Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Δεν ταξιδεύει απο φέτος μόνο, ο Νίκος ...

Δεν ξέρω, αλλά είχα την εντύπωση ότι ο Νίκος Τατασόπουλος, ο εξαιρετικός αυτος μπουζουξής, γιος του Γιάννη Τατασόπουλου, ξεκίνησε απο φέτος να παίζει σε πολλες και διαφορετικές σκηνες στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Λάθος !! Οπως βλέπουμε εδω στο φόρουμ του Music Heaven, ο Τατά έπαιζε το Μάρτη του 2007 στην Πρέβεζα, στο "Ανώι"αφήνοντας άφωνους τους θαμώνες του μικρου αυτου στεκιού !!
Η ανταπόκριση άψογη !!

Music Heaven

Εχθες 9/03/2007 στο "Ανώι" ,ενα μικρο μαγαζακι με ζωντανη μουσικη χωρητικοτητας 50 ατομων στην Πρεβεζα ακουσα ενα ζωντανο θρυλο του μπουζουκιου εκει που δεν το περιμενα!Ακουσα τον Νίκο Τατασοπουλο που αυτα που εκανε σε θεμα τεχνικης,ταχυτητας,δακτυλοθεσιας,πενιας ηταν κοντρα στη φυση!Δεν σας λεω τιποτα αλλο!
Ειδα ενα λαϊκο παλκο οπως ακριβως φανταζομουν τα παλια μικρα μαγαζια που επαιζαν οι μεγαλοι συνθετες του λαϊκου τραγουδιου! Το προγραμμα σε πολλα σημεια του ειχε και στιγμες κοντρας των 2 μπουζουκιων (με ευγενη αμιλα παντα) μεταξυ του Νικου Τατασοπουλου και Αστεριου Ποϊκλη (ισως ο καλυτερος πρεβεζανος μπουζουξης) !
Το κοινο ειχε σαστησει με ολο το σκηνικο και φυσικα με την εκτακτη και αδιαφημιστη αφιξη στη μικρη μας πολυ ενος γιγαντα του τριχορδου!Μολις ημουν ετοιμος να φυγω πληροφορουμε οτι ειχε ξαναρθει οντας φιλος του Ποϊκλη οπως επισης πριν μερικες εβδομαδες ειχε ερθει και ο Μανωλης Πάπος!!! Τι αλλο να πω? Η Πρεβεζα μπορει να μην εχει τις πολλες επιλογες που θα ζητουσε ενας νορμαλ νεος (και οχι σαν εμενα που ειμαι καμμενος μουσικος) αλλα σε αυτο τον τομεα μουσικης ειναι πολυ μπροστα απο παρα πολλες μεγαλύτερές της πολεις !
Και χαιρομαι πιο πολυ γιατι ηρθε ενας ανθρωπος και εσπευσαν ολοι μαθαινοντας το (απο τα κουτσομπολια) να κλεισουν τραπεζι και να γεμισουν το μαγαζι απο το απογευμα ! Χαιρομαι δηλαδη επειδη οι συμπατριωτες εκτιμανε την μουσικη και αυτους τους ανθρωπους που την υπηρετουν ! Αυτο ειναι πολυ ομορφο γιατι δειχνει πολιτισμο και ποιοτητα σε εναν ανθρωπο !
Η ορχηστρα ηταν:
1) Νικος Τατασοπουλος - τριχορδο μπουζουκι,κιθαρα
2) Αστεριος Ποϊκλης - τριχορδο μπουζουκι
3) Γιωργος Παπας - τραγουδι
4) Σπυρος Βασης - κιθαρα
Οποιος πιστευει οτι μπορει, ας επισκευτει το "Ανωι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades