Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Η παρουσία της Βίσση ματαίωσε συναυλία στην Ξάνθη


Η συνύπαρξη (κυρίως) της Αννας Βίσση με το Μουσικό Σύνολο «Μάνος Χατζιδάκις» στο πλαίσιο των Γιορτών της Παλιάς Ξάνθης αποτέλεσε την αναγκαία και ικανή συνθήκη ώστε να ματαιωθεί η εμφάνιση του Συνόλου (καθώς και του Μάριου Φραγκούλη που θα τραγουδούσε) στη συναυλία «Η Εποχή της Αγάπης» την προσεχή Κυριακή 30 Αυγούστου στην επίσημη πρεμιέρα των εκδηλώσεων. Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξη Ξάνθης, μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: « Μόλις χθες (24 Αυγούστου) μας κοινοποίησε την απόφαση του κ. Γιώργου Χατζιδάκι και του κ. Μάριου Φραγκούληο υπεύθυνος του γραφείου που τους εκπροσωπεί, κ. Γιώργος Ισαάκ. Οπως αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο της ΔΕΑΞάνθης κ. Εμμανουήλ Φανουράκη, “μέσα στο πρόγραμμα των εορτών της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης συνυπάρχει το Μουσικό σύνολο “Μάνος Χατζηδάκις” με άλλους καλλιτέχνες, οι οποίοι θεωρείται ότι δεν μπορούνε να σταθούν στο ίδιο πλαίσιο εκδηλώσεων με το Μουσικό Σύνολο Μάνος Χατζιδάκις και προσβάλλουν το έργο και τη μνήμη του Μάνου Χατζιδάκι”». Ο Γιώργος Χατζιδάκις, σε επιστολή του προς τους διοργανωτές του Φεστιβάλ αναφέρει ότι « ως υπεύθυνος του Μουσικού Συνόλου “Μάνος Χατζιδάκις”, συμπαραγωγός της συναυλίας “Η Εποχή της Αγάπης”, αλλά κυρίως ως γιος του Μάνου Χατζιδάκι, δυστυχώς όμως η χαρά μου (από τη συμμετοχή του Συνόλου) γρήγορα μετατράπηκε σε απογοήτευση και θλίψη όταν είδα να συνδέεται η συναυλία μας και να παρουσιάζεται από κοινού με τη συναυλία της Αννας Βίσση (!), που, αν μη τι άλλο, δείχνει άγνοια, αλλά και έλλειψη ευαισθησίας σχετικά με το έργο του Μ.Χ. και τη θέση του στον ελληνικό πολιτισμό. (...) ».

ΒΗΜΑ online

Στη συνέχεια της επιστολής ο κ. Χατζιδάκις χρησιμοποιεί πιο βαριές φράσεις: «Η κ. Βίσση υπηρετεί με πολύ μεγάλη επιτυχία ένα άλλο είδος τραγουδιού, το οποίο είναι μάλιστα στις μέρες μας πολύ δημοφιλές, όμως είναι εκ διαμέτρου ξένο, αισθητικά και ιδεολογικά αντίθετο και ασύμβατο με το έργο και την όλη καλλιτεχνική υπόσταση του πατέρα μου. Δεν αρκεστήκατε, μάλιστα, να συμπεριλάβετε στην ίδια διοργάνωση και τις δύο εκδηλώσεις, αλλά προβαίνετε και στην ενιαία προβολή τους: χαρακτηριστικά, στο αντίστοιχο τηλεοπτικό σποτ, μετά το πλάνο με την εικόνα του Μάνου Χατζιδάκι προβάλλεται η εικόνα της κ. Βίσση!»

Το μουσικό σύνολο «Μάνος Χατζιδάκις» επρόκειτο να συνοδέψει τον Μάριο Φραγκούλη στη συναυλία που θα έδινε εκεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της περιοχής. Χθες ο κ. Μανώλης Φανουράκης, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Ξάνθης, τόνιζε ότι υπήρχε πρόβλημα με την Αννα Βίσση. «Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος, τι θέμα έχουν μαζί της. Πάντως, απ' ό,τι λένε, δεν μπορεί να σταθεί στο ίδιο πλαίσιο με το μουσικό σύνολο “Μάνος Χατζιδάκις”. Εγώ δεν έχω πρόθεση να μιλήσω με τον κ. Γιώργο Χατζιδάκι». Και σήμερα ήρθε και η επιστολή-καμπάνα από τον ίδιο τον Γιώργο Χατζιδάκι.

Η απάντηση με το tattoo

Γυρίζοντας την πλάτη στο κοινό και αποκαλύπτοντας το τατουάζ της με τους στίχους «Σβήσε το δάκρυ με το μαντίλι σου να πιω τον ήλιο μέσα απ' τα χείλη σου» από το «Μην το ρωτάς τον ουρανό» (τη μουσική του οποίου έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις) έδωσε την απάντησή της η Αννα Βίσση στον ντόρο που δημιουργήθηκε για τη συνύπαρξή της στην ίδια σκηνή με τον Μάριο Φραγκούλη. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το απόγευμα σε μαγαζί της Ξάνθης, της ζητήθηκε να μιλήσει για τον Μάνο Χατζιδάκι και την άρνηση τόσο του τενόρου όσο και του γιου του Χατζηδάκι να τη δεχτούν στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της παλιάς Ξάνθης, στο πρόγραμμα με τίτλο «Η εποχή της αγάπης», που περιλαμβάνει μελωδίες του αξέχαστου συνθέτη. Τότε η δημοφιλής τραγουδίστρια είπε: «Καλύτερα να σας δείξω!» Γύρισε λοιπόν την πλάτη της και έδειξε στον κόσμο μια καρδιά που περιελάμβανε στίχους από τραγούδι τη μουσική του οποίου είχε γράψει ο Μάνος Χατζιδάκις. Πρόσθεσε, δε, ότι το συγκεκριμένο τατουάζ είναι αφιερωμένο στην κόρη της Σοφία...

inews

Τελικά θα τον μυνήσει κιόλας λέει το κολλητάρι της ο Μάκης ο Ταρζάν απο το Αίγιο ...
Zougla.gr

Σχόλιο Ρεμπετ Καφε

Η Βίσση ξέχασε εκτος απο το να δείξει το τατού ... να αναφέρει τις χιλιάδες φορες που έχει τραγουδήσει τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι και έχει συμπορευτεί με αυτο το είδος τραγουδιού ...
Να πάρει ένα Αντίδοτο ίσως, να έρθει στα ίσια της ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades