Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010

Εν αναμονή διαγγέλματος για τα επιπλέον μέτρα, μετά την επίσκεψη του Olli Rehn


Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί, με διάγγελμα, το δεύτερο πακέτο μέτρων από τον πρωθυπουργό, μετά τη συνεδρίαση του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει εθνική ομοψυχία και θα επισημάνει ότι πρόκειται για έκτακτα μέτρα και όχι αλλαγές μόνιμου χαρατήρα. Παράλληλα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για τις διαβεβαιώσεις για στήριξη που έχει λάβει από την ΕΕ και ιδιαίτερα από Γερμανία και Γαλλία.
Αφού περιόδευσε στα μισά υπουργεία της κυβέρνησης, ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Olli Rehn με τις δηλώσεις του εξήγησε ότι ήρθε για να ενθαρρύνει τις ελληνικές Αρχές να λάβουν πρόσθετα μέτρα, καλώντας τον ελληνικό λαό να τα υποστηρίξει. Ο κ. Rehn εναπόθεσε στην ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει το ποια ακριβώς θα είναι τα μέτρα αυτά.
Αποφεύγοντας να απαντήσει ευθέως εάν στα προτεινόμενα μέτρα περιλαμβάνεται και η περικοπή του 14ου μισθού, ο Κοινοτικός επίτροπος σημείωσε ότι οι Βρυξέλλες πιέζουν για μόνιμα μέτρα και σε αυτά περιλαμβάνεται και η μείωση του μισθολογικού κόστους. Δικαιολογώντας, μάλιστα, την απάντησή του έσπευσε να παρατηρήσει ότι μία ευθεία ερώτηση δεν έχει πάντα μία ευθεία απάντηση. «Σημασία έχει να μειωθεί το μισθολογικό κόστος για να υπάρξει διαρθρωτική επίπτωση στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Μόνον έτσι και αφού το σχέδιο της κυβέρνησης εγκριθεί και από τις τρεις εποπτικές Αρχές, ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ μπορούν να πεισθούν οι αγορές για τη δημοσιονομική εξυγίανση της Ελλάδας. Το ελληνικό χρέος πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι γιατί έτσι αρέσει στις Βρυξέλλες ή στις διαβόητες αγορές αλλά για το μέλλον της χώρας σας, καθώς δεν υπάρχει τίποτε πιο αντικοινωνικό από τη συνεχή αύξησή του».
Κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο για τα μέτρα αύριο
Το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει το πρωί της Τετάρτης, με θέμα τα οικονομικά μέτρα, που θα λάβει η κυβέρνηση, προκειμένου να πετύχει την πολιτική και πρακτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να εξασφαλίσει η χώρα μας λογικούς όρους δανεισμού από τις διεθνείς αγορές.
Σήμερα το απόγευμα, στις 17.00, θα συνεδριάσει και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ώστε να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις και τις κυβερνητικές προθέσεις. Ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να ζητήσει τη στήριξη των βουλευτών του Κινήματος στα μέτρα, τα οποία θα ανακοινώσει κατά πάσα πιθανότητα την επομένη και τα οποία όπως είναι λογικό θα συναντήσουν πολλές κοινωνικές αντιδράσεις.
Ο πρωθυπουργός θα αποχωρήσει για το Βερολίνο την Παρασκευή, όπου θα συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, με την οποία θα οριστικοποιηθεί και τυπικά η συμφωνία Ελλάδας – Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οικονομική κρίση και τη στήριξη προς την Ελλάδα.
Ο κ. Παπανδρέου φέρεται αποφασισμένος να λάβει ιδιαίτερα επώδυνα μέτρα, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και η περικοπή του 14ου μισθού, αν και το οικονομικό επιτελείο έχει εξετάσει και άλλα εναλλακτικά σενάρια. Ενδεικτικό των προθέσεών του, είναι το ότι χθες, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι συγκινείται όταν τον σταματά απλός κόσμος στο δρόμο για να του πει ότι διατίθεται να δώσει ακόμα και το μισθό του για να σωθεί η Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα θα πρέπει να εξοικονομούν συνολικά ένα ποσό περί τα 4 δισ. ευρώ, επιπλέον όσων έχουν ήδη διατυπωθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας.
Ολόκληρο το άρθρο εδω

ΣΧΟΛΙΟ

ΤΙ έγινε ρε παιδιά ;; Τους ηρέμησε ξαφνικά ο Γιώργος τους Ευρωπαίους ;; Φοβήθηκαν κανένα εμπάργκο στις BMW και τις PORSCHE ;; Να κοπει ο 14ος, δεν θα τολμήσει να το κάνει ... Προγνωστικά κάνουμε εμεις, αλλα επειδή μας διαβάζουνε και κόβουνε αντιδράσεις, άστους να να κολυμπήσουνε στα βαθεια ...
Αναμένομεν λοιπον το αγγούριον ...

Παράλληλα εγκρίθηκαν οι προσλήψεις για 30.000 άτομα που ζήτησαν 469 φορεις. Προφανώς κατα τα λεγόεμνα του Γιωργου, θα πρέπει να συνταξιοδοτηθηκαν : (30.000 x 5 =) 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι !!! (λες ;;)
Οσο για τους 30 χιλιάδες, είναι σύμφωνα με απαιτήσεις των φορεων δεν αμφιβάλουμε, όπερ εστι μεθερμηνευμόμενον : παίρνουμε τους δικους μας, που περίμεναν τωρα και 5 χρονια ...


Ξεσκίζουν την ξεσκισμένη ήδη Ελλάδα ... αφου μπορουν και τους το επιτρεπουμε ... 
ΧΑΛΑΛΙ ΤΟΥΣ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades