧΜΕΣ.ΤΡΑΒΑΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΤΙ ΟΥ ΛΑΒΕΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ.ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε ( ΟΠΩΣ ΑΓΓΛΙΑ ΣΟΥΗΔΙΑ ΔΑΝΙΑ Κ.Λ.Π.).
ΠΛΑΚΩΝΟΥΝΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ.
ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΦΤΗΝΟΤΕΡΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΝΟΥΝΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΑΚΙΔΙΑ.( ΛΕΤΣΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ)
Κ.Λ.Π.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

REBET CAFE είπε...

Τι να πω... αγνωσται αι βουλαι των Ευρωπεων...
Παντως οι 3 οικογενειες ξερουν μονο να δανειζονται και να μας οδηγουv εκει που παμε ολοταχως... στο φουντο !!!
Αλλο τροπο δεν εχουν μαθει παρ'ολα τα φτυχια τους και τα μεταφτυχιακα τους ....
Επισης συμμετεχουν με ζηλο σε διαφορες μυστικες ομαδες...

Ανώνυμος είπε...

"Ενα πιθανό σενάριο για την διασωση της Ελλαδας..."


"1. Δανείζουμε εμείς (οι Έλληνες) την Ελλάδα άμεσα. Έχουμε αρκετές καταθέσεις για να καλύψουμε αρκετούς μήνες. Ταυτόχρονα, δίδοντας εξωφρενικά προνόμια στους Κινέζους (λιμάνι και ζώνη ελευθέρου εμπορίου για ίδρυση μονάδων συναρμολόγησης και "εξευρωπαϊσμού" των προϊόντων τους) τους...


πουλάμε 40 με 50 δις ευρώ ομολόγα. Ένα μεγάλο μέρος των Ευρώ που μαζεύει η Κυβέρνηση από τα παραπάνω το μετατρέπει σε δολλάρια (δείτε το γιατί στο 4)

2. Καλούμε το ΔΝΤ για τα υπόλοιπα. Θα πληρώσουμε κατιτίς παραπάνω αλλά θα απολαύσουμε τα μούτρα των "Εταίρων" όταν καταλάβουν ότι η Ευρωπαϊκή τους Ένωση είναι ένα μάτσο κουρελόχαρτα. Θα απολαύσουμε επίσης μιά άνευ προηγουμένου ξεφτίλα της Κομισιόν και των καρεκλοκενταύρων της.

3. Αναθεωρούμε τις παραγγελίες οπλικών συστημάτων από τους φίλους Ευρωπαίους

4. Καλούμε την Κομισιόν να δει το θέμα εξόδου μιάς χώρας από τη Ζώνη του Ευρώ, μια και αυτό δεν προβλέπεται πουθενά. Με το που θα κυκλοφορήσει η είδηση το Ευρώ θα χάσει το 30% της αξίας του ως προς το δολλάριο. Στο σημείο αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση πουλάει τα δολλάρια και αγοράζει Ευρώ. Το κέρδος είναι 25% (με τις προμήθειες) και οι Γερμαναράδες το φυσάνε και δεν κρυώνουν.

5. Εν τω μεταξύ σοβαρευόμαστε και δουλεύουμε και πληρώνουμε φόρους

6. Συνάπτουμε συνθήκη με την Τουρκία σύμφωνα με την οποία δίνουμε Ελληνική (άρα και Ευρωπαϊκή) υπηκοότητα σε όποιον Τούρκο πολίτη έχει συγγένεια μέχρι β' βαθμού με Τουρκους που εκτοπίστηκαν κατά την ανταλλαγή πληθυσμών. ¨ολοι αυτοί την επόμενη μέρα παίρνουν το αεροπλάνο για τη Γερμανία... Ταυτόχρονα θεσπίζουμε ακόμα πιό εύκολα κριτήρια ελληνοποίησης (με παράβολο 3.000 Ευρώ) των παράνομων προσφύγων. Και αυτοί παίρνουν την επόμενη μέρα το τραίνο για τη Γερμανία και Γαλλία. Με τρόμο βλέπουν οι Εταίροι εισρροή 15.000 χιλιάδων μουσουλμάνων την εβδομάδα με Ελληνικά διαβατήρια.

7. Η Κομισιόν απελπισμένη καλεί τους Εταίρους να αναθεωρήσουν τη στάση τους για την Ελλάδα, όλοι όμως βλέπουν ότι είναι αργά.

8. Η Ελλάδα αιτείται αποχώρησής της από το Ευρώ. Ακολουθούν και η Ιταλία και Ισπανία που υποφέρουν χρόνια από το σκληρό Ευρώ και την κηδεμονία των Γερμανών. Το Ευρώ καταρρέει. Η Κομισιόν παραιτείται σύσσωμη. Οι Άγγλοι κατηγορούν Γερμανία και Γαλλία ότι τα έκαναν μούσκεμα και ζητούν επειγόντως αναθεώρηση των Συνθηκών.

9. Έχουμε φτάσει το Δεκέμβριο του 2012.
Μερικές μέρες αργότερα φτάνει το τέλος του κόσμου.
Όχι για όλους όμως, οι Έλληνες (και τα 15 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο) έχουν μεταφερθεί με τα διαστημόπλοια των Ελ στον Άλφα του Κενταύρου. Μαζί τους σώθηκαν και μερικές ξέμπαρκες Γερμανίδες που είχαν παντρευτεί κάτι γκαρσόνια από την Μύκονο..."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

REBET CAFE είπε...

χααα ωραιος !!!

Καποια απο αυτα -οχι ολα- να μας κατσουνε, θα αλλαξουνε πολλα...
το θεμα ειναι πως το παιγνιδι ειναι σε μια διεθνη σκακιερα, οπου δεν ξερεις σε καθε κινηση δικια σου τι θα κανει κατοπιν ο "αντιπαλος"...
επειτα δεν ξερεις ποιες κινησεις του ειναι μπλοφες για να σου κανει το τελικο ματ !!

στην τελικη ομως εμεις ψιλοχαζολογαμε πινοντας φρεντο και κανα κρασι και ουισκυ το βραδυ ενω καποιοι αλλοι ιδρωκοπανε καθημερινα σε φανερα και μυστικα διαβουλια με σκοπους ζοφερους...

η φραση "σοβαρευομαστε..." περικλειει την αφυπνιση μετα απο 30 χρονια λαμογιας και ξεσκισματος της εννοιας δημοσιο, που χτιστηκε για το κοινο καλο και καταντησε χειροτερο κι απο το μ..ι της τσουλιας...
αν η ισπανια που εχει 600 χιλ. δημ. υπαλ. σε 60 εκ. κοσμο και εχει προβλημα.... τι να λεμε εμεις με 11 εκ. ελληνες 3 εκατ. λαθρομεταναστες 1 εκατ. ελληνοποιημενους και 1,2 εκατ. δημ. υπαλληλους...

τους μεταναστες αναφερω, αφου 300 χιλιαδες Γεωργιανοι πχ δινουν τοσο εισοδημα στη χωρα τους οσο 3 εκατομμυρια (ολοι οι υπολοιποι) που ζουν εκει κλπ κλπ !!!

τελος ο δανεισμος απο ελληνες (που εχουν) με τοκο 1-2 % θα εφερνε τα πανω κατω απο μονος του !!!
δεν το τολμουν ομως και γι'αυτο λεω πως πρασινοι και μπλε βολευουν τοσο κοσμο για να τους ψηφιζουν και να περνανε τα ανθελληνικες πολιτικες τους !!!
η πλακα ειναι οτι τωρα που τα μπλογκ τους ξεμπροστιαζουν εχουνε λυσσαξει και ειναι ακομα πιο επιθετικοι και ξεδιαντροποι και το παιζουν στις καμερες παρθενες !!!

daskalos είπε...

Προς το Blog σας
Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

REBET CAFE είπε...

Εγινε, εχετε ωραια θεματα !!
(ωραιο το κολπο με τις τελιτσες...)

cretan music - mantinades