Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009

Εικόνες μπανανίας τέλος !! (για πόσο όμως ρε παιδιια ;; κόβεται το χούι ;;)

Με 1.600 κυβικά Πρωθυπουργός- υπουργοί. Χωρίς κρατικό Ι.Χ. χιλιάδες στελέχη...

Γιάννης Ραγκούσης. Προσπαθεί να βάλει μαχαίρι στις υπέρογκες και πλασματικές δαπάνες των κρατικών αυτοκινήτων. Υβριδικά, μικρού κυβισμού και για... λίγους θα είναι σύντομα τα κρατικά αυτοκίνητα. Τέλος δίνει με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση στις υπέρογκες και πλασματικές δαπάνες των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Από τα 3.500 κυβικά στα 1.600 θα πέσουν τα αυτοκίνητα για τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς, ενώ μόλις στα 1.400 κυβικά εκατοστά από άνω των 2.000 που ήταν κατά μέσον όρο σήμερα θα περιοριστούν τα οχήματα για όλους τους άλλους δημόσιους αξιωματούχους.
Η εξυγίανση στη χρήση υπηρεσιακών οχημάτων θα έρθει με την άμεση προώθηση υπουργικής απόφασης, όπως κατέληξαν χθες ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης. Τα βασικά μέτρα που ανακοινώθηκαν προβλέπουν πως δεν θα γίνει καμία αγορά νέων κρατικών αυτοκινήτων τα επόμενα τρία χρόνια, θα μειωθεί ο αριθμός των δικαιούχων και θα αντικατασταθεί ο σημερινός στόλος με υβριδικά έως το τέλος του επόμενου έτους.
Γρήγορα, απογραφή
Όλοι οι φορείς του Δημοσίου, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, καλούνται έως το τέλος Οκτωβρίου να προχωρήσουν σε απογραφή των οχημάτων που χρησιμοποιούν. Η γενική κατεύθυνση που αποφασίστηκε είναι ο αριθμός τους ανά υπηρεσία- για παράδειγμα κάθε γενική διεύθυνση ή νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου- να μην υπερβαίνει τα πέντε οχήματα. Σε αντίθετη περί πτωση θα πρέπει να υποβάλουν πλήρως αιτιολογημένη αναφορά για τους λόγους που τους αναγκάζουν να διαθέτουν περισσότερα αυτοκίνητα. Και μόνον εάν πάρουν έγκριση θα μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν.

Στο πλαίσιο του ψαλιδίσματος των δικαιούχων υπηρεσιακών οχημάτων καταργείται πλέον το προνόμιο ορισμένων αξιωματούχων να διαθέτουν προσωπικό αυτοκίνητο. Έτσι, για παράδειγμα, δήμαρχοι και νομάρχες ή διοικητές ΔΕΚΟ και άλλων οργανισμών, γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν μόνο για υπηρεσιακούς λόγους τα αυτοκίνητα που αντιστοιχούν στην υπηρεσία όπου υπάγονται. Σε συνεννόηση βρίσκονται στο μεταξύ τα υπουργεία Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη για το καθεστώς που θα εφαρμοστεί για τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας.

Ολο το άρθρο στο Nonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades