Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2009

Στο Βιβλίο Γκίνες οι χαυλιόδοντες που βρέθηκαν στα Γρεβενά


Στην περιοχή της Μηλιάς των Γρεβενών γεννήθηκαν και έζησαν πριν από 3 εκατομμύρια χρόνια οι αρχαιότεροι και μεγαλύτεροι στον κόσμο προϊστορικοί ελέφαντες. Οι χαυλιόδοντές τους, που βρέθηκαν το 2007 στην περιοχή της Μηλιάς και είχαν μήκος 5,02 μέτρα, καταχωρούνται και επίσημα στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ως μεγαλύτεροι στον κόσμο.

Το Βραβείο Γκίνες θα δοθεί... κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009 στη 1 το μεσημέρι, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Δ.Δ. Μηλιάς, του Δήμου Ηρακλεωτών, του νομού Γρεβενών. Το ρεκόρ Γκίνες αποδίδεται στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς, όπου φυλάσσονται τα ευρήματα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους στις παλαιοντολογικές ανασκαφές που είχαν αποτέλεσμα την προστασία και την ανάδειξη των απολιθωμάτων, τα μέλη της ομάδας του ΑΠΘ και η Αν. Καθηγήτρια Ευαγγελία Τσουκαλά, από τον πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Αναστάσιο Μάνθο και το νομάρχη Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη.

Ολο το άρθρο εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades