Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα στους "Πρωταγωνιστές"

Δεν έχω καμμία ιδιαίτερη συμπάθεια στους νεο-γιάπι δημοσιογράφους και ακόμα πιο πολυ σε αυτους που γίνονται και "γκουρμε-ταβερνιάρηδες", όχι επειδή απο μικροί είχαν την τάση και το όνειρο αλλα επειδή κάποιος άλλος συνάδελφος έκανε κάτι παρόμοιο και λόγω της φήμης τους θελήσαν να κάνουν μία επένδυση ούτως ειπείν ...
Η χθεσινή εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη για την Κωνσταντίνα Κούνεβα με συνέντευξη απο την ίδια σε κάποιο δωμάτιο στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλεύεται ακόμα (κι ακόμα ...) ήταν πραγματικά αξιόλογη και απο αυτες που πλέον σπανίζουν στην ελληνική τηλεόραση !! Το θέμα βέβαια απο μόνο του ήταν συγκινητικό αλλα ήταν τόσο καλα δοσμένο τηρώντας την όποια δεοντολογία και επικεντρώνοντας στο ανθρώπινο παρα σε οτιδήποτε άλλο χωρις να κάνει το χατήρι στους όποιους φορεις της αντίδρασης αλλα και χωρις να γίνεται κουραστικά φορτωμένο πολιτικά ...

Η ίδια ή Κούνεβα είναι απο μόνη της τελικά τόσο ιδιαίτερα ξεχωριστή, έτσι όπως την ακούσαμε και λιγότερο είδαμε ... στη χθεσινή συνομιλία με τον Θεοδωράκη, με μία τόσο βαθειά πίστη στα πιστεύω της, που έχουν να κάνουν περισσότερο με τις ιδέες-αφετηρίες κάποιων ιδεολογιών, παρα με ιδεολογίες -ταμπέλες, όπως με τη δικαιοσύνη, τη σοφία, την κατανόηση, την ανθρωπιά αλλα και τα αυτονόητα που σε μια δημοκρατία σαν τη δικιά μας δεν είναι καθόλου ... όπως το δίκιο του εργάτη, το δικαίωμα της εργασίας και το δικαίωμα στη ζωη και τις χαρές της !!

Αν και το ζητούμενο δεν ήταν αυτο, το σκηνοθετικό και δημοσιογραφικό στήσιμο της εκπομπής ήταν άψογο και τελικά μια εκπομπή σαν αυτη κατάφερε να γίνει ένα ουσιώδες ακόμα και ιστορικό κατα τη γνώμη μας, ντοκυμανταίρ !!

Παρόλο που το κράτος αλλα και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι -κυνηγοί του χρήματος- την ξέχασαν εδω και ένα χρόνο και μόνο κάποια μπλογκς και κάποιοι πολιτικοί χώροι επέμειναν στη σπουδαιότητα και σοβαρότητα του δράματος της, φάνηκε απο τις πανευρωπαϊκές αντιδράσεις και τις ανεξάρτητες φωνες συνείδησης, ότι το απάνθρωπο και χρηματοκεντρικό μας κράτος έδειξε το πιο σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο του, στην περίπτωση της μάνας, εργάτριας και μετανάστριας, Κωνσταντίνας Κούνεβα !! Πιστεύουμε ότι θα αναγκαστεί να ζητήσει μια μεγάλη συγγνώμη απο την ίδια, την οικογένεια της, τις συναδέλφους της και τους χωρις αύριο μετανάστες, τής έτσι κι αλλιώς πολύπαθης χώρας μας !!

Ας ευχηθούμε να γίνει εντελώς καλα και να μεγαλώσει όπως θέλει η ίδια το παιδί της !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades