Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Γελάει η Θράκη με τον Προαστιακό της Σιδηρόδρομο! Άδεια πηγαινοέρχονται τα τρένα


Ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος εγκαινιάστηκε μερικές ημέρες πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου με την προϋπόθεση ότι θα εκτελούνταν 22 δρομολόγια ημερησίως μεταξύ των πόλεων Αλεξανδρούπολη - Κομοτηνή - Ξάνθη. Όπως όμως φαίνεται τελικά, το εγχείρημα του πρώην υπουργού Μεταφορών Ευριπίδη Στυλιανίδη, που πολύ χαρακτήρισαν ως ένα «προεκλογικό πυροτέχνημα», απέτυχε.
Ο Προαστιακός που συνδέει τις τρεις μεγάλες πόλεις της Θράκης, ακόμη και σε προχωρημένες ώρες, δεν έχει προσελκύσει ούτε τις δυο βασικές κατηγορίες πολιτών, στις οποίες στόχευε περισσότερο. Τους φοιτητές και τους εμπόρους. Περίπου 1,5 μήνα μετά, τα πρώτα στοιχεία από τη λειτουργία του Προαστιακού, που μας δίνει ο συνδικαλιστής του ΟΣΕ Τηλέμαχος Αγιασμένος, είναι τουλάχιστον απογοητευτικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το πρώτο 20ήμερο της λειτουργίας του, μεταφέρθηκαν συνολικά 22 άτομα, δηλαδή, περίπου 1 άτομο την ημέρα! Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο σε πολλά δρομολόγια, εκτός από τους εργαζομένους του ΟΣΕ, δεν υπάρχει ούτε ένας επιβάτης στο τρένο!
Το συμπέρασμα που εξάγεται εύκολα είναι ότι η λειτουργία της συγκεκριμένης δομής είναι τουλάχιστον ασύμφορη για τον Οργανισμό, αφου
κοστίζει 4.000 ευρώ την ημέρα, αποδίδοντας ουσιαστικά μηδενικά έσοδα.

Piazza del Popolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades