Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2009

Τεχνητό χιόνι στην Κίνα ...Με χιόνι καλύφθηκε την Κυριακή το Πεκίνο, όχι εξ αιτίας απλής χιονόπτωσης, αλλά χάρη σε κινέζους μετεωρολόγους, που δημιούργησαν τεχνητό χιόνι θέλοντας να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της παρατεταμένης ξηρασίας σε όλη την περιοχή της πρωτεύουσας.
Το γεγονός επετεύχθη με χημικό βομβαρδισμό των νεφών.
Το επιστημονικό εγχείρημα κατέστη εφικτό χάρη στους "βοριάδες" και τη χαμηλή θερμοκρασία στο Πεκίνο, που πάντως δεν ήταν "κάτω από το μηδέν" (ξεπερνούσε απλά τους δύο βαθμούς Κελσίου).
Οι υπεύθυνοι στο αεροδρόμιο του Πεκίνου ειδοποιήθηκαν εγκαίρως για τη χιονόπτωση και άλλαξαν την ώρα αρκετών δρομολογίων.
Το "Γραφείο τεχνητών κλιματικών αλλαγών" του Πεκίνου προκαλεί συχνά βροχοπτώσεις ή χιονοπτώσεις, καθώς όλη η βόρεια Κίνα πλήττεται από μεγάλη ξηρασία τα 10 τελευταία έτη.
Πάντως, σύμφωνα με το πρακτορείο "Νέα Κίνα", έπεσε και ........
κανονικό χιόνι, το πρώτο του φετινού φθινοπώρου, στο ανατολικό λιμάνι Τιαντζίν, αλλά και στις βορειοδυτικές επαρχίες Λιαονίνγκ και Τζιλίν.
Στο μεταξύ, παρόλο που πολλές φορές οι κινέζοι μετεωρολόγοι καταφέρνουν να προκαλούν τεχνητή βροχή, με τη μέθοδο του χημικού βομβαρδισμού, τα βόρεια της χώρας πλήττονται εδώ και δέκα χρόνια από ξηρασία.
ΣΚΑΙ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades