Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Μας υποβαθμίζει η FItch ...

Ο Τράγκας τάχωσε απόψε στην ώρα του παιδιού ... στο Alter του Γιαννίκου και του Κουρή, που γκρέμισε κι ανάστησε τον Καραμανλισμό ... έχοντας απέναντι του ένα ισχνό πάνελ για να τον αντικρούσει. Λίγο πολυ έβαλε σε ένα καζάνι τους "Φίτς" με τις πρίτς ... δηλαδή τις κλ..ιές, θέλοντας να πείσει το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ότι λένε μαλακίες !! Στο παραλήρημα του είπε και πολλα σωστα γιατί παραμένει ένας γραφικός καραδεξιός που ενδιαφέρεται για τη "γειτονιά" του παρόλο που τόχει γεμάτο το πορτοφόλι του ...
Αλλά και τόσο μα..άκες είναι οι Φιτς να βγουνε να πούνε δημόσια τα συμπεράσματα τους ότι είμαστε καταχρεωμένοι και δε συμμαζεύεται ;; Αλλωστε όπως λέει εδω το άρθρο του Capital.gr απο τον Οκτώβρη κρούει τον κώδωνα !!!
Η ιστορία είναι ότι τα Διεθνη Εβραϊkά Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, δε γουστάρουν άλλο να μας δανείζουν για να πληρώνουμε κάπου 1.000.000 ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ άχρηστους και κάπου 2.000.000 εκατομμύρια συντάξεις (τουλάχιστον) ακόμα του Δημοσίου και του καταχρεωμένου ΙΚΑ !!!
Το παιγνιδάκι τελείωσε, το Ισρaήλ έχει πια φτιάξει τα σύνορα του, οι Παλαιστίνιοι έχουν καθήσει "ήσυχοι" στα αυγα τους, οι Ιρακινοί τρώγονται αναμεταξύ τους, οι Αφγανοί παραπαίουν, οι Ρώσσοι έχουν ανακαλύψει την ντόλτσε-βίτα και τη βίζιτα ... και το έθνος που προαναφέραμε μπορεί να ζήσει πλέον happily ever after στα εδάφη που έφυγαν διωγμένοι τον 2ο αιώνα μ.Χ.για να ζήσουν σαν emigre σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, αποφεύγοντας -κατα το δυνατόν- να "μπασταρδευτούν "σαν ράτσα... που ήταν και το ζητούμενο τελικά τόσων εθνικών μεταβολών και πολέμων !!!

Στη γειτονιά μας ο σκύλος ο Τούρκος τρώει καλα με τα πακέτα του Σορος και των Αμερικάνων και είναι έτοιμος να μπουκάρει και  να κυλιστεί στο αίμα -παλιά μου τέχνη κόσκινο- στην πρώτη δικη μας κουτσουκέλα και οι ξένοι τραπεζίτες και λοιποι φραγκοφονιάδες τρελλαίνονται που οι Ελληνες καραβοκύρηδες, έμποροι, μεταπράττες, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες κλπ κονομάνε άγρια -σαν παμπόνηρη ράτσα που είμαστε- σε παγκόσμια κλίμακα και πιστεύουν ότι με τέτοια εκβιαστικά σενάρια, ίσως βάλουν στο χέρι ελληνικά κεφάλαια που αυτη τη στιγμη "κάθονται" αραχτά στα νησιά Κεϊμάν, στην Κύπρο και σε άλλες οφσόρες που λέει κι ο κάτοικος Πολιτείας, Πανούσης !!!
Μιλάμε για πολλα δις μαύρα απο εμπόριο σάρκας, χαλαρωτικών (drugs), εργασίας, απο πολιτικές λαμογιές και άλλες εργολαβίες και μπίζνες μέχρι και απο κλεμμένα ΑΤΜ ... Ολοι δε λένε ότι ακόμα και η φάση στα Ζωνιανά έγινε για ένα μεγάλο φορτίο κόκας ...

Σε ένα πράγμα δεν μας πείθουν πάντως οι μπλε και πράσινες α λα κουκλοθέατρο κυβερνήσεις !! Οτι προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα του εξωτερικού δανεισμού !! Χιλιάδες οι περιπτώσεις ψεύτικων συντάξεων κανονικών και αναπηρικών, χιλιάδες οι αργόμισθοι, ανεξέλεγκτος ο κρατικός μηχανισμός στις ΔΕΚΟ, τα ταμεία, τα Νοσοκομεία κ.α., αλωνίζουν οι κομματικοί γαμπροί και καθημερινά αντι να γεμίζουν τα ταμεία, αδειάζουν.
Ακόμα και το πολυ απλο, να ξέρουμε το ποσό που χρωστάμε σαν κράτος και με το Χ φόρο ή εισφορά να μας πούνε ότι θα αποπληρώσουμε το 20 % π.χ.... κι αυτο δεν το κάνουν ... Ολα είναι χύμα στο κύμα και όλη αυτη η ιστορία κάπου αποσκοπεί !! Κάποιοι μιλάν απο τώρα για "πτώση" του Παπανδρέου, ο Πάγκαλος είναι ένα μάτσο κρέας κινούμενο, ο μέντορας Παπακωνσταντίνου έχει απεκδυθεί το χιτώνα του και όλα τα ΜΜΕ λιβανίζουν τον προδότη Σαμαρά !!! Ξαφνικά ο ανύπαρκτος Σαμαράς απο τον πάγκο θα έρθει να μας σώσει ... και μόνο απο αυτο το πράγμα συμπεραίνει κάποιος ψαγμένος, ότι το πράγμα βρωμάει ...
Ας δούμε λοιπον τι σκ..τα λένε οι Φιτς και απο αυριο θα δημοσιοποιήσουμε και μεις τα δικα μας στοιχεία για την οικονομία !!!


Από τον Capital.gr

Σε "ΒΒΒ+" από "Α-" υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας η Fitch Ratings, μια μέρα μετά την ανακοίνωση από την S&P ότι θέτει σε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης τη μακχροχρόνια πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας "Α-". Πλέον θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι σε ανάλογη κίνηση θα προχωρήσει και ο οίκος Moody΄s (υπενθυμίζεται ότι έρχεται στην Ελλάδα στις 14 Δεκεμβρίου) ο οποίος δεν έχει διαφοροποιήσει την αξιολόγησή του για την Ελλάδα από το 2002.


Πέραν της υποβάθμισης της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης ο οίκος υποβάθμισε το βραχυπρόσθεσμο IDR σε “F2” από “F1”.

Σύμφωνα με τη Fitch η υποβάθμιση αντανακλά τις ανησυχίες όσον αφορά το μεσοπρόθεσμο outlook των δημοσίων οικονομικών της χώρας, δεδομένης της αδύναμης φερεγγυότητας των δημοσιονομικών θεσμών και του ρυθμιστικού πλαισίου στην Ελλάδα, παράγοντες που εντείνονται από την αβεβαιότητα όσον αφορά μια ισορροπημένη, αλλά διατηρήσιμη οικονομική ανάκαμψη.

Είναι πιθανό ότι η δημοσιονομική προσαρμογή υπό τη σκεπή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα αποτρέψει την επιβολή κυρώσεων με βάση το πρωτόκολλο για τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, σημειώνει η Fitch, προβλέπει ωστόσο ότι ο δανεισμός της χώρας θα έχει αναρριχηθεί κοντά στο 130% του ΑΕΠ προτού σταθεροποιηθεί.

“Λαμβάνοντας υπόψιν το φτωχό ιστορικό στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας, η Fitch δεν είναι πεπεισμένη πως η ουσιαστική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού ή άλλα μέτρα απαραίτητα να περιορίσουν τις πιέσεις στις δημόσιες δαπάνες και να διευρύνουν τη φορολογική βάση θα καταστούν επαρκή για τη μείωση του χρέους σε μεσοπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ενισχύοντας την ευαισθησία της χώρας σε μελλοντικούς κινδύνους", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Fitch χαρακτηρίζει "επιτεύξιμο" το στόχο της κυβέρνησης για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 3,6 ποσοστιαίες μονάδες, στο 9,1% του ΑΕΠ το 2010, ωστόσο η έλλειψη ουσιαστικών διαρθρωτικών πολιτικών πλήττει την πεποίθηση πως οι μεσοπρόθεσμες προσπάθειες θα είναι αρκετά "επιθετικές" ώστε να εξασφαλίσουν σε πρώτο στάδιο τη σταθεροποίηση του δημόσιου χρέους και τη μείωσή του τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια.

Οι προτάσεις της τωρινής κυβέρνησης βασίζονται περισσότερο σε μέτρα αύξησης εσόδων - ειδικά για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής – των οποίων το αποτέλεσμα είναι αρκετά αβέβαιο, παρά στις τρέχουσες δαπάνες όπου το πρόβλημα είναι περισσότερο έντονο, επισημαίνει ο οίκος.

Περίπου το 50% της μείωσης του ελλείμματος βασίζεται σε έκτακτα μέτρα, ενώ μικρό μόνο ποσοστό της πρόσφατης επιδείνωσης της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας μπορεί να αποδοθεί στην κρίση, η οποία ήταν σχετικά ήπια και ειδικότερα για το χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Η πιθανή διόγκωση του χρέους σε ποσοστό άνω του 120% του ΑΕΠ το επόμενο έτος και άνω του 125% το 2011, θα αφήσει τα δημόσια οικονομικά εκτεθειμένα σε μεγάλους κινδύνους -προειδοποιεί η Fitch- λαμβάνοντας υπόψιν τους κινδύνους καθοδικής απόκλισης που σχετίζονται με το “φουσκωμένο” έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Σε αυτούς συγκαταλέγει τον γηράσκοντα πληθυσμό ο οποίος σε συνδυασμό με ένα "γενναιόδωρο και όχι σωστά δομημένο" ασφαλιστικό σύστημα θα εκτοξεύσει τις προβλεπόμενες δαπάνες που σχετίζονται με την γήρανση του πληθυσμού.

Ο οίκος αναγνωρίζει τις προσπάθειες που έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση προκειμένου να βελτιώσει τη δημοσιονομική διαφάνεια και αναμένει πως περαιτέρω μέτρα θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο του 2010 με στόχο τη μείωση του ελλείμματος στο 3% έως το 2013 όπως επιτάσσει η κοινοτική επιτήρηση, μεταξύ των οποίων συμπληρωματικά δημοσιονομικά μέτρα για την υλοποίηση των στόχων που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2010.

Υπενθυμίζεται πως στις 23 Οκτωβρίου η Fitch είχε προχωρήσει σε υποβάθμιση των “support rating floors” πέντε Ελληνικών τραπεζών. 

CITY PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades