Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Αναστολή του Νόμου για τους ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ για 6 (έξη) μήνες !!!

Την αναστολή για έξι μήνες του νόμου, που είχε περάσει η προηγούμενη κυβέρνηση για την πληρωμή τέλους για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, ανακοίνωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.
«Αναστέλλουμε για έξι μήνες τον υφιστάμενο νόμο Σουφλιά. Στους έξι μήνες θα επανεξετάσουμε το θέμα και θα το δούμε σε πιο ολοκληρωμένη βάση», δήλωσε η κ. Μπιρμπίλη, κάνοντας λόγο για μια ρύθμιση, η οποία «έχει μόνο εισπρακτικό και όχι πολεοδομικό χαρακτήρα».
Όπως διευκρίνισε η υπουργός, η περίπτωση όσων έχουν ήδη πληρώσει το τέλος θα συμπεριληφθεί ως ειδική σε νέο νόμο, ενώ παγώνουν οι αιτήσεις που έχουν γίνει για την πληρωμή του τέλους, αλλά δεν έχουν ακόμη πληρωθεί.
Στο πλαίσιο των προσπαθειών της να μειώσει το διογκούμενο δημοσιονομικό έλλειμμα, η προηγούμενη κυβέρνηση ψήφισε νόμο για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων, φιλοδοξώντας να αντλήσει έσοδα περίπου 1,2 δισ. ευρώ.

Σχόλιο

Η αναστολή του Νόμου θα ωφελήσει όσους θέλουν να εκδόσουν οικοδομική άδεια με χρήση ισόγειου χώρου στάθμευσης που δεν προσμετράται στη δόμηση αφου στον ίδιο νόμο περιλαμβάνεται και αυτη η διάταξη !! Επίσης το ύψος του υπογείου πάνω απο το διαμορφωμένο έδαφος επιστρέφει στα 1,50 μέτρα και όχι στα 0,60 μ. όπως προβλέπει ο νόμος Σουφλιά που είχε ισχύ απο 22 Ιουλη !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades