Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2009

Πώς κλέβουν το κράτος επιχειρηματίες υπεράνω πάσης υποψίας

και δε συλλαμβάνεται κανένας !!!...

Σε φορολογικό παράδεισο έχουν μετατρέψει ορισμένοι επιτήδειοι το νησί των ανέμων, τη Μύκονο. Πλαστά φορολογικά στοιχεία, κρυμμένες ταμειακές μηχανές πίσω από πίνακες ζωγραφικής, συναυλίες με χιλιάδες θαμώνες σε γνωστά εστιατόρια-beach bar, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν κόβεται καμία απόδειξη, και άλλες αναρίθμητες περιπτώσεις φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου και εισφοροδιαφυγής συνθέτουν μέρος της εικόνας που κατέγραψαν εφέτος το καλοκαίρι οι «Ράμπο» της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) κατά τη διάρκεια εντατικών ελέγχων που πραγματοποίησαν στο στολίδι των Κυκλάδων με τις μοναδικές παραλίες και τους επιφανείς επισκέπτες.
Ενδεικτικά, μόνο τον περασμένο Αύγουστο σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε 69 επιχειρήσεις της Μυκόνου διαπιστώθηκε ότι 42 από αυτές φοροδιαφεύγουν συστηματικά, με το σύνολο των παραβάσεων να ανέρχονται σε 473!
Στη Μύκονο μεγάλος αριθμός επισκεπτών διαθέτει εισοδήματα πάνω από τον μέσο όρο, ενώ στο νησί υπάρχουν ξενοδοχεία εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, μπαρ και εμπορικά καταστήματα διεθνούς φήμης που προσφέρουν άριστη ποιότητα και των οποίων οι τιμές απευθύνονται κατά βάση στα υψηλά βαλάντια.....Επίσης το συγκεκριμένο νησί σφύζει από ζωή για αρκετούς μήνες τον χρόνο και δεν περιορίζεται μόνο στην περίοδο του καλοκαιριού. Αποτελεί σημείο αναφοράς για έλληνες και ξένους επιφανείς επιχειρηματίες, ηθοποιούς, τραγουδιστές, αθλητές, δικηγόρους, γιατρούς, δημοσιογράφους κτλ.
Ολα τα παραπάνω φαίνεται να εκμεταλλεύονται ορισμένοι «επαγγελματίες», μερικοί από τους οποίους έχουν το θράσος να εμφανίζουν ζημιές στα φορολογικά βιβλία τους ενώ στα μαγαζιά τους γίνεται το αδιαχώρητο.
Επίσης, άλλοι, ενώ διαθέτουν τα καλύτερα και πιο ακριβά εστιατόρια, όχι μόνο δεν κόβουν νόμιμες αποδείξεις αλλά εξαπατούν τους πελάτες δίνοντάς τους πλαστά παραστατικά.
Τα τρικ που χρησιμοποιούν οι φοροφυγάδες στη Μύκονο δεν διαφέρουν σημαντικά από άλλες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, απλώς, όπως αναφέρει αρμόδιος παράγων του υπουργείου Οικονομικών, κάποιοι πιστεύουν ότι επειδή έχουν γνωριμίες σε επίπεδο πολιτικών ή επιχειρηματιών μπορούν να κλέβουν ασύστολα και ασύδοτα το κράτος. Το καλοκαίρι που μας πέρασε η ΥΠΕΕ κατάφερε τρία εντυπωσιακά «χτυπήματα» κατά της φοροδιαφυγής στο νησί των ανέμων σε επιχειρήσεις υπεράνω πάσης φορολογικής υποψίας, καθώς διαθέτουν μεγάλη φήμη που ξεπερνάει τα ελληνικά σύνορα.

Φοροδιαφυγή πάνω στη λευκή αμμουδιά
Κορυφαίο όλων, η διαπίστωση ότι ένα από τα πιο φημισμένα εστιατόρια της Μυκόνου, που βρίσκεται στην πιο περιζήτητη παραλία του νησιού, όταν φιλοξένησε γνωστό έλληνα τραγουδιστή δεν είχε εκδώσει ούτε μία απόδειξη (εισιτήρια, αποδείξεις ταμειακών μηχανών) στους 1.500 και πλέον θαμώνες που παρακολούθησαν τη συναυλία, με συνέπεια στα βιβλία της εταιρείας να μην εμφανίζεται καμία είσπραξη και κανένα έσοδο από την εκδήλωση αυτή. Μάλιστα υπάρχει πληροφορία ότι κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συναυλίας ήταν παρών και γιος γνωστού αρχηγού αραβικού κράτους, ο οποίος λέγεται ότι ξόδεψε τη συγκεκριμένη βραδιά αρκετές χιλιάδες ευρώ. Ο επιχειρηματίας του συγκεκριμένου κέντρου, όταν του ζητήθηκε από τους άνδρες της ΥΠΕΕ να δώσει μια εξήγηση γιατί δεν έχει κοπεί ούτε μία απόδειξη, είπε ότι ήταν δωρεάν στοχεύοντας στην καλύτερη προβολή του καταστήματός του. Τον ισχυρισμό αυτόν τον έχουν ήδη καταρρίψει με αδιάσειστα στοιχεία οι άνθρωποι της ΥΠΕΕ, πολύ δε περισσότερο όταν προκύπτουν συνεχώς νέα ευρήματα από τις διασταυρώσεις που κάνουν. Γιατί ο έλεγχος, μετά την αρχική επιχείρηση, περνά στους συναλλασσομένους με αυτήν. Στο στάδιο αυτό προκύπτουν σημαντικές παραβάσεις, όπως η διαφορά στα ποσά που επικαλούνται οι επιχειρήσεις με τα πραγματικώς καταβληθέντα. Στην περίπτωση της εκδήλωσης με τον γνωστό καλλιτέχνη, η ΥΠΕΕ ερευνά ήδη τη γνωστή εταιρεία παραγωγής θεαμάτων που διοργανώνει τις περιοδείες του, τα συμφωνητικά με τον ίδιο και τους πελάτες της, καθώς και κάθε άλλη σχετική συναλλαγή.
Η ίδια επιχείρηση, σύμφωνα με όσους γνωρίζουν αλλά και με διαφημιστικά στοιχεία (Ιnternet), προσφέρει και ξαπλώστρες στους λουομένους προς 15 ευρώ ή 25 ευρώ. Ταυτόχρονα, στην περασμένη χρήση εμφάνισε σημαντικές ζημιές που δεν δικαιολογούνται από την κίνηση που έχει το συγκεκριμένο κατάστημα, για αρκετές μάλιστα ημέρες του χρόνου. Πάντως σήμερα, σύμφωνα με θαμώνες, η συγκεκριμένη επιχείρηση, μετά τα αυστηρά πρόστιμα που την περιμένουν, δεν αφήνει πλέον κανέναν πελάτη να φύγει από το κατάστημα αν πρώτα δεν έχει πάρει μαζί του την απόδειξη. Ολα αυτά όμως, όπως λένε στην ΥΠΕΕ, είναι κατόπιν εορτής, καθώς τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει και συνεχίζουν να μαζεύουν είναι αδιάσειστα και αποδεικνύουν την τεράστια φοροδιαφυγή που γινόταν τα τελευταία χρόνια.

Ολο το άρθρο εδω

Σχόλιο Ρεμπέτ Καφε

Δεν είναι μόνο η Μύκονος, αυτη απλα είναι το μάξιμουμ ... κανείς βενζινάς δεν κόβει απόδειξη, κανείς ταξιτζής, κανείς ενοικιαστής ομπρελλών θάλασσας, ελάχιστα μίνι μάρκετ, αλλα και σε άλλα πιο ιντελεκτσουέλ επαγγέλματα, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές ακόμα και συμβολαιογράφοι οι τελευταίοι μάλιστα δεν πληρώνουν και ΦΠΑ ...
Συγκεκριμένα όταν πριν λίγο καιρο άλλαξα λογιστή μετα απο 20 χρόνια του ζήτησα να μου κόψει έστω την τελευταία χρονιά απόδειξη, μόνο για να το θυμάμαι βρε αδερφέ. Αφου ξεπεράσαμε τα μούτρα έως παρεξηγήσεως, που έκανε στην αρχη, προσφέρθηκε να μου κόψει 70 ευρω για το 2008 ενω εγω έδινα 600 ... Τέλος πάντων ακόμα περιμένω ...
ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΑΘΑΝΑΤΗ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades