Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Εφυγε ο Πάνος Τζανετής

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2009
Έφυγε κι ο Τζανετής

Σήμερα (21 Νοεμβρίου 2009) στις 2.30 το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία του τραγουδιστή Πάνου Τζανετή που πέθανε τη νύχτα στη Χαλκίδα. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στο ναο της Ανάστασης στο κοιμητήριο της Χαλκίδας
Λαϊκό Τραγούδι

Ο ΠΑΝΟΣ ΤΖΑΝΕΤΗΣ ήταν απο μέρες χτυπημένος απο την επάρατο, όπως είδαμε μόλις στο Madata.GR απο όπου μαθαίνουμε και πολλά για την ζωη του σπουδαίου αυτου και σεμνού λαϊκού τραγουδιστή, Πάνου Τζανετή

Μάχη για τη ζωή δίνει ο παλιός δημοφιλής τραγουδιστής και ηθοποιός Πάνος Τζανετής, που τη δεκαετία του ‘60 ξεσήκωνε τους θαμώνες των νυχτερινών κέντρων, τα κινηματογραφικά πλατό, αλλά και τις γυναικείες καρδιές. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης, βαριά χτυπημένος από την επάρατο νόσο, αγωνίζεται να κρατηθεί στη ζωή.
Από το πλάι του δεν λείπει η σύντροφος της ζωής του Ιωάννα, που προσπαθεί με όσες δυνάμεις της έχουν απομείνει να του δώσει κουράγιο:
«Δεν γίνεται αλλιώς» μας λέει η ίδια, συγκρατώντας με μεγάλη δυσκολία τα δάκρυά της. «Ο Πάνος εδώ και πεντέμισι χρόνια προσεβλήθη από την ασθένεια και ενώ νομίζαμε ότι την έχει νικήσει, πριν από τέσσερις μήνες έκανε μετάσταση. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Βρίσκεται κάτω από την επήρεια ισχυρών καταπραϋντικών για να μην πονάει. Και ο Θεός να βάλει το χέρι του, να τον βοηθήσει, να μην τυραννιέται…»
Τη δεκαετία του ‘60 τραγούδησε μεγάλες επιτυχίες όπως «Ηρθα και απόψε στα σκαλοπάτια σου», «Τι σου έκανα και με εγκατέλειψες», «Βοριάς είναι η αγάπη σου», «Πέρα από τη θάλασσα», «Χάθηκες», που σιγοτραγουδιούνται μέχρι και σήμερα.
Τραγούδια που έμειναν στις μνήμες των φίλων του παλιού ελληνικού κινηματογράφου αφού ο Πάνος Τζανετής ήταν από τις πρώτες επιλογές των συνθετών που έγραφαν τραγούδια για τον κινηματογράφο. Τραγούδια που από το πανί της μεγάλης οθόνης πέρασαν στα 45αρια της δισκογραφίας.
Για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους εγκατέλειψε την πίστα αλλά και τη μεγάλη οθόνη ενώ μεσουρανούσε, για να επιστρέψει στις ρίζες του και να ξανασμίξει με τη γυναίκα της ζωής του, την Ιωάννα.
«Τον γνώρισα όταν ήμουν 12 χρόνων» θυμάται η ίδια, «από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι θα είναι ο άντρας της ζωής μου. Στα 18 αρραβωνιαστήκαμε και δύο χρόνια μετά χωρίσαμε, όταν ο Πάνος έφυγε για την Αθήνα. Τα ήθθη της εποχής δεν έβλεπαν τότε με καλό μάτι τους τραγουδιστές και οι κλειστές κοινωνίες τα πρόσεχαν αυτά. Ο καθένας μας τράβηξε το δρόμο του και ξαναβρεθήκαμε όταν εγώ ήμουν 35 χρόνων και από τότε δεν χωρίσαμε ποτέ. Ο Πάνος κυλάει στο αίμα μου. Είναι η ζωή μου ολόκληρη»!
Οταν είπε αντίο στην καλλιτεχνική ζωή... αγόρασε με τις οικονομίες του ένα ταξί για να κερδίζει τη ζωή του. Παράλληλα, όταν του δινόταν η ευκαιρία έκανε και κάποιες εμφανίσεις στο πάλκο. Η τελευταία του εμφάνιση ήταν το 2002 στο «Χάραμα» με τον Μανώλη Μητσιά.
Στη μικρή κοινωνία της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Χαλκίδας, είναι ιδιαίτερα αγαπητός και οι συμπατριώτες του αγωνιούν για την κατάσταση της υγείας του και συμπαραστέκονται όσο μπορούν στη σύζυγό του. Ο Πάνος έχει επιστρέψει σπίτι ύστερα από πολύμηνη νοσηλεία σε κρατικό νοσοκομείο και βρίσκεται πάντα υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.
Το τραγούδι που τον σημάδεψε και αγάπησε περισσότερο δεν είναι άλλο από το «Δεν έχω δρόμο να διαβώ». Οταν του ζητούσαν να το τραγουδήσει, πάντα το συνόδευε και με μία ιστορία…

«…ένα βράδυ παίρνω κούρσα από Παγκράτι.
- Καλησπέρα, στο Δάσος Χαϊδαρίου πηγαίνω.
- Πας για δουλειά;
- Ναι.
- "Δεν έχει δρόμο να διαβώ" το παίζεις;
- Ναι, αμέ.
- Εγώ το έχω πει αυτό το τραγούδι… Ο Πάνος Τζανετής είμαι».

Σχόλιο Ρεμπέτ Καφέ

Η τελευταία ιστορία δημοσιεύτηκε απο το μπλογκ μας και όπως φαίνεται κυκλοφόρησε !! Μου την είπε ο φίλος μπουζουξής Μανούσος και συνέβει πριν 5 περίπου χρόνια όταν δούλευε στην Αθήνα.
Ας είναι καλος ο δρόμος στο τελευταίο ταξίδι του Πάνου Τζανετή ...

2 σχόλια:

παρις τζανετος είπε...

Τα σχόλειά σας είναι ανακριβή.Ο Πάνος Τζανετής παντρεύτικε την Στρατηγούλα Δήμου το 1964 και το 1965 απέκτησε ενα γιο τον Παρασκευά.Χώρισε το 1979.Είχε εναν μακροχρόνιο δεσμό μέχρι το 2000 περίπου με άλλη γυναίκα και το 2002 ξανάσμιξε με την τον πρώτο του δεσμό οπου και παντρεύτικαν το 2003. Ο γιος του Παρασκευάς..

REBET CAFE είπε...

Αγαπητε Παρη, πηραμε τα στοιχεια απο το μπλογκ που αναφερουμε πιο πανω, επομενως το μισο λαθος το χρεωνομαστε εμεις και το αλλο το μπλογκ Mandata, οπου δε βλεπω να υπαρχει καποιο σχολιο απο κατω απο την αναρτηση ...
Ασφαλως θα διορθωσουμε οταν ξεκαθαριστεί τι ακριβως ισχυει και τι δεν ισχυει.
Τα θερμα μας συλληπητηρια για το χαμο του πατερα σου !!

cretan music - mantinades