Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Βραβείο στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο για τον Καφετζόπουλο !!

Νέα (;; σ.σ.) μεγάλη νίκη για το ελληνικό σινεμά. Ο Φίλιππος Τσίτος με την ταινία «Ακαδημία Πλάτωνος» έφυγε στις 15 Αυγούστου απο το σημαντικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο με το Βραβείο Οικουμενικότητας και το Γ' Βραβείο Νεότητας.

Ο πρωταγωνιστής του, Αντώνης Καφετζόπουλος, αποχώρησε κρατώντας κάτι πολύ καλύτερο: τη Λεοπάρδαλη Ανδρικής Ερμηνείας.Εχουν περάσει δεκαετίες από τότε που πήρε Ελληνας επαγγελματίας ηθοποιός τόσο σημαντικό βραβείο σε ξένο φεστιβάλ.
Στο ίδιο, όμως, φεστιβάλ είχε κερδίσει βραβείο ερμηνείας το 2002 ο πιτσιρικάς Γιώργος Καραγιάννης, πρωταγωνιστής τής ταινίας της Πέννυς Παναγι
ωτοπούλου «Τελευταίοι αποχαιρετισμοί: ο μπαμπάς μου»...

Ολο το αρθρο εδω

Σχόλιο Ρ.Κ.

Κατ'αρχην συγγνώμη για την παράλειψη της αναφοράς μας, τα λαμόγια της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΩΟΥ ΜΠΙΖΖ στην οποία δεν ανήκουν οι παραπάνω, δεν "κυκλοφόρησαν" καθόλου την είδηση !!
Ενας Κωνσταντινουπολίτης λοιπον, Ελληνας, με ταμπεραμέντο Μεσογειακό, έχει την αποδοχή των Ιταλών και Ευρωπαίων !! Ο Αντώνης που χρόνια τώρα παίζει τον εαυτό του -όλο και καλύτερα...- έχει ωριμάσει και παικτικά και σαν "κάρακτερ" αν μου επιτρέπεται ...!! Οσο πάει και μου θυμίζει πάντως το Μαστρογιάννι σ'αυτη την ηλικία ...
Η ταινία βγαίνει σήμερα Παρασκευή 16 Οχτώβρη στις Αθηναϊκές αίθουσες !!
Η είδηση απο την τηλεόραση του 902

3 σχόλια:

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Τουλάχιστον κάποιες εφημερίδες Κυριακάτικες (Ελευθεροτυπία-Βήμα), μαζί με τα ένθετα τους το πρόβαλαν αρκετά!

REBET CAFE είπε...

Παλι καλα ...
Παντως στο ιντερνετ ητανε χαρακτηριστικη η "σιγη" !!
μαλλον λογω καλοκαιρινης ραστωνης !!

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Ας ελπίσουμε, ότι τώρα που βγαίνει στις αίθουσες, θα πάει να το δει ο κόσμος.

cretan music - mantinades