Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Χρόνια πολλα και καλα !!!... και έξοδο απο την κρίση...

Τις μέρες αυτες τις γιορτινές, πολλες οι αναρτήσεις που θέλαμε να κάνουμε ! Κάποιες απο αυτες ίσως γίνουν αργότερα αφου έχουνε γενικότερο ενδιαφέρον. Κατα τ'αλλα ο καιρος ήταν τόσο καλος, σαν να μας λυπήθηκε ο Θεος... και απολαύσαμε τουλάχιστον ένα Πάσχα ηλιόλουστο, που λόγω κρίσης ήταν πιό λιτό, αλλα πιο ανθρώπινο !!


Δε νομίζω ότι φτωχύναμε τόσο... όταν αποδεδειγμένα το μέσο κατα κεφαλήν εισόδημα έχει αυξηθεί κατα πολυ σε σχέση με παλιότερα, το μόνο που απο το Δεκέμβρη όταν οι φωστήρες των πασόκων οικονομικών αποκάλυψαν τις μαϊμουδιές των νεοδημοκρατών, πέσαν οι ευρωαμερικανικες τραπεζες να μας φάνε και έχουν νεκρώσει πια τα πάντα σε μεγάλο μέρος του ιδιωτικού τομέα και υπάρχει ένας ζόφος και μια σχετική τρομοκρατία σε όλους αν και οι περι το δημόσιο έχασαν μόνο ένα 10-15 % του εισοδήματος την ώρα που πολλοι του ιδιωτικού βάζουν κι απο την τσέπη τους... και αν αυτο το χάλι συνεχιστεί, η χώρα πραγματικά θα βαρέσει διάλυση και όχι μόνο δεν τη σώζει τίποτα αλλα θα πουλήσουν και τα βουνα και τον αέρα και όλα, αυτοι οι άχρηστοι !!!
Σίγουρα όμως και οι μέχρι πρότινος φίλοι μας δεν τους έπιασε ξαφνικά το μίσος και η κακία !!
Επι 8 χρόνια τους πουλάγαμε (στους ευρωπαιους) σπίτια υπερκοστολογημένα και κονόμαγαν κάποιοι εργολάβοι της κακιάς ώρας, επι χρόνια τώρα δανειζόμαστε χωρις να παράγουμε, για να ξύνονται κανα εκατομμύριο κομματικοί βολεμένοι στο δημόσιο και να ασχολούνται με τα "χόμπυ" τους, επι 15 χρόνια οι φωστήρες των οικονομικών χαϊδευουν τους ψηφοφόρους τους και χαλκεύουν τα στοιχεία και τα στατιστικά της οικονομίας. Ο τελευταίος στατιστικολόγος μετακόμισε στη Νέα Υόρκη μόνιμα, απο το φόβο μήπως πάει φυλακή !!
Επι μία 20ετία οι Ελληνες πλουτοκράτες, που μοιράζονται την πίτα της ενέργειας, των δημοσίων έργων, της τηλεφωνίας, της ναυτιλίας, των τραπεζών, των ΔΕΚΟ, των πρώτων υλων κλπ μαζεύουν ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ ΕΝΤΕΛΩΣ, ΔΙΣ ΕΥΡΩ σε φορολογικούς παραδείσους στις οφσόρες νήσους και οι Ευρωπαίοι που τα ξέρουν και τα βλέπουν ολα αυτα, τρελλαίνονται.
40.000 Ελληνες δραστηριοποιούνται στην Κίνα, εισάγοντας φτηνα προϊόντα και εξασφαλίζοντας τεράστια έσοδα !! 20.000 Ελληνες έχουν οφσορ εταιρείες με διακινήσεις χρημάτων τρελλές... 
Εεε νισάφι πια, σου λέει κι ο μακάκας απο το City και απο τη Wall street!!!
Πρέπει να τους βάλουμε σε μια τάξη τους Ελληνες !!!


Ο Γιωργάκης τώρα μπερδεμένος... αγαπημένο παιδι της 83χρονης σήμερα, μάρτυρα του Ιεχωβά Μάργκαρετ, που πληγώθηκε βάναυσα ο εγωισμός της και θέλει να πάρει τη ρεβανς και παράλληλα δεμένος με το άρμα του κομματικού μηχανισμού, που κατάφερε να διασωθεί στη 10 ετια Σημίτη και να πλασαριστεί ανέλπιστα σαν σωτήρας, μετα την καταστροφική μπουρμπουλήθρα της διακυβέρνησης Κωστάκη-Βουλγαράκη-Ζαχόπουλου- Παυλόπουλου, τσαλαβουτά στις λάσπες των χρεών, των σπρέντ και των κερδοσκόπων αλλα και του εναγκαλισμού με ένα "πεινασμένο" και εκδικητικό κόμμα που τον ψήφισε !!
Τα μέτρα τα παίρνει πιο πολυ για να συνετίσει τις αχόρταγες ορέξεις των δικων του, παρα για το σύνολο των ψηφοφόρων... γι'αυτο άλλωστε αναζητά την ψήφο των κουρελιασμένων μεταναστών που υπάρχουν ήδη και πολλων άλλων που πιθανολογώ ότι θα φέρουν τελευταία στιγμη τα τζιμάνια της κυβέρνησης !!!
Πιστεύω ότι δεν έχει το χάρισμα του ηγέτη, ούτε την εξυπνάδα, ούτε τη φιλοπατρία που θα χρειάζονταν και ένας μέτριος ηγετίσκος. Αγεται και φέρεται απο την οικογένεια και το κόμμμα, που διψουν για εξουσία, ηγεσία, χρήμα, δόξα, αξιώματα και καλη ζωη !!!
Δεν εμπνέει κομματικούς και λαο, δεν συνεγείρει, δεν πείθει, δεν ξέρει, δεν θέλει, δεν έχει αποτέλεσμα, δεν δεν ...και αυτο δυστυχώς το έχουν πάρει χαμπάρι όλοι οι ξένοι και οι γείτονες...
Αυτος και ο Κωστάκης ίσως οι τραγικότερες και αναξιότερες πολιτικές φιγούρες στην μεταπολεμική Ελλάδα, αν εξαιρέσουμε τους χουνταίους ...


Να ευχηθούμε ο Θεος να μας λυπηθεί, για μία ακόμα φορα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades