Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Είμαστε αλλου νυχτωμένοι ...

Ενω τσαλαβουτάμε στα λασπόνερα και τα απόνερα της εξελιγμένης και προοδευμένης Ευρώπης και ενω μας κατατρέχουν ανεργία, χαμηλοί μισθοί, οικονομική κρίση, ανεξέλεγκτος αριθμός οικονομικών προσφύγων σε μια αλαλούμ οικονομία, ένα τεράστο και παμφάγο δημόσιο, λαμόγια κρατικά, εγκληματικότητα, παραβατικότητα, μαφίες, ναρκωτικά, πορνεία ενω η βιομηχανία σπαράσσεται, η αγροτιά εξοντώνεται, οι μικρομεσαίοι απαξιώνονται, ο ορυκτός πλούτος αφήνεται στη μοίρα του ή στους ξένους, ενω οι μεγάλες μας επιχειρήσεις και τα δημόσια έργα όπως δρόμοι, αεροδρόμια, γέφυρες (την έχουν γλυτώσει οι πλατείες ...) ξεπουλήθηκαν σε ξένους και έναν Ελληνα εργολάβους που τα παίρνουν χοντρά και καθημερινά και ενω ο μεγαλύτερος μας νταλκάς είναι το κόψιμο του τσιγάρου απο τους δημόσιους χώρους, η εικόνα που έχουμε για τη γείτονα χώρα Τουρκία είναι, πως είναι μιά υπανάπτυκτη Ασιατική χώρα, σχεδον οικονομικά κατεστραμμένη, μια χώρα που δεν την θέλουν στην Ε.Ε. βουτηγμένη στα χρέη, χωρις παραγωγικότητα και με χαμηλό επίπεδο διαβίωσης !!
ΛΑ - ΘΟΣ !!
Και εγω είχα πέσει στην παγίδα ... μέχρι που διάβασα αυτο :

Οι πυλώνες της Τουρκίας δεν είναι μόνο ο στρατός και η διπλωματία της... [αναδημοσίευση]



Αρκετές συζητήσεις γίνονται στον τύπο ... για τις παλιές και νέες φιλοδοξίες της Τουρκίας. Οι περισσότεροι επισημαίνουν την καλά στημένη γεωπολιτική στρατηγική της η οποία στηρίζεται στον στρατιωτικό παράγοντα, τον διπλωματικό και τελευταία τον ρόλο της μέσα στο Ισλάμ. Δεν είναι όμως μόνο η στρατιωτική και διπλωματική ισχύς της Τουρκίας που έχει αυξηθεί ραγδαία. Στον οικονομικό τομέα (που αποτελεί το υπόβαθρο για να στηριχτούν οι φιλοδοξίες μιας χώρας) η Τουρκία τα πάει περίφημα σε σχέση με πάμπολλους από τους γείτονές της.

Ενώ η Fitch υποβαθμίζει εμάς, παρατηρεί σήμερα (29 Οκτ.) ότι, σε αντίθεση με προηγούμενα σοκ, η Τουρκία κατάφερε να ακολουθήσει την οικονομική και νομισματική εκείνη πολιτική ώστε να σταθεροποιήσει την οικονομία χωρίς να προκύψει κρίση στις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας αναμένει ανάπτυξη στο τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του διοικητή της, τη στιγμή που εμείς περιμένουμε σύμφωνα με τον διοικητή της δικής μας αντίστοιχης τράπεζας βύθιση σε μεγαλύτερη ύφεση.


Ενώ εμείς είχαμε τουριστική πτώση, η Τουρκία στο 9μηνο γνώρισε άνοδο 1,5% και τον Σεπτέμβριο που σε μας βάρεσε νέκρα, εκείνοι είχαν άνοδο 5,2%.


Ενώ τα Ελληνικά ναυπηγεία κλείνουν, η Τουρκία είναι 4η στον κόσμο σε κατασκευές πλοίων πίσω από την Κίνα, την Κορέα και την Ιαπωνία.


Η τουρκική εταιρεία Vestel Electronics είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τηλεοράσεων στην Ευρώπη, κατασκευάζοντας το ¼ της συνολικής παραγωγής όλων των συσκευών που κατασκευάζονται και πωλούνται στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Ε, βιάστηκα να βάλω και την Τουρκία στην Ευρώπη!


Είναι 6η στον Ευρωπαϊκό κλάδο κατασκευής αυτοκινήτων, 17η στον παγκόσμιο, και συνεχώς μεγαλώνει το μερίδιό της.

η συνέχεια ΕΔΩ

Ξυπνάτε ωρε !! Αυτοι που δε μας γουστάρουν και θέλουν τον αφανισμό μας, δυναμώνουν το γείτονα μας, τον κακο και αγριεμένο, να δυναμώσει κα να μας κάνει μια χαψιά (μπουκιά, που λένε στο χωριό μου) !! Αφου δεν μπορέσανε αλλιώς τώρα δοκιμάζουν έτσι !!
Γιατί κάποιοι ΔΥΤΙΚΟΙ έχοντες τα έφτιαξαν αυτα τα εργοστάσια και τα ναυπηγεία, δεν τάκανε ο Χασάν και ο Ιμπραήμ ... κάποιοι τους σπρώχνουν να ανεβάσουν το επίπεδο τους και να γίνουν ισχυροί και όταν θα γίνουν, εμας θα μας φταίει ακόμα ο πρώην κυνηγός μοντέλων (μανεκέν τα λέγανε τότες) Καρατζαφέρης, που σαν εθνικοφρονάρα θα περιμέναμε να μας κρούσει τον κώδωνα και να μας πληροφορήσει λαύρος για αυτη την εξέλιξη -λέγε με κίνδυνο- αυτη ...
Αλλα και όσοι μακάριοι και βολεψάκηδες δεν βλέπουν κίνδυνο ας δούνε τουλάχιστον το παράδειγμα της γείτονος Τουρκίας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades